Hjemmelavet granola er knasende sprød morgenlykke, som giver smil på læben og velsmag i munden. I hvert fald herhjemme hos os. Granola er så simpelt at lave og kan varieres i det uendelige. Hvis I søger på granola i søgefeltet under Opskrifter, så kommer der også en god portion forskellige varianter frem.
Denne her er med banan, peanutbutter og vanilje, som giver naturlig sødme og en dejlig rund smag. Der er også kokosmel, hele mandler og det perfekte nip salt i.
Jeg under alle den fornøjelse at starte en ny uge med et helt fyldt glas granola ♥
Peanut butter banan granola
1 stort glas
1 moden banan
100 g cremet peanut butter
250 g havregryn
100 g mandler
30 g kokosmel
1/2 vaniljestang
1 nip salt
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Mos bananen grundigt i en stor skål og rør peanut butter i. Bland de øvrige ingredienser i, og rør godt rundt. Vend blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag granolaen i ca. 30 minutter. Rør 2-3 gange undervejs og hold øje med, at granolaen ikke bliver for mørk. Køl granolaen helt af. Opbevar den hjemmelavede granola i en lufttæt beholder/glas.
VenterPaaVinBlog skriver
Yum!!
Det er nærmest min favorit-mad, som musli; knækbrød med havregryn og rug, påsmurt peanutbutter og pyntet med banan og ristet kokos 😀
Anne au Chocolat skriver
Åh det lyder også som en lækker mad 🙂
Ditte skriver
Hej Anne,
Det ser rigtig lækkert ud! Jeg skal holde fødselsdag d5/5, og vil gerne lige høre, om jeg allerede nu kan lave granolaen? På forhånd tak.
Anne au Chocolat skriver
Kære Ditte,
Tak skal du have 🙂 Ja det kan du sagtens. Du skal bare sørge for, at den er helt afkølet, inden du hælder den i en helt lufttæt beholder/glas og så vente med at åbne det til 5/5. På dagen kan du tilsætte hakket mørk chokolade eller tørrede frugter til granolaen, hvis du har lyst. Det skal gøres til sidst for at bevare så meget af granolaens sprødhed.
Kh Anne
Mari skriver
Den smager vidunderligt!
Anne au Chocolat skriver
Kære Mari,
Det glæder mig at høre 🙂
Kh Anne