E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Jordbæris og danske jordbær: sommerkærlighed

27. maj 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

I dag er det for alvor blevet sommer. Solen skinner fra en blå himmel, og jeg var ude at gå tur med lillebror Emil i morgensolen inden kl.8 iført sommerkjole, sandaler og bare ben <3

Mens han sov sin første morgenlur, nåede jeg at skyde billeder af denne jordbæris, som jeg lavede i går aftes. Jeg glæder mig vildt meget til at servere den for Kaj, når han kommer hjem fra sin søde farmor, som har sovet hos fra i går.

Jordbærisen er lavet med danske saftige øko jordbær, som byder på en frisk aromatisk sødme uden sidestykke. Isen er dejligt cremet og flødesød med en perfekt mild smag af jordbærrene.

Jordbæris
4-6 personer

250 g friske jordbær
200 ml piskefløde
100 ml mælk
20 g glukose sirup
80 g sukker

Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en ensartet masse. Hæld i ismaskine og kør til is. Nyd med det samme eller hæld den i en boks/form og sæt i fryseren til senere nydelse.

Skrevet i: Is

Previous Post: « Bananpandekager som dessert
Next Post: Mangoispinde dyppet i Dulcey chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rasmus skriver

    30. maj 2017 kl. 09:08

    Nøj, det ser godt ud. Og virkelig en nem opskrift.
    Kunne man ikke med fordel piske flødeskum og vende i massen? Ville den så ikke blive lidt mere luftig?

    Hvilken blender bruger du? Der er ikke skyggen af klumper i den du har lavet der 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    1. juni 2017 kl. 08:16

    Kære Rasmus,
    Jo det med at piske fløden til flødeskum er bestemt en god idé 🙂
    Lige til denne her opskrift brugte jeg faktisk bare min lille smoothie blender – den blender fint det hele!
    kh Anne

  3. Kristina Krille skriver

    6. juni 2017 kl. 09:42

    Jeg ved godt det ikke bliver det samme, men kan man ikke bruge noget andet end mælk og fløde fx mandelmælk?

  4. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2017 kl. 11:24

    Kære Kristina,
    Jeg synes bestemt, at du skal prøve med mandelmælk. Vil meget gerne høre om resultatet 🙂

  5. Sucdi skriver

    11. juni 2017 kl. 10:31

    Kan man lave den uden is maskine ?

  6. Anne au Chocolat skriver

    12. juni 2017 kl. 09:22

    Kære Sucdi,
    Den er bedst lavet på ismaskine!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap