E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Vafler med boghvedemel og banan

14. maj 2012 af Anne au Chocolat 25 kommentarer

Jeg er blevet ret afhængig af mine morgenmadsvafler og kan egentlig spise dem døgnet rundt.  Lige nu sidder jeg faktisk og spiser en vaffel med pære, skyr samt ristede solsikkekerner og drikker kaffe til! Fin start på en spændende ny uge.

Min søde kollega Karen foreslog mig at prøve at putte boghvedemel i vaflerne, da vi talte vafler på arbejdet en dag. Det lød spændende, så jeg købte straks boghvedemel på vej hjem fra arbejde og har siden hen bagt en del vafler med boghvedemel Nogle gange halvt mandelmel og halvt boghvede. Det giver en mere vaffel-agtig konsistens, når man tilsætter boghveden. Men hér mangler altså lidt sødme fra mandlerne, så jeg plejer at tilføje dejen et skvæt canadisk ahornsirup.

Til 1 vaffel bruger jeg:
1 lille moden banan, moset
1 æg
20 g boghvedemel/rismel/alm. mel
1 skvæt ahornsirup (valgfrit)
1 spsk blå birkes/hørfrø (valgfrit)
1/4 tsk kanel eller kardemomme (alternativt lidt revet øko citronskal)

Bland alle ingredienserne sammen og bag vaflen i vaffeljernet, til den er fin gylden.

Server vaflen lun med jeres favorit tilbehør. Pt er jeg ret vild med kombinationen ananas, skyr og revet Jivara.

Det var mor også, da jeg inviterede hende på eftermiddagsvaffel forleden. Hun skal vist have fundet vaffeljernet frem hjemme i Incredible India 🙂

Ha’ en dejlig solskinsmandag!

Skrevet i: Morgenmad Tags: ananas, banan, birkes, boghvedemel, hørfrø, jivara, skyr, Vafler, valrhona

Previous Post: « En lille spontan dessert proppet med ren livsnydelse
Next Post: Det sødeste dessertbord »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Laura skriver

    14. maj 2012 kl. 07:06

    Det lyder som en helt perfekt start på dagen! Jeg har fri i dag, så skulle være man skulle forkæle sig selv og kæresten lidt 🙂
    Hav en rigtig god dag!

  2. linda skriver

    14. maj 2012 kl. 10:43

    boghvede er det nye grønne for mig! så sikke et hit med denne opskrift, anne. jeg vil fluks lave dem på torsdag, når vi har fri. og så må jeg ha’ købt noget god valrhona til formålet. mmh og tak:)

  3. Natalie skriver

    14. maj 2012 kl. 12:06

    Ejj hvor ser de vildt lækre ud! Jeg har faktisk overvejet at lave dem, og tror virkelig jeg gør det i morgen tidlig (-;
    Jeg kan jo ikke stå for de der billeder vel?

  4. Anne au Chocolat skriver

    16. maj 2012 kl. 08:32

    Kære Laura

    Vafler er i hvert fald ren forkælelse 🙂

    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    16. maj 2012 kl. 08:33

    Kære Linda

    Jeg er også helt vild med boghvede for tiden – og det smager skønt sammen med Valrhona’en 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    16. maj 2012 kl. 08:33

    Kære Natalie

    Hehe du er sød! Madbilleder er vældigt fristende tit, ja 🙂

    Kh Anne

  7. AJ skriver

    22. december 2012 kl. 13:57

    Så har jeg fået købt et vaffeljern, og har boghvedemel i skuffen, som snart bliver for gammelt, så jeg skal da i gang med at lave disse:-)
    Hvor lille er en lille banan, – dem vi plejer at købe vejer ca. 110-120 g uden skræl, tror du de kommer til at smage for meget af banan?
    Hvad gør ahornsiruppen og hørfrøene – er det evt noget der kan udelades tror du? 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2012 kl. 14:07

    Kære AJ

    Du skal bare prøve dig frem. Jeg bruger både store og små bananer, og det går aldrig galt. Du kan sagtens undlade frø og tilsætte hvad du selv vel 🙂

    Kh Anne

  9. Anne skriver

    31. december 2012 kl. 11:09

    Lavede dem her i morges – de blev super gode!
    Tak for endnu en god opskrift:-) Jeg håber det er i orden jeg deler den på min blog.

    Jeg håber desuden du får et fantastisk nytår! Glæder mig til at læse flere at dine skønne blogindlæg i det kommende år:-)

    – Til dessert i aften skal vi selvfølgelig have din helt vidunderlige chokoladeballade!:-)

    Kh Anne

  10. Nanna skriver

    8. januar 2013 kl. 09:45

    Hej Anne, hvad kan man erstatte boghveden med, hvis det ikke lige står hjemme i skabet? 🙂

    VH
    Nanna Landin

  11. Anne au Chocolat skriver

    10. januar 2013 kl. 15:26

    Kære Nanna
    Du kan bruge mandelmel også eller alm. mel (men så er de ikke glutenfri længere)

    🙂

    Kh Anne

  12. Anne skriver

    22. januar 2013 kl. 11:34

    Kan man bage dem som pandekager hvis man nu ikke lige har et vaffeljern stående? 🙂

  13. Anne au Chocolat skriver

    22. januar 2013 kl. 11:44

    Kære Anne,
    Ja det kan du tro 🙂
    Jeg har faktisk også netop en opskrift på bananpandekager – find den i opskriftindekset 🙂

    Kh Anne

  14. Ea skriver

    18. marts 2013 kl. 13:53

    Skal jernet smøres med noget før dejen kommes på?:-)

  15. Anne au Chocolat skriver

    19. marts 2013 kl. 08:26

    Kære Ea
    Nej mit OBH vaffeljern behøver ikke at blive smurt inden 🙂

    kh Anne

  16. Simone skriver

    24. juli 2013 kl. 11:05

    Ser superlækkert ud 🙂 Men er det ikke noget med, at det ikke er så smart at varme hørfrø op?

  17. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2013 kl. 14:53

    Hej Simone
    Uh det ved jeg ikke helt – man bruger da også tit hørfrø i bagværk? Men måske de mister nogle af deres næringsværdi?
    Kh Anne

  18. Inger Sletting skriver

    17. april 2014 kl. 11:06

    Hej Anne.
    Jeg vil gerne kunne lave disse vafler til Sylvester, da han er en rigtig slikmund, og derfor vil jeg gerne vinde vaffeljernet.
    Mange hilsner
    Inger

Trackbacks

  1. Morgenmad – kitchenless style | dippedutte siger:
    11. januar 2013 kl. 19:27

    […] i noget varieret. Havde egentlig overvejet at forsøge mig med denne lækre omgang morgenmad: https://anneauchocolat.dk/?p=5231 men kan ikke huske hvilken flyttekasse vaffeljernet er i :-/ Valgte derfor istedet at gå all-in […]

  2. Små tykke pandekager med boghvedemel, banan og rabarberkompot - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:22

    […] havde en kæmpe lyst til at lave pandekager, og da jeg samtidigt længe havde villet prøve at lave mine vafler til pandekager, var der ikke andet for end at finde panden […]

  3. En lille konkurrence: Vind et Wilfa vaffeljern - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:36

    […] fleste af jer ved, E L S K E R jeg vafler og spiser dem allerhelst til morgenmad. I hvert fald mine bananvafler. Wilfa vaffeljernet er genialt, da man kan lave to vafler på én gang. Det kommer som sendt fra […]

  4. Vafler med en solmoden mango direkte fra Indien - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:55

    […] med en dejlig øko sødmælksyoghurt til morgenmad, og så serverede jeg den oven på en stak vafler, lidt hakkede mandler og en skefuld Guanaja-chokoladeganache, som egentlig var resten af […]

  5. Gluteenivabad vahvlid banaaniga | Cook the day away! siger:
    8. januar 2017 kl. 20:16

    […] Idee siit. […]

  6. Bananvafler med bagte æbler, flødeskum, citronverbena og pistacier - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 12:27

    […] Kaj spiste et æble med det samme. Jeg gik hjem og bagte nogle af æblerne og serverede dem på bananvafler med flødeskum, pistacier og citronverbena fra haven til morgenmad dagen […]

  7. Vafler med en solmoden mango direkte fra Indien - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:17

    […] med en dejlig øko sødmælksyoghurt til morgenmad, og så serverede jeg den oven på en stak vafler, lidt hakkede mandler og en skefuld Guanaja-chokoladeganache, som egentlig var resten af […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap