E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Tærte med passionsfrugt og mælkechokolade

26. oktober 2016 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

passion-10

Denne tærte smager himmelsk.

Faktisk er den så lækker, at man kan høre englene synge, når man sætter tænderne i et stykke. Sådan var min smagsoplevelse i hvert fald, da jeg spiste et stykke af denne tærte med smørrig sprød tærtebund, cremet marcipanfyld og en vanedannende lækker, fløjlsblød crème pâtissière (det franske ord for konditorcreme) med mælkechokolade og den dejligste, syrligt søde smag af passionsfrugt samt knas på toppen i form af granatæblekerner og hakkede mandler.

Jeg ville ønske, at bloggen havde en smagefunktion, så I lige kunne få en smagsprøve ud gennem skærmen. Det ville da være alletiders <3


Tærte med passionsfrugt og mælkechokolade
10 personer

Mørdej:
100 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
75 g smør, koldt
1 tsk vand

Marcipanfyld:
40 g marcipan
40 g smør, blødt
20 g flormelis
1 æg

Crème Pâtissière med mælkechokolade og passionsfrugt:
70 g god mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
175 ml mælk
2 æggeblommer
50 g sukker
15 g maizena
2 passionsfrugter

Pynt:
Granatæblekerner
Hakkede mandler
Passionsfrugt

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml hurtigt dejen med vand. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og kom den i tærteformen (20 cm i diameter). Alternativt kan dejen trykkes ud i formen med fingrene.

Marcipanfyld:
Riv marcipanen på et rivejern og rør sammen med smør og flormelis til en ensartet masse og tilsæt derefter ægget. Fordel marcipanfyldet i tærtebunden og bag tærten ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter, indtil den er gylden og færdigbagt. Køl den af på en bagerist.

Crème Pâtissière med mælkechokolade og passionsfrugt:
Hak mælkechokoladen fint. Varm mælken op til kogepunktet og tag gryden af varmen. Tilsæt straks mælkechokoladen, og lad det stå i 2 minutter. Rør derefter rundt (gerne med et piskeris), indtil chokoladen er helt smeltet. Kom æggeblommer, sukker og maizena i en skål. Skær passionsfrugter midt over og kom frugtkødet over i en si hen over skålen med æggeblommer. Brug bagsiden af en ske til at trykke al passionsfrugtsaften gennem sien og ned i æggeblommerne uden at få kernerne med. Pisk derefter det hele godt sammen til en luftig konsistens. Hæld den varme chokolademælk over i æggemassen og pisk godt imens. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af, til den har stuetemperatur. Fordel cremen på den afkølede tærte og stil gerne tærten på køl natten over – eller server den straks med granatæblekerner, hakkede mandler og lidt ekstra passionsfrugt på toppen.


passion-8
passion-6

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Banana pancakes with peanut butter and chocolate
Next Post: Morgengrød med hindbær, peanut butter og chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kristine skriver

    27. oktober 2016 kl. 07:46

    Den ser skøn ud. Hvilken slags marcipan bruger du? Jeg har prøvet en del efterhånden, men jeg har endnu ikke fundet en, jeg synes rammer helt plet 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    27. oktober 2016 kl. 08:47

    Kære Kristine,
    Tusind tak – og det smager endnu mere skønt 🙂
    Jeg bruger helst Summerbirds marcipan, da den er mest mandelrig, synes jeg.
    Kh Anne

  3. Sophie skriver

    28. oktober 2016 kl. 07:37

    Jeg skal til at bage den her skønhed i aften.? Men hvilken slags mælk bruger du i opskriften?

  4. Sophie Dittmer skriver

    28. oktober 2016 kl. 07:37

    Jeg skal til at bage den her skønhed i aften.? Men hvilken slags mælk bruger du i opskriften?

  5. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2016 kl. 19:47

    Kære Sophie,
    Hvor lyder det dejligt! Jeg bruger som regel letmælk, da det er det, vi har herhjemme for tiden, men sødmælk er også rigtig godt!
    Kh Anne

  6. Marica skriver

    23. november 2016 kl. 19:46

    Du skriver at man skal koge massen til den tykner, hvor mange grader er det cirka?

  7. Anne au Chocolat skriver

    25. november 2016 kl. 22:03

    Kære Marica,
    Uh det ved jeg ikke helt, men det skal i hvert fald boble godt, mens du rører rundt – og så tykner det helt af sig selv.
    kh Anne

  8. Dorthe skriver

    8. oktober 2018 kl. 21:10

    Ved du om man kan fryse tærten når den er færdig? og så pynte den bagefter 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    9. oktober 2018 kl. 09:08

    Kære Dorte,
    Jeg tror, at det vil ødelægge fyldets konsistens, men jeg ved det ikke 🙂

Trackbacks

  1. Granadilli-piimašokolaadi kook | Cook the day away! siger:
    13. november 2016 kl. 13:40

    […] Idee siit. […]

  2. Granadilli-piimašokolaadikook | Cook the day away! siger:
    13. november 2016 kl. 13:40

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og jeg elsker at gøre hende kunsten efter. Denne er fyldt med luftig mælkechokolade-nougatmousse, solbærsylt (af havens sommerbær) og vaniljeprikket konditorcreme 🍰💜🌰🍫
Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap