E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Tranebærsnitter med crumbletop

11. november 2016 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

dsc_0138_1

Disse tranebærsnitter er vist min mands nye favoritkage. Han kunne i hvert fald ikke stoppe med at spise dem, da han først var gået i gang. Det kunne min søde svigermor heller ikke! Men snitterne er også virkelig lækre, og jeg tror, at det overraskede særligt min mand, at de ellers så sure tranebær pludselig kunne smage så godt. Den super simple opskrift byder på en dej sødet med brun farin, hvilket giver den ret så fantastiske noter af karamel. Dejen deles i to, og mens den ene halvdel udgør bunden, bruges den anden som crumbletop oven på tranebærkompotten, som er lavet med sukker og vanilje men stadig bevarer en del syrlighed.

Måske snitterne skal være jeres weekendkage? <3

Tranebærsnitter med crumbletop
16 snitter

Tranebærkompot:
220 g friske tranebær
1/2 vaniljestang
50 ml vand
80 g sukker

Dej til bund og top:
200 g hvedemel
130 g brun farin
100 g finvalsede havregryn
185 g smør
1/4 tsk salt

Tranebærkompot:
Kom tranebær i en lille gryde. Skrab vaniljekornene ud af stangen, og kom både korn og stang ned til tranebærrene sammen med vand og sukker. Bring i kog, og lad det småsimre i 7-8 minutter uden låg, til tranebærkompotten tykner. Tag gryden af varmen, og lad kompotten køle af.

Dej:
Kom alle ingredienser i en røremaskine og rør det sammen til en ensartet smuldret dej. Du kan også sagtens bruge dine hænder til at smuldre dejen i en almindelig skål .

Samling:
Pres halvdelen af dejen godt ud i bunden af en firkantet form (ca. 22 cm x 22 cm) foret med bagepapir. Fjern vaniljestangen fra tranebærkompotten og fordel kompotten på bunden i formen. Smuldr resten af dejen på toppen og bag ved 200 grader varmluft i 20 minutter, til crumbletoppen er dejlig gyldenbrun. Køl af i 30 minutters tid og skær da tranebærsnitterne ud.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chocolate cookies
Next Post: Cranberry crumble bars »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Emma Jo skriver

    12. november 2016 kl. 10:49

    Uhmm hvor ser de bare lækre ud! Lækkert at de kan laves glutenfri og dermed nydes af de fleste! De skal helt sikkert prøves :-))

    Emma Jo
    nouw.com/joluxe

  2. Anne au Chocolat skriver

    12. november 2016 kl. 20:03

    Kære Emma,
    Tusind tak skal du have 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap