Denne stak buttede pandekager kom til verden ganske tilfældigt en morgenstund for et par uger siden, da jeg havde drænet noget yoghurt natten over og pludselig ikke helt vidste, hvad jeg skulle bruge det til. Jeg huskede på, at jeg engang havde set pandekager lavet med ricotta, og så kastede jeg mig ud i at lave en portion pandekager med drænet yoghurt i stedet. Mit madhoved har nogle gange et par skøre mellemregninger, men resultatet plejer ikke at fejle noget. Det gjorde det heller ikke denne gang, hvor jeg ganske på slump fik tryllet denne stak syrligt søde og luftige pandekager frem på nul komma fem, som jeg nød i selskab med danske jordbær og en vanilleprikket rabarberkompot. Man kan garanteret sagtens bruge græsk yoghurt eller skyr i stedet for hjemmedrænet yoghurt. Og jeg er sikker på, at birkes og reven citronskal kunne være over the top lækkert i disse pandekager.
En stak pandekager
65 g drænet yoghurt
1 æg
20 g fuldkornsrismel (man kan også bruge almindelig hvedemel eller anden mel)
1/4 bagepulver
1 tsk ahornsirup
smør til stegning.
Bland yoghurt med æg og tilsæt rismel, bagepulver og ahornsirup. Steg pandekagerne i smør på en pande. Så let – enjoy!

