E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Saftig citronkage med marcipan

7. februar 2017 af Anne au Chocolat 28 kommentarer


Denne saftige sag byder på masser af citron og marcipan og er muligvis min nye favoritkage!

Da Kaj sov lur i søndags, så jeg mit snit til at gå i køkkenet og bage en kage til eftermiddagskaffen. Fra jeg kom på idéen (som nu ikke lå så fjernt gemt væk i baghovedet), og til kagen var bagt, fotograferet og stillet på bordet gik der under to timer. Jeg havde egentlig tænkt mig at lade kagen køl helt af og glasuren sætte sig, så jeg kunne skære nogle helt snorlige kagestykker til billederne her. MEN da Kaj først var vågnet og kunne dufte kage, var der intet at gøre. Drengene ville have kage så hurtigt som muligt. Så jeg knipsede billederne på fem minutter og skyndte mig derefter at stille kagen på bordet. Drengene kvitterede med store smil og kageglæde.

Citronkagen med marcipan er en af de kager, som er svære at holde fingrene fra. Men hvis det alligevel skulle lykkes at gemme lidt, er kagen mindst lige så saftig og lækker i dagene efter. Mums!

Citronkage med marcipan
6-8 personer

100 g sukker
100 g marcipan, revet
100 g blødt smør
2 æg
Fintrevet skal af 1 øko citron
50 g mel

Glasur:
150 g flormelis
Saft af 1 lille citron
Pistacier og frysetørrede hindbær til pynt

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter citronskal og mel i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen og over på et fad. Rør glasur sammen af flormelis og citronsaft og fordel den på kagen. Pynt med hakkede grønne pistacier og frysetørrede hindbær.


Skrevet i: Kager

Previous Post: « Verdens nemmeste lille pæretærte med nutella og hasselnødder
Next Post: Lemon marzipan cake »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marianne skriver

    7. februar 2017 kl. 19:55

    Den ser/lyder så lækker. Kan den fryses også være ligeså god?
    Mvh Marianne

  2. Anne au Chocolat skriver

    8. februar 2017 kl. 16:26

    Kære Marianne,
    Mange tak 🙂 Ja det kan du tro. Men så vent med at putte glasur på før den er tøet op og skal serveres.
    Kh Anne

  3. Nanna Schultz skriver

    11. februar 2017 kl. 16:22

    Hej Anne,
    Dejlig opskrift!
    I mangel på citroner lavede jeg den med grapefrugt i stedet. Det var også virkelig godt!
    Vh Nanna

  4. Anne au Chocolat skriver

    13. februar 2017 kl. 16:56

    Kære Nanna,
    Det lyder TOP lækkert 🙂 Rigtig god idé!
    Kh Anne

  5. Sanda skriver

    26. marts 2017 kl. 12:48

    Hej Anne,

    Er det muligt at lave disse om til muffins?:-)

    Vh. Sanda

  6. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2017 kl. 14:13

    Kære Sanda,
    Ja det kan du sagtens 🙂 Så bare tjek bagetiden undervejs. De skal nok have ca. samme tid i ovnen, men for en sikkerheds skyld!
    Kh Anne

  7. Marianne Staats skriver

    29. marts 2017 kl. 18:56

    Hej Anne! Lækker opskrift, men skal der ikke lidt bagepulver i ? Kh. Marianne.

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2017 kl. 09:17

    Kære Marianne,
    Tak skal du have 🙂 Nej, jeg synes ikke, at det er nødvendigt med bagepulver. Men du kan jo godt tilføje noget, hvis du synes 🙂
    Kh Anne

  9. Claudia skriver

    15. oktober 2017 kl. 12:48

    Kan man erstatte mel med mandelmel, rismel eller glutenfri mel?

  10. Anne au Chocolat skriver

    15. oktober 2017 kl. 13:43

    Kære Claudia,
    Jeg ville bruge glutenfri mel så!
    Kh Anne

  11. Christina Hedegaard skriver

    22. november 2017 kl. 14:32

    Hej Anne, Tror du at man kan fryse kagen?:-)

  12. Anne au Chocolat skriver

    24. november 2017 kl. 09:31

    Kære Christina,
    Ja det kan man sagtens 🙂 Uden glasur på!

  13. Astrid skriver

    14. februar 2018 kl. 20:59

    Bedste citronkage jeg nogensinde har smagt og helt utrolig nem at lave for uerfarne kagebagere!

  14. Anne au Chocolat skriver

    14. februar 2018 kl. 22:29

    Kære Astrid,
    Juhuu det lyder bare godt! Sådan har jeg det også med den kage 🙂

  15. Christine skriver

    26. marts 2018 kl. 11:02

    Det var nok den nemmeste lækre kage, jeg nogensinde har bagt! Tak for den opskrift! Jeg brugte øko appelsiner i stedet for citron, og den blev også super lækker.
    Mvh. Christine

  16. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2018 kl. 15:26

    Kære Christine,
    Så lækkert med appelsin 🙂
    Kh Anne

  17. signe skriver

    10. januar 2019 kl. 01:44

    Hejsa. Kan det passe, at der ikke skal noget citronsaft i kagen?

  18. Anne au Chocolat skriver

    21. januar 2019 kl. 10:05

    Hej Signe,
    Jeg er ked af det sene svar. Ja fintreven skal i dejen og saft i glasuren.

  19. Christina skriver

    18. februar 2019 kl. 20:23

    Hej Anne

    Hvis man vil lave til en bradepande portion, hvor meget tænker du så at man skal dobble op? Og ligeledes med bagetid?

    PFT
    Hilsen
    Christina

  20. Anne au Chocolat skriver

    19. februar 2019 kl. 14:39

    Kære Christian,
    Hvis du med bradepande mener en hel bradepande til ovnen, så ville jeg gange med 5 eller 6 og så holde øje med bagetiden – tænker, at den ca. er det samme dog.
    Kh Anne

  21. Maria skriver

    21. marts 2019 kl. 20:52

    Hej Anne.
    Jeg har tit benyttet mig af din opskrift på denne lækre marcipankage. Nu kunne jeg godt tænke mig at lave en saftig version af Bedstefars Skæg. Tror du jeg vil kunne bruge din opskrift som bund? Og så tilføje marmelade og marengs midt under bagningen?

    Drømmer om en marcipan-agtig oplevelse istedet for den ofte lidt tørre bund 😊

  22. Anne au Chocolat skriver

    22. marts 2019 kl. 14:25

    Kære Maria,
    Det lyder som en fantastisk idé 🙂

  23. Louise skriver

    24. april 2019 kl. 18:44

    Har prøvet at lave denne i dag, da jeg skulle have besøg af mødregruppen, og det passede lige med hvad der var i skabene. Hold nu fast den var populær! Dejlig sommerkage. Den blir gemt i kagemappen 🙂

  24. Helle skriver

    2. april 2020 kl. 15:53

    Har tilføjet lidt revet nougat (i stedet for glasur)og venter nu spændt på, at den bliver færdig i ovnen.. tror det bliver lækkert 🙂

  25. Aimée skriver

    1. april 2021 kl. 02:47

    Hej Anne, hvis jeg skal lave dobbelt potion. Hvor lang tid skal den have?

  26. Lise B skriver

    20. maj 2021 kl. 08:29

    Hej Anne, tusind tak for en skøn opskrift!
    Nu har jeg prøvet at udelade citron og putte chokolade på for en lækker mazarinkage, og bagt den med vanilje og lidt skivede rabarber på toppen som lækker sommerkage, begge dele vidunderligt lækkert. Rabarberne vendte jeg i lidt sukker og en anelse mel inden de blev bagt med 😍

  27. Rikke skriver

    23. august 2021 kl. 16:12

    Kan den holde sig uden for køleskabet?

  28. Anne au Chocolat skriver

    28. august 2021 kl. 13:24

    Ja det kan du tro, Rikke 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap