Disse tranebærsnitter er vist min mands nye favoritkage. Han kunne i hvert fald ikke stoppe med at spise dem, da han først var gået i gang. Det kunne min søde svigermor heller ikke! Men snitterne er også virkelig lækre, og jeg tror, at det overraskede særligt min mand, at de ellers så sure tranebær pludselig kunne smage så godt. Den super simple opskrift byder på en dej sødet med brun farin, hvilket giver den ret så fantastiske noter af karamel. Dejen deles i to, og mens den ene halvdel udgør bunden, bruges den anden som crumbletop oven på tranebærkompotten, som er lavet med sukker og vanilje men stadig bevarer en del syrlighed.
Måske snitterne skal være jeres weekendkage? <3
Tranebærsnitter med crumbletop
16 snitter
Tranebærkompot:
220 g friske tranebær
1/2 vaniljestang
50 ml vand
80 g sukker
Dej til bund og top:
200 g hvedemel
130 g brun farin
100 g finvalsede havregryn
185 g smør
1/4 tsk salt
Tranebærkompot:
Kom tranebær i en lille gryde. Skrab vaniljekornene ud af stangen, og kom både korn og stang ned til tranebærrene sammen med vand og sukker. Bring i kog, og lad det småsimre i 7-8 minutter uden låg, til tranebærkompotten tykner. Tag gryden af varmen, og lad kompotten køle af.
Dej:
Kom alle ingredienser i en røremaskine og rør det sammen til en ensartet smuldret dej. Du kan også sagtens bruge dine hænder til at smuldre dejen i en almindelig skål .
Samling:
Pres halvdelen af dejen godt ud i bunden af en firkantet form (ca. 22 cm x 22 cm) foret med bagepapir. Fjern vaniljestangen fra tranebærkompotten og fordel kompotten på bunden i formen. Smuldr resten af dejen på toppen og bag ved 200 grader varmluft i 20 minutter, til crumbletoppen er dejlig gyldenbrun. Køl af i 30 minutters tid og skær da tranebærsnitterne ud.
Emma Jo skriver
Uhmm hvor ser de bare lækre ud! Lækkert at de kan laves glutenfri og dermed nydes af de fleste! De skal helt sikkert prøves :-))
Emma Jo
nouw.com/joluxe
Anne au Chocolat skriver
Kære Emma,
Tusind tak skal du have 🙂
Kh Anne