Hver eneste morgen når jeg vågner (læs: bliver vækket af Kaj eller Emil), så glæder jeg mig til at spise morgenmad. Morgenmad er uden tvivl mit favoritmåltid, og jeg kan slet ikke fungere, hvis jeg ikke får lagt en solid bund fra morgenstunden. Og den skal naturligvis være velsmagende. Og gerne med en kop kaffekærlighed til. Under morgenmåltidet vækkes mine sanser og min kreativitet, og så jeg er klar til at angribe en ny dag.
Det er ikke altid, tiden tillader, at jeg kæler sådan for detaljerne som i denne servering, men oftest prøver jeg at gøre lidt ekstra ud af morgenmaden. For det er bare lækrest sådan. Kaj og Emil får også grød for tiden og gerne som risengrød med lidt kanelsukker og en stor smørklat. De morgener Kaj beder om pandekager, tryller jeg bananpandekager frem til ham. Gerne lavet til dinosaur pandekager. Så er lykken gjort – og Emil spiser dem også.
Min egen grød kan jeg godt lide knaser en anelse, så derfor tilsætter jeg hørfrø, mandler og hasselnødder. Jeg smager grøden til med lidt salt og et strejf kanel (det kunne også være kardemomme eller vanilje). Og så er der alle de dejlige toppings, der skal på. De friske hindbær ryger ofte lige en tur i fryseren om aftenen, så de er iskolde, når de kommer på grøden. Kombinationen af varm grød og de frosne hindbær, som tør op løbende, er jeg ellevild med.
Lad mig høre, hvordan I laver jeres havregrød? Og hvad I topper den med?
God mandag derude ♥
Havregrød med knas
1 person
1 dl havregryn
2 dl mælk
1 nip salt
lidt kanel
1 spsk hørfrø
1 spsk hakkede hasselnødder/hasselnøddeflager
1 spsk hakkede mandler/mandelflager
Forslag til toppings:
peanutbutter
mørk chokolade
pistacienødder
bananer
hindbær
Kog alle ingredienserne til en dejlig grød og fyr den af med toppings!
stinna frydkjær liholm skriver
Jeg lavede en grød blanding bestående af hele kerner (men hurtigt tilberedelige) blandede “flager” af rug, spelt, boghvedemel mm. Og havregryn. Så kogte jeg den op med krydderier (kardemomme, vanille pulver, kanel, allehånde, ingefær…) Og nogle gange grøntsager som revet gulerod eller græskar pure. Jeg kan godt lide min grød lidt grov og med lidt bid… Ikke noget slimet her?
På toppen skiftede jeg mellem banan,blåbær, honning og valnødder eller æblestykker, ristede mandler og kanelsukker og nogle gange pyntet med blomster eller andet…
Tanja skriver
Et kæmpehit for både mine 5-årige og mig er granatæblekerner. Kombinationen af den bløde grød og de sprøde kerner er fantastisk. Og så er de smukke kerner jo rigtig sunde.
Anne au Chocolat skriver
Kære Stinna,
Du lyder dejligt grødpassioneret <3 Tak for dejlig inspiration - jeg må klart prøve noget af det!
Anne au Chocolat skriver
Kære Tanja,
åh ja, granatæblekerner er jo så godt! Tak for at minde mig om det til morgengrøden 🙂