E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Svampede chokolademuffins

6. april 2020 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Jeg har drømt om svampede chokolademuffins de sidste mange dage, og her til formiddag skulle det være. Jeg kastede mig ud i at lave en opskrift til jer efter at have researchet rundt på nettet hele morgenen. Normale (amerikanske) chokolademuffins indeholder kærnemælk, men da jeg kun har kærnemælk i huset, når jeg laver koldskål om sommeren, måtte jeg finde på noget andet. Derfor brugte jeg citronsaft i kombination med mælk til at skabe nogenlunde samme syrlighed. Det fungerede super godt!

Tag godt imod opskriften – jeg er sikker på, at I bliver glade for den! Vi er i hvert fald alle begejstret herhjemme ♥

Chokolademuffins
10 stk

50 g smør
50 g mørk chokolade, hakket
120 g bagesukker fra Dansukker
120 g mel
30 g kakaopulver
1,5 tsk bagepulver
0,5 tsk natron
1 nip salt
1 dl mælk
2 spsk citronsaft
1 æg
Fyld: 50 g hakket hvid chokolade, 50 g hakket mælkechokolade, 50 g hakket mørk chokolade

Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, tilsæt den hakkede mørke chokolade. Tag gryden af varmen og rør rundt og lad det køle af. Bland bagesukker, mel, kakaopulver, salt, bagepulver og natron i en skål. Bland mælk, citronsaft, æg i en anden skål og tilsæt den afkølede blanding af smør og chokolade (det vil muligvis se skilt ud her, men det er helt ok). Pisk den våde blanding ned i den anden skål med de tørre ingredienser og bland godt med et piskeris. Tilsæt de tre hakkede chokolader og fordel derefter dejen i 10 muffinsforme (med muffinsforme i papir i). Bag i ca. 15 minutter, til de er fint hævede. Opbevar de muffins, som ikke bliver spist med det samme, i en lufttæt beholder.
De er fryseegnede:)

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Peanut butter cookies bars med hvid chokolade og mælkechokolade
Next Post: Lagkage med rabarber og vaniljemousse »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Thit Kronborg skriver

    28. april 2020 kl. 19:01

    Hej Anne;

    Kan det lade sig gøre at lave dejen i god tid, inden man bager (f.eks. 3-5 timer)? Eller skal dejen fordeles og bages med det samme, at den er kreeret?

    Mvh.
    Thit

  2. Anne au Chocolat skriver

    28. april 2020 kl. 21:22

    Kære Thit,
    Jeg har ikke prøvet men ja det tænker jeg sagtens. Hvis dejen er køleskabskold, skal den muligvis lige stuetemperere lidt 🙂

  3. Cathrine skriver

    3. maj 2020 kl. 21:55

    Kære Anne
    Tak for mange gode opskrifter! Mine muffins smagte godt, men smuldrede helt – har du er bud på, hvorfor det sker?
    Bh
    Cathrine

  4. Anne au Chocolat skriver

    4. maj 2020 kl. 08:42

    Kære Cathrine,
    Selv tak <3
    Hmm.. kan de have været bagt lidt for længe i forhold til din ovn? Det er nok mit bedste bud.
    Kh Anne

  5. Ellen skriver

    7. juli 2020 kl. 12:44

    Hej Anne, Mine muffins smuldrede også og var faktisk tørre, hvad jeg har også gjort galt? Bagte ikke længere end de 15 min.
    Mvh
    Ellen

  6. Cathrine skriver

    2. august 2020 kl. 09:00

    Hej Anne! Hvor ser de lækre ud, dem kunne jeg godt tænke mig at lave til vores datters barnedåb her i september – hvordan håndterer man dem efter nedfrysning, skal de blot tøes op og så spises stuevarme eller varmes i ovn, og i så fald hvor meget?
    KH Bage-novicen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap