E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

En lille spontan dessert proppet med ren livsnydelse

12. maj 2012 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

Tiden flyver afsted i disse uger, synes jeg. Hvis døgnet havde 26 timer, ville jeg blogge hver dag. Basta!
I går havde jeg heldigvis verdens bedste lejlighed til at stoppe op og hengive mig til den reneste form for nydelse i en håndfuld timer. Jeg spiste nemlig mit livs frokost på noma med min far, som flere af jer måske så glimt af på min facebook fanpage og instagram i går. Jeg glæder mig til at blogge om mine 4 timer i den nordiske madhimmel med levende fjordrejer, steg-selv spejlæg, roséchampagne, besøg i køkkenerne og test-laboratoriet, men jeg skal lige fordøje alle oplevelserne, før jeg kan skrive om det. Ser I, jeg svæver nemlig stadig rundt på en lysegrøn nomasky : )

I skrivende stund drikker jeg LØV is Pure te og spiser af en tallerken fyldt med fine tern af conferencepære og en letmoden banan drysset med ristede solsikkekerner og lidt canadisk ahornsirup. Jeg prøver nemlig særligt i travle tider at stoppe op og tage mig tid til lidt nydelse. Det var også ren livsnydelse, da jeg forleden tøede en lille citronbirkeskage op og serverede den for mig selv med en skefuld crème fraiche 48% og fint høvlet Jivara fra Valrhona til sammen med en dejlig syrlig og rund Kianjokoma kaffe fra Estate. Jeg håber, at I også husker at forkæle jer selv – både i hverdagen og i weekenden!

Skrevet i: Uncategorized Tags: birkes, citronbirkeskager, citronkager, jivara, Noma, øko creme fraiche 48%, valrhona

Previous Post: « Grapefrugt carpaccio med karamelliserede hasselnødder og skyr
Next Post: Vafler med boghvedemel og banan »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Natalie skriver

    12. maj 2012 kl. 20:54

    Uhh, the sweet life. Jeg ville så gerne prøve noma!

  2. Piskeriset skriver

    13. maj 2012 kl. 10:54

    Jamen altså – din heldige rad! En eller anden dag må jeg hellere prøve at få et bord på noma i stedet for blot at fantasere om det 😀 Glæder mig til at høre mere om dine oplevelser!

  3. Johanne skriver

    13. maj 2012 kl. 11:53

    Uh, det lyder godt. NOMA har længe stået på min ønskeliste. Måtte forgæves opgive at få bord sidste år til min 30 års fødselsdag 🙁

  4. Johanne skriver

    13. maj 2012 kl. 11:57

    Og hej Anne, forresten. Jeg er jo ny her. Vi mødtes til chokoladeforedrag i Meyers Madhus for et par måneder siden – vi hang tilfældigvis begge ud ved Valrhona chokoladeæggene 🙂

  5. Katja skriver

    13. maj 2012 kl. 16:20

    Hej Anne
    Du spørger ofte hvilke søde ting dine læsere kreerer og ikke mindst spiser i weekenden. Så nu får du input fra mig – for jeg har spist rabarber. Fik et ordentlig bundt med hjem fra min mors have i formiddags, og var meget i tvivl om hvad jeg skulle lave med dem, for at få mest mulig ud af dem. Og resultatet blev først rabarbersaft, hvor jeg kogte dem i udskåret små stykker med citronskal, vanilje og rørsukker. Efter jeg havde siet rabarberen fra, som var blevet lidt smattet, brugte jeg dette i muffins. Og de blev helt fantastisk af det rabarber “snask”, helt bløde og saftige og samtidig med en skøn smag af rabarber. Har du nogle gode tips til rabarber?
    vh Katja

  6. Benedikte Capion skriver

    13. maj 2012 kl. 16:55

    Årh….. Det lyder godt nok lækkert med sådan en tur på Noma! 🙂 glæder mig til at høre om det hele. Og synes det er fornuftigt at stoppe op og nyde løs 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    14. maj 2012 kl. 06:34

    Kære Natalie
    Lov mig at du prøver noma en dag!

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    14. maj 2012 kl. 06:35

    Kære Piske

    Jeg håber virkelig, at du får prøvet noma snart! Det er et magisk madmekka!

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    14. maj 2012 kl. 06:36

    Kære Johanne

    Dig husker jeg tydeligt 🙂 Jeg håber, at det lykkes dig at få bord på noma en anden gang. Jeg har svært ved at forestille mig en større og bedre madoplevelse!

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    14. maj 2012 kl. 06:38

    Kære Katja

    Åh hvor lyder det godt med rabarbertryllerier – saft og muffins.. haps!

    Jeg har mange gode idéer til rabarber, og hvis du søger på rabarber i søgefeltet i højreside kommer alle de steder, jeg har skrevet om rabarber frem.

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    14. maj 2012 kl. 06:38

    Kære Benedikte

    Jeg glæder mig til at fortælle dig om det hele 🙂

    Ha’ en god mandag.

    Kh Anne

  12. Ann-Christine skriver

    16. maj 2012 kl. 07:56

    Søde Anne, jeg bliver altid så glad af at læse med hos dig. Du forstår virkelig livsnydelse og jeg glæder mig til at læse mere om Noma besøget.
    Dejlig dag til dig 🙂
    Kh Ann-Christine

  13. Anne au Chocolat skriver

    16. maj 2012 kl. 08:35

    Søde Ann-Christine

    Tak for en dejlig kommentar! Jeg har det på samme måde, når jeg klikker mig ind hos dig.

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap