E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Tærte med passionsfrugt og mælkechokolade

26. oktober 2016 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

passion-10

Denne tærte smager himmelsk.

Faktisk er den så lækker, at man kan høre englene synge, når man sætter tænderne i et stykke. Sådan var min smagsoplevelse i hvert fald, da jeg spiste et stykke af denne tærte med smørrig sprød tærtebund, cremet marcipanfyld og en vanedannende lækker, fløjlsblød crème pâtissière (det franske ord for konditorcreme) med mælkechokolade og den dejligste, syrligt søde smag af passionsfrugt samt knas på toppen i form af granatæblekerner og hakkede mandler.

Jeg ville ønske, at bloggen havde en smagefunktion, så I lige kunne få en smagsprøve ud gennem skærmen. Det ville da være alletiders <3


Tærte med passionsfrugt og mælkechokolade
10 personer

Mørdej:
100 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
75 g smør, koldt
1 tsk vand

Marcipanfyld:
40 g marcipan
40 g smør, blødt
20 g flormelis
1 æg

Crème Pâtissière med mælkechokolade og passionsfrugt:
70 g god mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
175 ml mælk
2 æggeblommer
50 g sukker
15 g maizena
2 passionsfrugter

Pynt:
Granatæblekerner
Hakkede mandler
Passionsfrugt

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml hurtigt dejen med vand. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og kom den i tærteformen (20 cm i diameter). Alternativt kan dejen trykkes ud i formen med fingrene.

Marcipanfyld:
Riv marcipanen på et rivejern og rør sammen med smør og flormelis til en ensartet masse og tilsæt derefter ægget. Fordel marcipanfyldet i tærtebunden og bag tærten ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter, indtil den er gylden og færdigbagt. Køl den af på en bagerist.

Crème Pâtissière med mælkechokolade og passionsfrugt:
Hak mælkechokoladen fint. Varm mælken op til kogepunktet og tag gryden af varmen. Tilsæt straks mælkechokoladen, og lad det stå i 2 minutter. Rør derefter rundt (gerne med et piskeris), indtil chokoladen er helt smeltet. Kom æggeblommer, sukker og maizena i en skål. Skær passionsfrugter midt over og kom frugtkødet over i en si hen over skålen med æggeblommer. Brug bagsiden af en ske til at trykke al passionsfrugtsaften gennem sien og ned i æggeblommerne uden at få kernerne med. Pisk derefter det hele godt sammen til en luftig konsistens. Hæld den varme chokolademælk over i æggemassen og pisk godt imens. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af, til den har stuetemperatur. Fordel cremen på den afkølede tærte og stil gerne tærten på køl natten over – eller server den straks med granatæblekerner, hakkede mandler og lidt ekstra passionsfrugt på toppen.


passion-8
passion-6

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Banana pancakes with peanut butter and chocolate
Next Post: Morgengrød med hindbær, peanut butter og chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kristine skriver

    27. oktober 2016 kl. 07:46

    Den ser skøn ud. Hvilken slags marcipan bruger du? Jeg har prøvet en del efterhånden, men jeg har endnu ikke fundet en, jeg synes rammer helt plet 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    27. oktober 2016 kl. 08:47

    Kære Kristine,
    Tusind tak – og det smager endnu mere skønt 🙂
    Jeg bruger helst Summerbirds marcipan, da den er mest mandelrig, synes jeg.
    Kh Anne

  3. Sophie skriver

    28. oktober 2016 kl. 07:37

    Jeg skal til at bage den her skønhed i aften.? Men hvilken slags mælk bruger du i opskriften?

  4. Sophie Dittmer skriver

    28. oktober 2016 kl. 07:37

    Jeg skal til at bage den her skønhed i aften.? Men hvilken slags mælk bruger du i opskriften?

  5. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2016 kl. 19:47

    Kære Sophie,
    Hvor lyder det dejligt! Jeg bruger som regel letmælk, da det er det, vi har herhjemme for tiden, men sødmælk er også rigtig godt!
    Kh Anne

  6. Marica skriver

    23. november 2016 kl. 19:46

    Du skriver at man skal koge massen til den tykner, hvor mange grader er det cirka?

  7. Anne au Chocolat skriver

    25. november 2016 kl. 22:03

    Kære Marica,
    Uh det ved jeg ikke helt, men det skal i hvert fald boble godt, mens du rører rundt – og så tykner det helt af sig selv.
    kh Anne

  8. Dorthe skriver

    8. oktober 2018 kl. 21:10

    Ved du om man kan fryse tærten når den er færdig? og så pynte den bagefter 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    9. oktober 2018 kl. 09:08

    Kære Dorte,
    Jeg tror, at det vil ødelægge fyldets konsistens, men jeg ved det ikke 🙂

Trackbacks

  1. Granadilli-piimašokolaadi kook | Cook the day away! siger:
    13. november 2016 kl. 13:40

    […] Idee siit. […]

  2. Granadilli-piimašokolaadikook | Cook the day away! siger:
    13. november 2016 kl. 13:40

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap