E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Rabarbersuppe med vanilleis og sprød tuile

24. maj 2010 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

rigtigrabarber

Jeg fik alligevel tid til at lave en enkelt dejlig rabarber-dessert i fredags midt i eksamensperioden. Og hvis jeg havde tid til at lave den, skal jeg også have tid til at blogge om den!

Rabarber-desserten bestod af en kold rabarbersuppe lavet af de fineste små spæde rabarber fra haven, hjemmelavet vanilleis (læs: hjemmeopfundet!!) og en lille delikat sprød tuile. Desserten udgjorde en perfekt afslutning på en skøn middag, min kæreste og jeg lavede til hans familie og deres venner fredag aften. Middagen bestod blandt andet af lækre friske jomfruhummere og fine stegte lammekroner, men jeg holder mig inden for den søde ramme og går derfor ikke i yderligere salte detaljer i dag.

Rabarbersuppen er en af de mest simple dessertsupper jeg kender til. Til gengæld kan det være lidt tidskrævende at skære rabarberne med så sirlig en akkuratesse – men det er det hele værd. Hvad angår vanilleisen kræver den en ismaskine, men en vanilleparfait kunne også være en glimrende løsning. Og de sprøde tuiles er bare skønne!

6-8 personer

Vanilleis:
500 ml sødmælk
80 g sukker
1 vanillestang
8 æggeblommer
65 g sukker
300 ml fløde

Bring mælk, sukker og vanillestangen tømt for korn til kogepunktet i gryde. Tag gryden af varmen og lad den stå og hvile i 15 minutter.
Pisk i mellemtiden æggeblommerne med det resterende sukker indtil lyst og luftigt.
Sigt mælken og bring den i kog igen. Hæld den varme mælk over æggemassen, mens der piskes på livet løs. Hæld blandingen tilbage i gryden og rør konstant indtil vanillecremen når 83 grader.
Køl af i et vandbad og stil på køl.
Inden iscremen køres på maskinen, piskes fløden let og vendes i cremen. Kør på maskinen.

Rabarbersuppe:
600 g små rabarber
3 dl vand
180 g sukker
1 vanillestang

Skær rabarber ud i tynde skiver (på ca. 2-3 mm) og læg dem i en skål. Kog vand og sukker sammen til sukkeret er opløst. Tilsæt til sidst vanillen og sigt den kogende sukkerlagen over rabarberne. Lad rabarberne stå, til de er helt afkølede og server dem ved stuetemperatur.

Tuiles:
80 g smør, blødt
80 g sukker
50 g hvedemel
50 g glucosesirup

Rør ingredienserne sammen og smør dejen tyndt ud på bagepapir med en palet eller dejskraber. Sørg for at lave mellemrum mellem dejen på papiret. Bag i ovnen ved 175grader i 5-6 minutter indtil gyldent. Tag bagepladen ud. Efter få sekunder kan man forme stykker, som man har lyst til. Køl helt ned og opbevar i en lufttæt dåse indtil de skal bruges.

P.s. Vi drak en skøn Auslese til desserten! 🙂

Skrevet i: Desserter Tags: hjemmelavet vanilleis, rabarber, rabarbersuppe, tuile, vanille, vanilleis

Previous Post: « Ballade med chokolade!
Next Post: Sachertorte – Efterlysning! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lone Kjær skriver

    24. maj 2010 kl. 08:03

    Ih, hvor dejligt du alligevel fik lidt tid. Og så til hele tre ting – i en skøn forening. Pragtfuldt!

  2. Anette skriver

    24. maj 2010 kl. 08:44

    Den rabarberdessert ser virkelig lækker ud. Og det er spændende at bruge rabarber til andet end kage.

    Jeg har lige fundet din blog, og den er virkelig inspirerende med de mange forskellige spændende opskrifter, du skriver om.

  3. Kim skriver

    24. maj 2010 kl. 09:06

    mmm… det ser delig delikat ud… god eksamener!

  4. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2010 kl. 09:48

    Ja Lone, perioder uden tid til at lave søde sager piner mig, så det var skønt at tage sig tid til endnu et lille rabarber-eventyr 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2010 kl. 09:49

    Hej Anette,
    Dejligt at du har fundet min blog. Der er masser af sød inspiration at hente hos mig 🙂
    Alt godt,
    Anne au Chocolat

  6. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2010 kl. 09:49

    Tusind tak Kim 🙂

  7. nanoud skriver

    25. maj 2010 kl. 17:43

    Bon je me permets d’écrire en français car en danois je ne maitrise pas du tout …je suis très contente que tu sois venue écrire chez moi car une de mes amies danoises Marie Melchior m’avait parlé de ton blog .Il est très beau et tu as de très jolies photos … je reviendrais avec plaisir à très bientôt.
    nanoud

  8. Anne au Chocolat skriver

    25. maj 2010 kl. 18:30

    Tu peux toujours m’écrire en français Nanoud! 🙂
    Moi, j’suis très contente de savoir que tu trouves mon blog beau! J’adore prendre les photos, donc c’est super bon qu’elles te fassent plaisir. À bientôt!
    Anne au Chocolat

  9. virginie skriver

    26. maj 2010 kl. 05:45

    hummm de la rhubarbe, de la vanille et une tuile croquante pour plus de gourmandise et apporter un petit coté croquant c’est un dessert qui me convient parfaitement !!!

    bonne journée gourmande
    virginie

  10. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2010 kl. 06:37

    Merci Virginie! N’hésites pas à me demander de traduire les recettes en français, s’il y en a quelques que tu désires comprendre plus que les photos 🙂

    À plus et bonne journée,
    Anne au Chocolat

  11. Arendse skriver

    22. juli 2011 kl. 10:46

    Hej!
    Det er en super god blog, og nogle meget smukke billeder du tager! 🙂
    Dine “æg”/kugler er meget flotte og jeg ville høre om du har nogle særlige tip til hvordan man får dem helt rund og glatte? Skal man grave dybt eller trække skeen langs oerfladen? Har du også nogle tips når det gælder mousse-“æg”?

    Hilsen Arendse

  12. Anne au Chocolat skriver

    23. juli 2011 kl. 10:36

    Hej Arendse
    Først og fremmest er det vigtigt, at man dypper skeen i varmt vand inden man kugler isen! Det giver et godt resultat. Og så gælder det bare om at øve sig 🙂 Hvis man vil lave quenelles er det godt at bruge en spiseske til formålet!

Trackbacks

  1. Rabarbersuppe med vanilleis og sprød tuile | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    11. juli 2010 kl. 17:25

    […] Follow this link: Rabarbersuppe med vanilleis og sprød tuile […]

  2. Ultimativ vanilleis « GASTROMAND FORUM siger:
    23. oktober 2011 kl. 19:45

    […] https://anneauchocolat.dk/?p=764 […]

  3. Vaniljeprikket vaniljeis | siger:
    8. april 2013 kl. 20:35

    […] har jeg fået inspiration til hos søde og dygtige Anne au Chocolat. Jeg har blot ændret en smule i fremgangsmåden, da jeg synes vaniljen får en bedre smag når man […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap