Disse små rabarbertærter byder på masser af smag og er ikke spor kringlede at lave. De er super simple faktisk og udgør den helt perfekte, lette dessert, som efter hovedretten kan trylles frem på nul komma fem – eller i hvert fald ikke mere end fem minutter, mens gæsterne sidder ved middagsbordet.
Bag de smørsprøde tærtebunde om morgenen og opbevar dem i en lufttæt beholder, indtil de skal bruges. Lav ligeledes gerne den syrligt søde rabarberkompot fra morgenstunden, og lad den stå på køl. Vent dog helst med at piske flødeskumscremen med græsk yoghurt til lige før servering. Og så skal de søde små rabarbertærter ellers blot samles.
Opskriften på mørdejen giver en større portion, end der er behov for. Men det er helt med vilje, da jeg elsker lige at kunne tage mørdej ud af fryseren til brug en anden gang. Frys derfor bare resten af den udrullede dej, så den straks er klar til brug efter kort optøning, når tærtelysten banker på døren.
Super simple rabarbertærter
4 stk
Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme
Rabarberkompot:
140 g rabarber
45 g sukker
1 spsk vand
Flødeskum med græsk yoghurt:
75 g piskefløde
50 g græsk yoghurt
15 g flormelis
Hvide chokoladespåner til pynt
Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan/brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og beklæd de små tærteforme med dejen. Blindbag* tærtebundene i 10 minutter ved 170 grader varmluft. Fjern derefter bagepapir og ris og bag tærtebundene videre i 5-7 minutter, til de er fint gyldne og sprøde. Køl tærtebundene køl af.
*Beklæd de mørdejsklædte tærteforme med bagepapir, og fyld dem derefter med ris eller tørrede linser.
Rabarberkompot:
Skær rabarber i skiver à 5-7 mm tykkelse, og kom dem i en gryde sammen med sukker og vand. Bring i kog og lad det småkoge, til rabarberne har en blød og lækker konsistens. Køl helt af.
Flødeskum med græsk yoghurt:
Afmål fløde, græsk yoghurt og flormelis i en skål og pisk det hele sammen til en cremet flødeskum.
Fordel rabarberkompotten i tærtebundene og kom en skefuld eller to af flødeskummet med græsk yoghurt på toppen samt lidt spåner af hvid chokolade. Servér straks.
M.M skriver
Hej
Kan man erstatte Mel med kokosmel?
På forhånd tak
La Cucina Nada skriver
En fin idé at lave små rabarbertærter, Anne.
Især skal jeg da prøve din flødeskum med Græsk yoghurt –
har du prøvet med ymer også? Det er virkelig flabet rørt op med netop
flormelis og flødeskum.
Forårshilsen fra
La Cucina NADA
Anne au Chocolat skriver
Kære Malou,
Jeg tror hellere, at du kan erstatte med boghvedemel eller rismel, hvis det er en mulighed for dig?
Anne au Chocolat skriver
Kære Nada,
Hvor er du sød! Den flødeskumscreme er så lækker, og jeg tror bestemt også, at du kan gøre det med ymer. Vil glæde mig til at høre om resultatet!
Kh Anne
Henriette skriver
Jeg overvejer lidt om man kan bruge italiensk maringue på så det bliver lemon meringue bare med rabarber i stedet?
Anne au Chocolat skriver
Kære Henriette,
Uh det lyder som den lækreste idé!