I min barndom bragte min far flere gange den berømte Sachertorte med hjem fra sine forretningsrejser/mellemlandinger i Wien. Sachertorten kom i en fin lys æske af træ, og det vakte stor glæde, når æsken endelig skulle åbnes og kagen skulle spises. Vi fik altid flødeskum til.
Sachertorte er en chokoladekage og nok en af de mest berømte spiselige sager fra Wien. Den blev opfundet af Franz Sacher i 1832 til den østrigske statsmand og udenrigsminister Fyrst Metternich – og det er jeg egentlig ret glad for!!
Chokoladekagen består af to chokoladebunde lagt sammen med et lag abrikosmarmelade og en tyk chokoladeglasur (/ganache?) på toppen. Nogle ville kalde denne kagekombination kedelig, men jeg finder den ret så guddommelig! Chokolade og abrikos passer smagsmæssigt perfekt til hinanden, synes jeg.
Den autentiske opskrift på kagen skulle eftersigende være forblevet en hemmelighed, men derfor kunne det jo godt være, at nogle af mine kære læsere havde en god opskrift på Sachertorte, I gerne vil dele med mig?
Jeg kom til at tænke på kagen igen, da jeg fik en lille superskøn smagsprøve på en lignende kage – som ses på billedet – sidst jeg var i Barcelona. Og hvis de kan lave lækre ”sachertorter” i Barcelona, burde vi jo også kunne her oppe nordpå.
![P1000482 [1600x1200]](https://anneauchocolat.dk/blog/wp-content/uploads/P1000482-1600x1200.jpg)