Inden for de sidste par måneder er jeg virkelig blevet kæmpe fan af lækker hjemmelavet granola – og denne knasende æblegranola er ingen undtagelse. Den syrligt friske æblemos binder granolaen sammen i perfekte sprøde chunks. Jeg har puttet hasselnødder og en god portion blandet tørret frugt i opskriften her, men I kan jo selv vælge, hvad I tilføjer. Mulighederne for andre gode smagskombinationer er mange, og kun fantasien sætter grænsen.
Æblegranola
200 g havregryn
60 g kokosmel
40 g sesamfrø
15 g hørfrø
20 g birkes
80 g hasselnødder, grofthakket
250 g æblemos (jeg har brugt en hjemmelavet uden sukker)
200 g blandet tørret frugt – eksempelvis rosiner, papaya og ananas
Bland havregryn, kokosmel, sesam, hørfrø, birkes, hasselnødder og æblemos sammen i en skål og vend det ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 170 grader varmluft i 30-35 minutter. Rør 2-3 gange undervejs og hold øje med, at granolaen ikke bliver for mørk. Køl granolaen af og vend de tørrede frugter i. Opbevar den hjemmelavede granola i en lufttæt beholder.
Sarah skriver
Super lækker opskrift! hvor lang tid kan det holde sig?
Anne au Chocolat skriver
Kære Sarah,
Det kan holde sig længe. Forbliver sprød længe også 🙂