Det er en søndag, og bloggen byder på dette hurtige og meget velsmagende regnestykke:
Butterdej + nutella + pære + hasselnøddeflager = <3
Disse fire ingredienser udgør tilsammen en pærelet og ekstremt hyggelig eftermiddagstreat lavet på nul komma fem, og som også sagtens kan agere dessert serveret lun sammen med en kugle lækker vaniljeis.
Ok indrømmet, jeg dryssede også lidt flormelis på pæreskiverne og penslede de små tærters butterdejskant med lidt sammenpisket æg, inden de kom i ovnen.
Her er den nemme opskrift, som også er genial lige at have in mente, hvis der nu kommer uventede gæster på besøg en dag, eller den akutte trang til kage pludselig melder sig.
Små pæretærter med nutella og hasselnødder
4 stk
2 plader butterdej (150 g i alt)
4 spsk nutella
1 pære (gerne Conference pære)
2 tsk flormelis
lidt hasselnøddeflager
lidt sammenpisket æg til pensling
Skær butterdejspladerne i to, så der bliver fire lige store firkanter. Placer butterdejsfirkanterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør en skefuld nutella ud på hver firkant, så der er ca. 1 cm fri butterdejskant hele vejen rundt. Skær pæren i tynde skiver og fordel den på nutellaen. Drys med flormelis og hasselnøddeflager. Pensl tilsidst butterdejskanten med æg. Bag de små pæretærter i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 15-18 minutter, til butterdejen er fint gylden.
Signe skriver
Er også virkelig god med revet marcipan og æble i stedet for Nutella igpære ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Signe,
Det lyder super lækkert 🙂
Kh Anne
Mia skriver
Kan man lave den dagen I forvejen? Eller bliver dejen øfferen at spise? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Mia,
De skal helst spises nybagte 🙂