E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Pandekager med drænet yoghurt

30. juni 2013 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

pandekager

Denne stak buttede pandekager kom til verden ganske tilfældigt en morgenstund for et par uger siden, da jeg havde drænet noget yoghurt natten over og pludselig ikke helt vidste, hvad jeg skulle bruge det til. Jeg huskede på, at jeg engang havde set pandekager lavet med ricotta, og så kastede jeg mig ud i at lave en portion pandekager med drænet yoghurt i stedet. Mit madhoved har nogle gange et par skøre mellemregninger, men resultatet plejer ikke at fejle noget. Det gjorde det heller ikke denne gang, hvor jeg ganske på slump fik tryllet denne stak syrligt søde og luftige pandekager frem på nul komma fem, som jeg nød i selskab med danske jordbær og en vanilleprikket rabarberkompot. Man kan garanteret sagtens bruge græsk yoghurt eller skyr i stedet for hjemmedrænet yoghurt. Og jeg er sikker på, at birkes og reven citronskal kunne være over the top lækkert i disse pandekager.

En stak pandekager

65 g drænet yoghurt
1 æg
20 g fuldkornsrismel (man kan også bruge almindelig hvedemel eller anden mel)
1/4 bagepulver
1 tsk ahornsirup
smør til stegning.

Bland yoghurt med æg og tilsæt rismel, bagepulver og ahornsirup. Steg pandekagerne i smør på en pande. Så let – enjoy!

pandekager1

Skrevet i: Morgenmad Tags: drænet yoghurt, morgenmad, pandekager

Previous Post: « Pebermyntekugler med kokos og guldstøv
Next Post: Om at spise sig igennem Roskilde Festival 2013 med musik i ørerne »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sabrina skriver

    30. juni 2013 kl. 10:01

    Uhmm det lyder lækkert, er selv netop på vej i køkkenet for at bage pandekager (det må man gerne når det er kedeligt søndagsvejr) jeg skal dog “bare” lave helt almindelige pandekager, det er virkelig længe siden jeg har fået det. Rigtig dejlig søndag 🙂

  2. Dorte Daugaard skriver

    30. juni 2013 kl. 23:33

    Giver rismelen en særlig smag og/eller konsistens? Eller er der en anden årsag til, at du ikke bruger alm. hvedemel?
    (Jeg ligger nemlig inde med både rismel og majsmel, da jeg gør mig i babygrød for tiden, men jeg er ikke så erfaren i deres smag, virkning osv. i andre sammenhæng end grød) 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    2. juli 2013 kl. 13:29

    Kære Sabrina

    Helt almindelige pandekager er også noget så skønne 🙂

    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    2. juli 2013 kl. 13:30

    Kære Dorte

    Jeg bruger rismel, boghvedemel og majsmel af og til (og altid i mine pandekager) for at undgå at spise gluten altid. Det har min mave bare bedst af – men du kan sagtens bruge hvedemel 🙂

    Kh Anne

  5. Lisbeth skriver

    6. juli 2013 kl. 09:46

    Nøj hvor er de lækre. Tak for den opskrift, Anne!

    Jeg brugte skyr i stedet for drænet yoghurt 😉

  6. Anne au Chocolat skriver

    7. juli 2013 kl. 18:59

    Kære Lisbeth
    Det glæder mig at høre, at de hittede hos dig 🙂

    kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap