Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Vafler med boghvedemel og banan

14. maj 2012 af Anne au Chocolat 25 kommentarer

Jeg er blevet ret afhængig af mine morgenmadsvafler og kan egentlig spise dem døgnet rundt.  Lige nu sidder jeg faktisk og spiser en vaffel med pære, skyr samt ristede solsikkekerner og drikker kaffe til! Fin start på en spændende ny uge.

Min søde kollega Karen foreslog mig at prøve at putte boghvedemel i vaflerne, da vi talte vafler på arbejdet en dag. Det lød spændende, så jeg købte straks boghvedemel på vej hjem fra arbejde og har siden hen bagt en del vafler med boghvedemel Nogle gange halvt mandelmel og halvt boghvede. Det giver en mere vaffel-agtig konsistens, når man tilsætter boghveden. Men hér mangler altså lidt sødme fra mandlerne, så jeg plejer at tilføje dejen et skvæt canadisk ahornsirup.

Til 1 vaffel bruger jeg:
1 lille moden banan, moset
1 æg
20 g boghvedemel/rismel/alm. mel
1 skvæt ahornsirup (valgfrit)
1 spsk blå birkes/hørfrø (valgfrit)
1/4 tsk kanel eller kardemomme (alternativt lidt revet øko citronskal)

Bland alle ingredienserne sammen og bag vaflen i vaffeljernet, til den er fin gylden.

Server vaflen lun med jeres favorit tilbehør. Pt er jeg ret vild med kombinationen ananas, skyr og revet Jivara.

Det var mor også, da jeg inviterede hende på eftermiddagsvaffel forleden. Hun skal vist have fundet vaffeljernet frem hjemme i Incredible India 🙂

Ha’ en dejlig solskinsmandag!

Skrevet i: Morgenmad Tags: ananas, banan, birkes, boghvedemel, hørfrø, jivara, skyr, Vafler, valrhona

Previous Post: « En lille spontan dessert proppet med ren livsnydelse
Next Post: Det sødeste dessertbord »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Laura skriver

    14. maj 2012 kl. 07:06

    Det lyder som en helt perfekt start på dagen! Jeg har fri i dag, så skulle være man skulle forkæle sig selv og kæresten lidt 🙂
    Hav en rigtig god dag!

  2. linda skriver

    14. maj 2012 kl. 10:43

    boghvede er det nye grønne for mig! så sikke et hit med denne opskrift, anne. jeg vil fluks lave dem på torsdag, når vi har fri. og så må jeg ha’ købt noget god valrhona til formålet. mmh og tak:)

  3. Natalie skriver

    14. maj 2012 kl. 12:06

    Ejj hvor ser de vildt lækre ud! Jeg har faktisk overvejet at lave dem, og tror virkelig jeg gør det i morgen tidlig (-;
    Jeg kan jo ikke stå for de der billeder vel?

  4. Anne au Chocolat skriver

    16. maj 2012 kl. 08:32

    Kære Laura

    Vafler er i hvert fald ren forkælelse 🙂

    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    16. maj 2012 kl. 08:33

    Kære Linda

    Jeg er også helt vild med boghvede for tiden – og det smager skønt sammen med Valrhona’en 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    16. maj 2012 kl. 08:33

    Kære Natalie

    Hehe du er sød! Madbilleder er vældigt fristende tit, ja 🙂

    Kh Anne

  7. AJ skriver

    22. december 2012 kl. 13:57

    Så har jeg fået købt et vaffeljern, og har boghvedemel i skuffen, som snart bliver for gammelt, så jeg skal da i gang med at lave disse:-)
    Hvor lille er en lille banan, – dem vi plejer at købe vejer ca. 110-120 g uden skræl, tror du de kommer til at smage for meget af banan?
    Hvad gør ahornsiruppen og hørfrøene – er det evt noget der kan udelades tror du? 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2012 kl. 14:07

    Kære AJ

    Du skal bare prøve dig frem. Jeg bruger både store og små bananer, og det går aldrig galt. Du kan sagtens undlade frø og tilsætte hvad du selv vel 🙂

    Kh Anne

  9. Anne skriver

    31. december 2012 kl. 11:09

    Lavede dem her i morges – de blev super gode!
    Tak for endnu en god opskrift:-) Jeg håber det er i orden jeg deler den på min blog.

    Jeg håber desuden du får et fantastisk nytår! Glæder mig til at læse flere at dine skønne blogindlæg i det kommende år:-)

    – Til dessert i aften skal vi selvfølgelig have din helt vidunderlige chokoladeballade!:-)

    Kh Anne

  10. Nanna skriver

    8. januar 2013 kl. 09:45

    Hej Anne, hvad kan man erstatte boghveden med, hvis det ikke lige står hjemme i skabet? 🙂

    VH
    Nanna Landin

  11. Anne au Chocolat skriver

    10. januar 2013 kl. 15:26

    Kære Nanna
    Du kan bruge mandelmel også eller alm. mel (men så er de ikke glutenfri længere)

    🙂

    Kh Anne

  12. Anne skriver

    22. januar 2013 kl. 11:34

    Kan man bage dem som pandekager hvis man nu ikke lige har et vaffeljern stående? 🙂

  13. Anne au Chocolat skriver

    22. januar 2013 kl. 11:44

    Kære Anne,
    Ja det kan du tro 🙂
    Jeg har faktisk også netop en opskrift på bananpandekager – find den i opskriftindekset 🙂

    Kh Anne

  14. Ea skriver

    18. marts 2013 kl. 13:53

    Skal jernet smøres med noget før dejen kommes på?:-)

  15. Anne au Chocolat skriver

    19. marts 2013 kl. 08:26

    Kære Ea
    Nej mit OBH vaffeljern behøver ikke at blive smurt inden 🙂

    kh Anne

  16. Simone skriver

    24. juli 2013 kl. 11:05

    Ser superlækkert ud 🙂 Men er det ikke noget med, at det ikke er så smart at varme hørfrø op?

  17. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2013 kl. 14:53

    Hej Simone
    Uh det ved jeg ikke helt – man bruger da også tit hørfrø i bagværk? Men måske de mister nogle af deres næringsværdi?
    Kh Anne

  18. Inger Sletting skriver

    17. april 2014 kl. 11:06

    Hej Anne.
    Jeg vil gerne kunne lave disse vafler til Sylvester, da han er en rigtig slikmund, og derfor vil jeg gerne vinde vaffeljernet.
    Mange hilsner
    Inger

Trackbacks

  1. Morgenmad – kitchenless style | dippedutte siger:
    11. januar 2013 kl. 19:27

    […] i noget varieret. Havde egentlig overvejet at forsøge mig med denne lækre omgang morgenmad: https://anneauchocolat.dk/?p=5231 men kan ikke huske hvilken flyttekasse vaffeljernet er i :-/ Valgte derfor istedet at gå all-in […]

  2. Små tykke pandekager med boghvedemel, banan og rabarberkompot - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:22

    […] havde en kæmpe lyst til at lave pandekager, og da jeg samtidigt længe havde villet prøve at lave mine vafler til pandekager, var der ikke andet for end at finde panden […]

  3. En lille konkurrence: Vind et Wilfa vaffeljern - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:36

    […] fleste af jer ved, E L S K E R jeg vafler og spiser dem allerhelst til morgenmad. I hvert fald mine bananvafler. Wilfa vaffeljernet er genialt, da man kan lave to vafler på én gang. Det kommer som sendt fra […]

  4. Vafler med en solmoden mango direkte fra Indien - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:55

    […] med en dejlig øko sødmælksyoghurt til morgenmad, og så serverede jeg den oven på en stak vafler, lidt hakkede mandler og en skefuld Guanaja-chokoladeganache, som egentlig var resten af […]

  5. Gluteenivabad vahvlid banaaniga | Cook the day away! siger:
    8. januar 2017 kl. 20:16

    […] Idee siit. […]

  6. Bananvafler med bagte æbler, flødeskum, citronverbena og pistacier - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 12:27

    […] Kaj spiste et æble med det samme. Jeg gik hjem og bagte nogle af æblerne og serverede dem på bananvafler med flødeskum, pistacier og citronverbena fra haven til morgenmad dagen […]

  7. Vafler med en solmoden mango direkte fra Indien - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:17

    […] med en dejlig øko sødmælksyoghurt til morgenmad, og så serverede jeg den oven på en stak vafler, lidt hakkede mandler og en skefuld Guanaja-chokoladeganache, som egentlig var resten af […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap