Denne saftige valnøddekage tryllede jeg frem i går, da min søde mand kom hjem med en masse valnødder. Valnødder er en favorit i mit køkken – og jeg elsker for eksempel at putte dem i boller og brød. Det giver den fineste aromatiske smag og skønne knasende bidder i krummen. Og så er der altid Valnøddelagkagen fra Svinkløv Badehotel, som er en sikker vinder og en fast kagetradition i min familie. Min mor laver den bedste variant <3 Har I gode opskrifter med valnødder? Fortæl gerne om dem i kommentarfeltet 🙂
Valnøddekagen her er glutenfri, svampet og samtidig lidt fin og skrøbelig – ikke en bastant og tung kage. Jeg har forkælet kagen med en dejlig mælkechokoladetopping, men hvis I foretrækker mørk chokolade, så skift bare chokoladen ud med jeres yndlings!
Valnøddekage med mælkechokoladetopping
8-10 personer
Kage:
150 g valnødder
150 g sukker
3 æg, delt i blommer og hvider
Topping:
80 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% mælkechokolade fra Valrhona
15 g smør
Ekstra valnødder til pynt
Kage:
Hak valnødder helt fint i en minihakker. Pisk æggehvider stive i en skål. I en anden skål pisk æggeblommer med sukker til lyst og luftigt. Vend valnødderne i og vend tilsidst forsigtigt æggehviderne i. Hæld valnøddedejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter. Lad kagen køle helt af, inden den tages ud af formen.
Topping:
Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter med chokoladen. Fordel straks på valnøddekagen og pynt med lidt ekstra valnødder.
Nyd kagen med det samme, eller lad chokoladen sætte sig på køl i en halv time inden servering.
Portia skriver
Hello, could you please tell me where to find your blog in English.
Much gratitude
Portia
Anne au Chocolat skriver
Dear Portia,
All my English recipes can be found in the menu top bar under “Recipes in English”.
Kind regards,
Anne
Stine skriver
Har lige bagt kagen, og hvor er den bare lækker! Dejligt med en kage med så få ingredienser, som man jo nærmest har hjemme i køkkenet alligevel 🙂 Tak!
Anne au Chocolat skriver
Kære Stine,
Ih tusind tak for din søde hilsen. Hvor er jeg glad for at høre, at du synes om valnøddekagen 🙂
Kh Anne
Stine skriver
Det var så lidt 🙂 Kagen var et KÆMPE hit hos alle, der nåede at smage på den, og den er helt klart på menuen til min fødselsdag om et par uger. Mums.
Anneke skriver
Guld til kagen 🙂
I disse olympiske tider fortjener denne kage Guld.
Anne au Chocolat skriver
Kære Stine,
Åh sikke en ære. TAK 🙂 Og forhånd tillykke med fødselsdagen 😉
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Anneke,
TUSIND tak! Din besked er GULD værd 🙂
kh Anne
Anna skriver
Kære Anne
Tak for en inspirerende blog? Kagen ser så lækker ud! Vil den være lige så god dagen efter og i så fald skal den så være på køl natten over?
Mange hilsner Anna
Anne au Chocolat skriver
Kære Anna,
Det er jeg glad for at høre 🙂
Du kan sagtens bage kagen dagen før. Opbevar den gerne på køl!
Signe skriver
Hej anne,
Jeg ville hører om du havde et forslag til en god opskrift på en regnbue kage i blå farver, i anledning af min søns barnedåb.
Anne au Chocolat skriver
Kære Signe,
Uh det har jeg desværre ikke, men mon ikke det kan googles? 🙂
Tror måske at Annemette Voss har en sådan kage på sin blog!
Kh Anne
Karen skriver
Mmm en lækker kage. Jeg havde et bæger mascapone, som nærmede sig sidste holdbarhedsdato og ca 100 gr nougat tilovers fra julekonfekten. Med flormelis og lidt kaffe blev det til den blødeste og lækre nougatcreme på toppen.