Lige en lille formiddagshilsen fra mig med billeder af en sød sag, som både kan fungere som morgenmad, snack og hurtig dessert hjemme hos mig. Tynde skiver af flot rød grapefrugt, karamelliserede nødder og skyr. Så simpelt og smukt kan det være.
De karamelliserede nødder havde jeg til overs fra min vanilleprikkede pæresorbet. Jeg elsker også at drysse disse sprøde nødder på min morgengrød og vafler samt anden form for frugtsalat. De kan jo tilføre et sødt crunchy twist til hvad som helst.
Hvad gør I egentlig, når I har lyst til en hurtig sød snack eller dessert ? : )
I øvrigt tusind tak til alle jer, som deltog i konkurrencen om Valrhona 1 kgs poserne. Jeg har med stor glæde læst hver og en kommentar. De fem vindere har fået en mail fra mig.
Vive le chocolat!
karen skriver
gerne et lille stykke mørk chokolade eller en kiks (:
Rosemarie skriver
Tillykke til dem der har vundet den fantastiske præmie! : )
Mange chokolade hilsner Rosemarie
marie skriver
Læser din blog, Anne 🙂 Nej jeg har altid In Jennies Kitchen’s everyday banana bread i fryseren, så jeg kan nappe en hurtig lækker bid.
Line skriver
Kjaere soede Anne!
Naar jeg vil ha noe soedt hurtig lager jeg muffins! 10 min aa blande ingrediensene og 20 min i ovnen. Det er jo ganske hurtig! 🙂 I dag laget jeg frokost (eller morgemad paa dansk) muffins, laget paa fullkornsmel og havregryn, med honning, date syrup, biter av mandler, cashewnoetter og smaa sjokoladebiter 🙂 Jeg brukte youghurt (curd) som vaeske, saa jeg hadde ikke noe ekstra fett i, og honning og date syrup var eneste soetning. Saa ble det sunt ogsaa 🙂 Dejlige til en kopp te! Bruker du noen gang date syrup (vet ikke hva det er paa dansk eller norsk….) i dine bagverk?
Lise skriver
Kære Anne
Sidder ofte og savler over dine opskrifter og smukke billeder – og har også prøvet at bage et par stykker af dem med stor succes. Sad netop og skimmede opskriftsoversigten og så opdagede jeg, at du ikke har en opskrift på lagkage! Laver du monstro lagkage ind imellem? Og har du en favorit, du vil dele?
Mvh Lise
Anne au Chocolat skriver
Kære Karen
Det er også et sikkert hit 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Rosemarie
Jeg takker på vindernes vegne 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Det der banana bread lyder dejligt! Har du mon et link ? 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Line
Det lyder som nogle skønne muffins! Jeg har endnu ikke stødt på daddelsirup – men det vil jeg da kigge efter 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Lise
Jo, jeg burde putte nogle flere lagkager på bloggen! 🙂
Dog er der én i indekset – tror den hedder fødselsdagskage! Og hvis du søger på valnøddelagkage i mit søgefelt, kommer der også en lagkage frem. Den er ikke i opskriftsindekset, da det ikke er en reel opskrift, men blot fremgangsmåden. Til gengæld behøver man heller ikke rigtig en opskrift, da det er så simple råvarer. Kig selv 🙂
Kh Anne
Laura og Christine skriver
Hvor ser det fint ud 🙂
Lise skriver
Tak Anne. Vil klart overveje fødselsdagskagen næste gang, uhm!
Den ligger ikke i indekset, men jeg fandt den ved at søge på den.
Anne au Chocolat skriver
Kære Laura og Christine
Tak skal I have! Jeg er også vild med jeres mad – skal klart kigge endnu mere hos jer!
Kh Anne
Lulu skriver
Comme c’est bientôt l’été (donc la plage et les maillots de bain), mais que je suis comme toute bonne francaise élevée aux desserts à chaque repas, je me fais du fromage frais avec de la cannelle, de l’édulcorant et des morceaux de banane/poire/fruit de saison dedans. Rapide, léger et délicieux.
Quand je ne suis pas raisonnable, c’est avec des morceaux de chocolat noir 70% et/ou de la confiture maison au fond.
Parfois je me fais aussi des yahourts maison avec ma yahourtière (avec au fond du sirop d’érable, du miel, ou bien des noisettes grillées, ou même des pépites de chocolat), ou bien des semoules au lait (dessert de mon enfance) à la cannelle et amandes grillées, ou au chocolat, ou au sirop d’érable.
Voilà j’ai écris un roman !
Bravo pour ton blog, Anne, même si le régime fait que c’est un supplice de le consulter 😉
Jenny skriver
Bedre sent end aldrig.
Græsk yoghourt med honning og æbletren.
En dadel med en eller anden form for nøddesmør (peanutbutter, mandel, pt. Favorit en lavet på et mindre vellykket forsøg på dukar, men med dadel mums mums)
Anne au Chocolat skriver
Lulu, j’adore tout simplement que tu m’as écrite en français! 🙂
Et de plus, je suis ravie d’apprendre que tu fais tes yaourts maisons avec ta yaourtière. Ça fonctionne comment ?
Bisous
Anne
Ps. Est-ce que tu vis à Cph ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Jenny
Det lyder som nogle lækre sunde søde snacks!
Kh Anne
Lulu skriver
Chère Anne,
Oui je vis à Copenhague, j’y vis depuis 6 ans – je me suis mariée à un de tes compatriotes 🙂
La yahourtière nécessite à avoir un yahourt au départ, pour pouvoir utiliser les “levures” qui y sont présentes et permettent au lait de se “yahourtiser”.
J’ai du mal pour trouver un yahourt à la francaise ici, donc je prend un yahourt à la grecque – mais je ne sais pas si c’est très orthodoxe. Pour le bien il faudrait un yahourt du type “La Laitière” nature.
Tu dilues un peu de yahourt avec du lait (entier de préférence), tu aromatises/personnalise (cacao+sucre, pépites de choco, vanille, extrait de café…) et tu programmes la machine qui maintient la bonne température pour faire fermenter ton lait. Ca prend 8-10 heures, donc je fais ca le soir pour avoir les yahourts prêts le lendemain matin.
Parfois, pour epaissir, on peut rajouter du lait en poudre dans le mélange.
Ma yahourtière est acheté à Darty en France 🙂