E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladekiks med Caramélia-ganache

6. maj 2012 af Anne au Chocolat 32 kommentarer

I starten af ugen var jeg med i køkkenet hjemme hos min kollega Karen. Det var rigtig hyggeligt, og vi har søde sager på dagsordenen. Vi skulle nemlig prøve at lave en ganache på den nye Caramélia chokolade fra Valrhona, som I blev præsenteret for i fredags i forbindelse med konkurrencen. Vi tog udgangspunkt i Speculaas opskriften på s. 220 i Meyers Kager, men vi kunne ikke lade være med at pille lidt ved den. Vi byttede naturligvis Jivara chokoladen ud med Caramélia, og så valgte vi at søde ganachen med glucosesirup i stedet for honning, så den fine smag af karamelchokolade ikke blev forstyrret for meget. Til kiksedejen undlod vi ligeledes at putte appelsin og kanel i, da vi ikke ønskede at fjerne fokus for meget fra ganachen.

ca. 50 kiks
200 g koldt smør
250 g brun farin
400 g hvedemel (vi brugte den økologiske mel fra Grube&Meyer som er malet på stenkværn og lidt grovere end alm. hvidt hvedemel)
1/2 tsk fint salt
2 tsk. bagepulver
1 stort æg
2 spsk sødmælk (vi brugte fløde)

Kom smør, brun farin, hvedemel, salt og bagepulver i en stor skål og smuldr det mellem fingrene til en grynet masse (eller på røremaskinen). Tilsæt æg og sødmælk. Saml dejen, og lad den hvile kølig i 1/2 time.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på 2 mm. Læg dejen i fryseren i 20 minutter, indtil den er hård – læg den på en bakke, bageplade eller andet, der kan være i fryseren.
Forvarm ovnen til 150 grader ved varmluft. Tag dejen ud, fjern det øverste lag bagepapir, og læg det løst over dejen igen. Vend dejpladen om på hovedet, og fjern det andet stykke bagepapir. Udstik cirkler eller skær firkanter på 6×6 cm. Læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
Bag småkagerne i ca. 10 minutter, indtil de er gyldne og færdige. Afkøl småkagerne på en bagerist. Opbevar dem i en tætsluttende beholder, til de skal spises eller lægges sammen med ganachen.

Caraméliaganache
2 dl piskefløde
90 g glucosesirup
375 g Caramélia
50 g smør

Bring piskefløde og glucosesirup i kog i en lille gryde. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Hæld lidt ad gangen den varme fløde over chokoladen, og rør med en gummidejskraber i midten af skålen med cirkelrunde bevægelser, indtil der dannes en emulsion, en sammenhængende kerne. Rør, til al fløde er indarbejdet i chokoladen. Når massen har en temperatur på 35-40 grader, så tilsæt smør i små tern, og brug en stavblender til at forfine ganachen med.
Fordel ganachen i et par engangssprøjteposer, luk dem til, og lad ganachen sætte sig i et par timer eller natten over på køkkenbordet.
Sprøjt ganachen ud mellem to kiks, klem lidt til, og server dem som små chokoladekiks. De holder sig ikke sprøde så længe, så det er en god idé at samle kiksene hen ad vejen.

Der bliver en stor portion ud af opskriften, så man kan evt. nøjes med at lave en halv i første omgang. Men ganachen kan nu bruges til meget, Karen puttede den eksempelvis på de ristede hveder forleden : )

Nedenfor kan I se chokoladekiksene in the making. Karen havde et fint kagestempel, som vi brugte til at lave firkantede kiks med og til at skrive Caramélia på dem allesammen.
Caramélia-ganachen blev i øvrigt intet mindre end fantastisk – cremet og fløjlsblød og med en fin og nuanceret smag af karamel. Den passede strålende til kiksene, som i sig selv havde en snært af karamel over sig på grund af den brune farin.

Uhm, sådan en Caramélia-chokoladekiks er altså en lille bid af himlen : )

Skrevet i: Uncategorized Tags: Caramelia, chokolade, chokoladeganache, chokoladekiks, ganache, hjemmelavede chokoladekiks, kagestempel, karamel, karamelchokolade, Meyers Kager, valrhona

Previous Post: « Konkurrence – vind de nye 1 kg poser fra Valrhona!
Next Post: Grapefrugt carpaccio med karamelliserede hasselnødder og skyr »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie-Louise skriver

    6. maj 2012 kl. 16:38

    Ej hvor ser det lækkert ud!
    Hvor kan man få sådan et kagestempel?

  2. Benedikte Capion skriver

    6. maj 2012 kl. 16:56

    Hvor er det fint med trykket i kiksene!

  3. Jane skriver

    6. maj 2012 kl. 17:56

    Hvor er de fine, og det er en god ide med trykket. Dén ganache lyder absolut, som noget der skal prøves…Uhmmm

  4. Ann-Christine skriver

    6. maj 2012 kl. 18:29

    Kære Anne,
    Jeg har sukket over dem på instagram og nu også her 🙂 De ser fortryllende lækre ud, så fine med stemplet i og eftersom jeg elsker, elsker, elsker karamel, så ved jeg bare at jeg vil være vild med dem.
    Jeg glæder mig super meget til at smage den nye Caramélia chokolade
    Kram fra AC

  5. Natalie skriver

    6. maj 2012 kl. 20:08

    Nejnejnej, hvor jeg dog håber jeg vinder konkurrencen, så jeg kan lave disse lækre sager! Men selv om jeg ikke vinder ønsker jeg vinderen tillykke, for så er det jo bare dem der får nydelsen i stedet for mig <3

    http://agoodiebag.blogspot.com/ kram natalie

  6. Michael J Svenden skriver

    6. maj 2012 kl. 21:28

    Hvor ser det awesome ud!

  7. Clara skriver

    7. maj 2012 kl. 15:31

    Hej, hvor køber du dit valrhona chokolade henne?:-)

  8. Christine skriver

    7. maj 2012 kl. 17:20

    Kære Anne,

    Du burde virkelig åbne en lille fin butik med kager og søde sager – jeg ville komme forbi så tit jeg kunne! Wauw hvor ser det altså bare alt for lækkert ud – som altid!

    Chris

  9. Teresa skriver

    7. maj 2012 kl. 20:26

    Uh, det ser lækkert ud. Kagestempel…? Det tror jeg da lige jeg skal have på ønskelisten

  10. Jane skriver

    8. maj 2012 kl. 21:21

    Jeg var lige omkring Chokolade Compagniets hjemmeside, hvor jeg mødte den smukke Caramélia Kiks. Der ser umanerlig lækker ud.

  11. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2012 kl. 22:21

    Kære Marie-Louise

    De blev så gode 🙂 Kageudstikkeren med stempel kan købes hos Børnenes Magasin og findes i deres webshop også!

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2012 kl. 22:22

    Kære Benedikte
    Ja, jeg var også meget betaget af Karens udstikker med stempel! Så nu har jeg selv købt mig en 🙂

    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2012 kl. 22:23

    Kære Jane

    Ja, den er himmelsk den ganache… jeg får lyst til den lige NU 🙂

    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2012 kl. 22:24

    Kære AC

    Jeg er sikker på, at du vil elske Caramélia chokoladen 🙂

    Håber alt er vel i Aarhus!

    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2012 kl. 22:24

    Kære Michael
    TAK skal du have 🙂

    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2012 kl. 22:26

    Kære Clara

    Chokoladen kan købes mange steder 🙂 Hvor i landet bor du ?

    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2012 kl. 22:27

    Kære Chris

    DU er sød!

    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2012 kl. 22:28

    Kære Teresa

    Ja, det stempel er genialt 🙂

    Kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2012 kl. 22:28

    Kære Jane

    Ja, det er ganske rigtigt! Nu ligger kiksen også dér 🙂

    Kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2012 kl. 22:30

    Kære Natalie

    TAK 🙂

    Kh Anne

  21. Janni skriver

    9. maj 2012 kl. 06:16

    Hvem vandt chokoladerne i din Give Away – jeg synes ikke jeg kan se det indlæg nogen steder?

  22. Anne au Chocolat skriver

    9. maj 2012 kl. 08:52

    Kære Janni

    Jeg har skrevet en mail til vinderne 🙂 Måske jeg vælger at skriver om dem i dagens indlæg, men det er endnu ikke sikkert.

    God dag.

    Kh Anne

  23. rikke skriver

    13. maj 2012 kl. 17:27

    For dælen da – er altid vild med dine opskrifter! og ja, hvor køber man stemplet henne? 🙂

  24. Anne au Chocolat skriver

    13. maj 2012 kl. 22:01

    Kære Rikke
    Dejligt at høre 🙂 Du kan købe dem på http://www.bornenesmagasin.dk/ !

    Kh Anne

  25. Clara skriver

    17. maj 2012 kl. 16:34

    Jeg bor i Vejle:-)

  26. Suzan skriver

    23. april 2014 kl. 18:42

    Hey 🙂

    Ser super lækkert ud. Kan de opbevares i kagedåse eller ligende eller bliver de bare bløde?

  27. Anne au Chocolat skriver

    24. april 2014 kl. 09:40

    Kære Suzan,
    Inden kiksene lægges sammen med ganachen, kan de snildt opbevares i en kagedåse 🙂
    Kh Anne

  28. Sandra Misfelt skriver

    15. oktober 2014 kl. 14:35

    Hej Anne

    Jeg har også forelsket mig dybt i “Caramélia”, og jeg tænkte på, om man kan bruge denne ganache i fyldte chokolader. I så fald, hvilken chokolade % ville være god som skald?

    Kh Sandra 🙂

  29. Astrid skriver

    28. juli 2016 kl. 17:48

    Hej Anne 🙂 Nu har jeg her til aften forsøgt at lave kiksene. De hævede desværre lidt for meget, så man ikke kunne se trykket 🙁
    Har du nogle forbedringsforslag? Mon de kan laves uden bagepulver?

    Jeg havde også problemer med at stemplet ofte sad fast i dejen. Slap det fint da du lavede dem?
    Mvh Astrid

  30. Anne au Chocolat skriver

    29. juli 2016 kl. 19:45

    Kære Astrid,
    Det kan meget vel tænkes, at det er bagepulveret, der er synderen! 🙂
    Er din dej kold, når du arbejder med den?
    kh Anne

  31. Astrid skriver

    2. august 2016 kl. 21:16

    Hej Anne,

    Nu har jeg forsøgt igen uden bagepulver (og dejen var også kold). Og så dyppede jeg stemplet i mel inden hvert tryk 🙂 Det blev et super fint resultat med tydeligt aftryk 🙂 Jubii! Tak for en skøn blog!

  32. Anne au Chocolat skriver

    3. august 2016 kl. 13:35

    Kære Astrid,
    Det glæder mig super meget at høre 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap