Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Rabarbersuppe med vanilleis og sprød tuile

24. maj 2010 af Anne au Chocolat

rigtigrabarber

Jeg fik alligevel tid til at lave en enkelt dejlig rabarber-dessert i fredags midt i eksamensperioden. Og hvis jeg havde tid til at lave den, skal jeg også have tid til at blogge om den!

Rabarber-desserten bestod af en kold rabarbersuppe lavet af de fineste små spæde rabarber fra haven, hjemmelavet vanilleis (læs: hjemmeopfundet!!) og en lille delikat sprød tuile. Desserten udgjorde en perfekt afslutning på en skøn middag, min kæreste og jeg lavede til hans familie og deres venner fredag aften. Middagen bestod blandt andet af lækre friske jomfruhummere og fine stegte lammekroner, men jeg holder mig inden for den søde ramme og går derfor ikke i yderligere salte detaljer i dag.

Rabarbersuppen er en af de mest simple dessertsupper jeg kender til. Til gengæld kan det være lidt tidskrævende at skære rabarberne med så sirlig en akkuratesse – men det er det hele værd. Hvad angår vanilleisen kræver den en ismaskine, men en vanilleparfait kunne også være en glimrende løsning. Og de sprøde tuiles er bare skønne!

6-8 personer

Vanilleis:
500 ml sødmælk
80 g sukker
1 vanillestang
8 æggeblommer
65 g sukker
300 ml fløde

Bring mælk, sukker og vanillestangen tømt for korn til kogepunktet i gryde. Tag gryden af varmen og lad den stå og hvile i 15 minutter.
Pisk i mellemtiden æggeblommerne med det resterende sukker indtil lyst og luftigt.
Sigt mælken og bring den i kog igen. Hæld den varme mælk over æggemassen, mens der piskes på livet løs. Hæld blandingen tilbage i gryden og rør konstant indtil vanillecremen når 83 grader.
Køl af i et vandbad og stil på køl.
Inden iscremen køres på maskinen, piskes fløden let og vendes i cremen. Kør på maskinen.

Rabarbersuppe:
600 g små rabarber
3 dl vand
180 g sukker
1 vanillestang

Skær rabarber ud i tynde skiver (på ca. 2-3 mm) og læg dem i en skål. Kog vand og sukker sammen til sukkeret er opløst. Tilsæt til sidst vanillen og sigt den kogende sukkerlagen over rabarberne. Lad rabarberne stå, til de er helt afkølede og server dem ved stuetemperatur.

Tuiles:
80 g smør, blødt
80 g sukker
50 g hvedemel
50 g glucosesirup

Rør ingredienserne sammen og smør dejen tyndt ud på bagepapir med en palet eller dejskraber. Sørg for at lave mellemrum mellem dejen på papiret. Bag i ovnen ved 175grader i 5-6 minutter indtil gyldent. Tag bagepladen ud. Efter få sekunder kan man forme stykker, som man har lyst til. Køl helt ned og opbevar i en lufttæt dåse indtil de skal bruges.

P.s. Vi drak en skøn Auslese til desserten! 🙂

Skrevet i: Desserter Tags: hjemmelavet vanilleis, rabarber, rabarbersuppe, tuile, vanille, vanilleis

Previous Post: « Ballade med chokolade!
Next Post: Sachertorte – Efterlysning! »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap