E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

9 søde rabarberfavoritter

30. april 2018 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

Rabarbersæson, jeg er vild med dig ♥

Jeg fejrer, at rabarberne endelig af at finde i supermarkederne (og snart i haverne også) ved at dele 9 af mine yndlingsopskrifter med rabarber med jer. Jeg ved nemlig, at de fleste af jer også knuselsker de aromatiske rabarber i søde kreationer.

Øverst får I lagkagen fra Emils 1 års fødselsdag, hvor jeg lavede en luftig og forfriskende rabarbercreme med vaniljesmag og en helt perfekt syrlig-sødme. Find opskriften lige her.

Velsmagende fin rabarbersyltetøj med jordbær og vanilje, som er genialt til morgenmad på yoghurt eller grøden, og naturligvis også på boller og i pandekager. Find opskriften her.


Endnu en morgenmadsfavorit med bagte rabarber og kokos køleskabsgrød. Et af de magiske morgenmåltider, som kan laves i forvejen. Forbered kokosgrøden og de bagte rabarber aftenen før. Start med rabarberne, og rør ingredienserne til kokosgrøden sammen på nul komma fem, mens rabarberstykkerne bager i ovnen. Prøv også de bagte rabarber til vaniljeis eller oven på en mazarinkage for eksempel. Find opskriften her.


Imponér jeres gæster til eftermiddagskaffen eller desserten efter en god middag med disse små søde tærter med rabarberkompot og chokoladefyld (gerne i selskab med en kugle vaniljeis). Find opskriften her.

Rabarber Eton mess er en super simpel dessert bestående af rabarberkompot, flødeskum og marengs, som vinder på den gode hyggelige smag i al sin enkelhed. Mere kringlet behøver det ikke gøres. Find opskriften her.


Denne skønne rabarberkage med crumbletop er 7 år gammel, men stadig en af mine allerbedste rabarberfavoritter. Find opskriften her.


Konfektagtig hvid chokoladekage med bagte rabarber og en forfriskende vaniljeprikket cream cheese topping. Kræs for rabarberelskere. Find opskriften her.


Rabarbersnitter ♥ Den klassiske hindbærsnitte tryllet om til en forårsfin variant med vaniljet rabarbersyltetøj, som har fået et dejligt citronspark. Find opskriften her.


Den sidste søde rabarbersag jeg vil favoritfremhæve er denne dessert delt for 8 (!) år siden her på bloggen. En kold rabarbersuppe lavet af de fineste små spæde rabarber, hjemmelavet vaniljeis og en lille delikat sprød tuile. Find opskriften her.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Jordbær-rabarber syltetøj med vanilje
Next Post: Små frangipanetærter med bagt rabarber »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap