E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sachertorte – Efterlysning!

28. maj 2010 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

I min barndom bragte min far flere gange den berømte Sachertorte med hjem fra sine forretningsrejser/mellemlandinger i Wien. Sachertorten kom i en fin lys æske af træ, og det vakte stor glæde, når æsken endelig skulle åbnes og kagen skulle spises. Vi fik altid flødeskum til.

Sachertorte er en chokoladekage og nok en af de mest berømte spiselige sager fra Wien. Den blev opfundet af Franz Sacher i 1832 til den østrigske statsmand og udenrigsminister Fyrst Metternich – og det er jeg egentlig ret glad for!!

Chokoladekagen består af to chokoladebunde lagt sammen med et lag abrikosmarmelade og en tyk chokoladeglasur (/ganache?) på toppen. Nogle ville kalde denne kagekombination kedelig, men jeg finder den ret så guddommelig! Chokolade og abrikos passer smagsmæssigt perfekt til hinanden, synes jeg.

Den autentiske opskrift på kagen skulle eftersigende være forblevet en hemmelighed, men derfor kunne det jo godt være, at nogle af mine kære læsere havde en god opskrift på Sachertorte, I gerne vil dele med mig?

Jeg kom til at tænke på kagen igen, da jeg fik en lille superskøn smagsprøve på en lignende kage – som ses på billedet – sidst jeg var i Barcelona. Og hvis de kan lave lækre ”sachertorter” i Barcelona, burde vi jo også kunne her oppe nordpå.

Skrevet i: Uncategorized Tags: Abrikosmarmelade, Barcelona, Chokoladekage, Franz Sacher, Østrig, sachertorte, Wien

Previous Post: « Rabarbersuppe med vanilleis og sprød tuile
Next Post: På chokolademuseum i Barcelona »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Signe skriver

    28. maj 2010 kl. 13:32

    Hej Anne
    Jeg har vist en liggende langt inde i gemmerne. Jeg prøver at finde den lidt senere i dag, scanne ind og sende den til dig via FB 🙂
    God weekend

  2. foodfanatic skriver

    28. maj 2010 kl. 14:35

    Jeg synes, den er smuk 🙂

  3. Dietmar Weiss skriver

    28. maj 2010 kl. 15:58

    Hej Anne.

    Opskriften på Sachertorten er hemmelig. Selv Pâtisserie Chefen på Hotel Sacher har ikke helt styr på det. Jeg har arbejdet for både Hotel Sacher og Oesterreichischer Hof og man skulle faktisk skrive under på at man ikke giver informationer videre… Abenbart er det også sådan at det er flere personer som kender til enkelte dele af opskriften. De enkelte produkter bliver til sidst samlet og skulle gerne give en dejligt Sachertorte mit schlagobers…;))

  4. Anne au Chocolat skriver

    28. maj 2010 kl. 19:12

    Signe – igen, tusind tak for opskriften 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    28. maj 2010 kl. 19:12

    Kære Nadia – du er også smuk 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    28. maj 2010 kl. 19:13

    Kære Dietmar, hvor er det sejt, at du har arbejdet på Hotel Sacher!!! 🙂

  7. Lise skriver

    29. maj 2010 kl. 22:35

    Hej Anne,

    Tak for din skønne blog! 🙂

    Jeg har også en opskrift på en Sachertorte; den er på min blog: http://madogmening.blogspot.com/2010/05/efter-wien-3-sachertorte-bedre-end.html

    God bagefornøjelse!

    Lise

  8. Anne au Chocolat skriver

    31. maj 2010 kl. 14:01

    Hej Lise,

    Tusind tak for opskriften – og for dit fine indlæg 🙂

    Alt godt,
    Anne au Chocolat

  9. virginie skriver

    2. juni 2010 kl. 10:10

    un gateau que j’aime beaucoup !!!!

    bon mercredi gourmand
    virginie

  10. Anne au Chocolat skriver

    2. juni 2010 kl. 20:26

    Ouais – le chocolat et l’abricot vont très bien ensemble 🙂

    Bonne soirée
    Anne

  11. Marianne skriver

    13. juni 2010 kl. 08:53

    Anne, har du set det her link? http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadartikler/article992679.ece

  12. Anne au Chocolat skriver

    13. juni 2010 kl. 09:50

    Hej Marianne,
    Tak for link – havde ikke set det, nej 🙂

Trackbacks

  1. Sachertorte – Efterlysning! | Madbevægelsen -- gastronomi i vækstlaget siger:
    28. maj 2010 kl. 14:28

    […] Excerpt from: Sachertorte – Efterlysning! […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap