E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Grapefrugt carpaccio med karamelliserede hasselnødder og skyr

9. maj 2012 af Anne au Chocolat 18 kommentarer

Lige en lille formiddagshilsen fra mig med billeder af en sød sag, som både kan fungere som morgenmad, snack og hurtig dessert hjemme hos mig. Tynde skiver af flot rød grapefrugt, karamelliserede nødder og skyr. Så simpelt og smukt kan det være.

De karamelliserede nødder havde jeg til overs fra min vanilleprikkede pæresorbet. Jeg elsker også at drysse disse sprøde nødder på min morgengrød og vafler samt anden form for frugtsalat. De kan jo tilføre et sødt crunchy twist til hvad som helst.

Hvad gør I egentlig, når I har lyst til en hurtig sød snack eller dessert ? : )

I øvrigt tusind tak til alle jer, som deltog i konkurrencen om Valrhona 1 kgs poserne. Jeg har med stor glæde læst hver og en kommentar. De fem vindere har fået en mail fra mig.

Vive le chocolat!

Skrevet i: Morgenmad Tags: carpaccio, carpaccio af grapefrugt, grapefrugt, hasselnødder, karamel, karamelliserede hasselnødder, skyr

Previous Post: « Chokoladekiks med Caramélia-ganache
Next Post: En lille spontan dessert proppet med ren livsnydelse »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. karen skriver

    9. maj 2012 kl. 14:43

    gerne et lille stykke mørk chokolade eller en kiks (:

  2. Rosemarie skriver

    9. maj 2012 kl. 17:36

    Tillykke til dem der har vundet den fantastiske præmie! : )
    Mange chokolade hilsner Rosemarie

  3. marie skriver

    9. maj 2012 kl. 19:39

    Læser din blog, Anne 🙂 Nej jeg har altid In Jennies Kitchen’s everyday banana bread i fryseren, så jeg kan nappe en hurtig lækker bid.

  4. Line skriver

    10. maj 2012 kl. 06:12

    Kjaere soede Anne!
    Naar jeg vil ha noe soedt hurtig lager jeg muffins! 10 min aa blande ingrediensene og 20 min i ovnen. Det er jo ganske hurtig! 🙂 I dag laget jeg frokost (eller morgemad paa dansk) muffins, laget paa fullkornsmel og havregryn, med honning, date syrup, biter av mandler, cashewnoetter og smaa sjokoladebiter 🙂 Jeg brukte youghurt (curd) som vaeske, saa jeg hadde ikke noe ekstra fett i, og honning og date syrup var eneste soetning. Saa ble det sunt ogsaa 🙂 Dejlige til en kopp te! Bruker du noen gang date syrup (vet ikke hva det er paa dansk eller norsk….) i dine bagverk?

  5. Lise skriver

    11. maj 2012 kl. 18:07

    Kære Anne
    Sidder ofte og savler over dine opskrifter og smukke billeder – og har også prøvet at bage et par stykker af dem med stor succes. Sad netop og skimmede opskriftsoversigten og så opdagede jeg, at du ikke har en opskrift på lagkage! Laver du monstro lagkage ind imellem? Og har du en favorit, du vil dele?
    Mvh Lise

  6. Anne au Chocolat skriver

    12. maj 2012 kl. 13:28

    Kære Karen

    Det er også et sikkert hit 🙂

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    12. maj 2012 kl. 13:29

    Kære Rosemarie

    Jeg takker på vindernes vegne 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    12. maj 2012 kl. 13:29

    Kære Marie
    Det der banana bread lyder dejligt! Har du mon et link ? 🙂

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    12. maj 2012 kl. 13:30

    Kære Line

    Det lyder som nogle skønne muffins! Jeg har endnu ikke stødt på daddelsirup – men det vil jeg da kigge efter 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    12. maj 2012 kl. 13:32

    Kære Lise

    Jo, jeg burde putte nogle flere lagkager på bloggen! 🙂

    Dog er der én i indekset – tror den hedder fødselsdagskage! Og hvis du søger på valnøddelagkage i mit søgefelt, kommer der også en lagkage frem. Den er ikke i opskriftsindekset, da det ikke er en reel opskrift, men blot fremgangsmåden. Til gengæld behøver man heller ikke rigtig en opskrift, da det er så simple råvarer. Kig selv 🙂

    Kh Anne

  11. Laura og Christine skriver

    13. maj 2012 kl. 16:43

    Hvor ser det fint ud 🙂

  12. Lise skriver

    13. maj 2012 kl. 19:19

    Tak Anne. Vil klart overveje fødselsdagskagen næste gang, uhm!
    Den ligger ikke i indekset, men jeg fandt den ved at søge på den.

  13. Anne au Chocolat skriver

    13. maj 2012 kl. 22:02

    Kære Laura og Christine
    Tak skal I have! Jeg er også vild med jeres mad – skal klart kigge endnu mere hos jer!

    Kh Anne

  14. Lulu skriver

    15. maj 2012 kl. 19:16

    Comme c’est bientôt l’été (donc la plage et les maillots de bain), mais que je suis comme toute bonne francaise élevée aux desserts à chaque repas, je me fais du fromage frais avec de la cannelle, de l’édulcorant et des morceaux de banane/poire/fruit de saison dedans. Rapide, léger et délicieux.
    Quand je ne suis pas raisonnable, c’est avec des morceaux de chocolat noir 70% et/ou de la confiture maison au fond.
    Parfois je me fais aussi des yahourts maison avec ma yahourtière (avec au fond du sirop d’érable, du miel, ou bien des noisettes grillées, ou même des pépites de chocolat), ou bien des semoules au lait (dessert de mon enfance) à la cannelle et amandes grillées, ou au chocolat, ou au sirop d’érable.
    Voilà j’ai écris un roman !
    Bravo pour ton blog, Anne, même si le régime fait que c’est un supplice de le consulter 😉

  15. Jenny skriver

    17. maj 2012 kl. 17:13

    Bedre sent end aldrig.
    Græsk yoghourt med honning og æbletren.
    En dadel med en eller anden form for nøddesmør (peanutbutter, mandel, pt. Favorit en lavet på et mindre vellykket forsøg på dukar, men med dadel mums mums)

  16. Anne au Chocolat skriver

    20. maj 2012 kl. 17:16

    Lulu, j’adore tout simplement que tu m’as écrite en français! 🙂
    Et de plus, je suis ravie d’apprendre que tu fais tes yaourts maisons avec ta yaourtière. Ça fonctionne comment ?

    Bisous
    Anne

    Ps. Est-ce que tu vis à Cph ?

  17. Anne au Chocolat skriver

    20. maj 2012 kl. 17:17

    Kære Jenny
    Det lyder som nogle lækre sunde søde snacks!

    Kh Anne

  18. Lulu skriver

    25. maj 2012 kl. 12:17

    Chère Anne,
    Oui je vis à Copenhague, j’y vis depuis 6 ans – je me suis mariée à un de tes compatriotes 🙂
    La yahourtière nécessite à avoir un yahourt au départ, pour pouvoir utiliser les “levures” qui y sont présentes et permettent au lait de se “yahourtiser”.
    J’ai du mal pour trouver un yahourt à la francaise ici, donc je prend un yahourt à la grecque – mais je ne sais pas si c’est très orthodoxe. Pour le bien il faudrait un yahourt du type “La Laitière” nature.
    Tu dilues un peu de yahourt avec du lait (entier de préférence), tu aromatises/personnalise (cacao+sucre, pépites de choco, vanille, extrait de café…) et tu programmes la machine qui maintient la bonne température pour faire fermenter ton lait. Ca prend 8-10 heures, donc je fais ca le soir pour avoir les yahourts prêts le lendemain matin.
    Parfois, pour epaissir, on peut rajouter du lait en poudre dans le mélange.
    Ma yahourtière est acheté à Darty en France 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap