Mættende, cremet, velsmagende, forfriskende og en ret hurtig hverdagsmorgenmad, hvis man forbereder sig lidt aftenen inden. Lad mig præsentere jer for bircher müsli!
Min veninde Emilie introducerede mig til bircher müslien på et lækkert morgenmadsbord for et års tid siden. Og siden da har jeg adskillige gange tænkt på denne genialt lækre morgenmad, som man vist godt kan sige er den originale version af de populære overnight oats.
Langt om længe har jeg lavet min egen udgave, som jeg er ret så vild med. Rør gerne havregryn sammen med æblemost aftenen før. Eller gør det tidligt morgen, hvis bircher müslien skal serveres til brunch op af formiddagen. Opskriften udgør en solid morgenmad til 1 person og kan sagtens fordeles i to skåle, hvis man supplerer med æg, brød og andet godt på et brunch bord.
Bircher müsli
1 portion
1 dl havregryn
1 dl æblemost
1 æble, revet
2 spsk græsk yogurt
1/4 tsk vaniljepulver (jeg bruger den fra Mill & Mortar)
2 spsk blandede kerner/frø (fx. hørfrø, solsikkekerner, sesamfrø, græskarkerner)
1 knivspids salt
Topping:
Græsk yoghurt
Granatæblekerner
Blåbær
Pekannødder
Ahornsirup
Bland havregryn og æblemost i en skål. Stil den tildækket på køl natten over. Inden servering, rør de øvrige ingredienser i og fordel topping ovenpå. Server straks.
[…] Bircher müsli […]