E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Jordbær-rabarber syltetøj med vanilje

25. april 2018 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

Tag lige dele jordbær, rabarber og sukker og foren dem sammen med vanilje til den lækreste sommersøde aromatiske syltetøj. Den slags jordbær-rabarber syltetøj som smager godt på nybagte boller, pandekager, i tærter, på vaniljeis og i særdeleshed til morgenmaden. Både grød og yoghurt bliver lige det lækrere af en stor skefuld af denne syltetøj.

Jeg lavede syltetøjet med resten af rabarberne fra tærten her samt økologiske sødmefulde spanske jordbær. Det blev så godt og vellykket, men åh jeg glæder mig som et lille barn til, at vi inden længe skal guffe danske jordbær i lange baner. Det gør mine tre drenge også! Og så skal jeg lave en ny portion sommersyltetøj.

Jordbær-rabarber syltetøj med vanilje
1 stort glas

150 g jordbær
150 g rabarber
150 g sukker
1 stang vanilje, korn af

Skær jordbær og rabarber i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker, vaniljestang og -korn. Bring i kog, og lad det simre i 10-15 minutter, til jordbær og rabarber er kogt bløde, og syltetøjet begynder at tykne let. Hæld syltetøjet på et skoldet glas og luk låget til, mens syltetøjet er varmt.

Skrevet i: Morgenmad

Previous Post: « Peanut butter banan granola
Next Post: 9 søde rabarberfavoritter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Christel skriver

    26. april 2018 kl. 17:24

    Kære Anne,

    Hvor lang tid holder sådan en hjemmelavet syltetøj?

    Det lyder bare så lækkert! 😀

  2. Anne au Chocolat skriver

    26. april 2018 kl. 19:04

    Kære Christel,
    Tak 🙂 I 2-3 uger i hvert fald! Kh Anne

Trackbacks

  1. Maasika-rabarbrimoos vanilliga | Cook the day away! siger:
    5. juni 2018 kl. 09:54

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap