E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sachertorte – Efterlysning!

28. maj 2010 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

I min barndom bragte min far flere gange den berømte Sachertorte med hjem fra sine forretningsrejser/mellemlandinger i Wien. Sachertorten kom i en fin lys æske af træ, og det vakte stor glæde, når æsken endelig skulle åbnes og kagen skulle spises. Vi fik altid flødeskum til.

Sachertorte er en chokoladekage og nok en af de mest berømte spiselige sager fra Wien. Den blev opfundet af Franz Sacher i 1832 til den østrigske statsmand og udenrigsminister Fyrst Metternich – og det er jeg egentlig ret glad for!!

Chokoladekagen består af to chokoladebunde lagt sammen med et lag abrikosmarmelade og en tyk chokoladeglasur (/ganache?) på toppen. Nogle ville kalde denne kagekombination kedelig, men jeg finder den ret så guddommelig! Chokolade og abrikos passer smagsmæssigt perfekt til hinanden, synes jeg.

Den autentiske opskrift på kagen skulle eftersigende være forblevet en hemmelighed, men derfor kunne det jo godt være, at nogle af mine kære læsere havde en god opskrift på Sachertorte, I gerne vil dele med mig?

Jeg kom til at tænke på kagen igen, da jeg fik en lille superskøn smagsprøve på en lignende kage – som ses på billedet – sidst jeg var i Barcelona. Og hvis de kan lave lækre ”sachertorter” i Barcelona, burde vi jo også kunne her oppe nordpå.

Skrevet i: Uncategorized Tags: Abrikosmarmelade, Barcelona, Chokoladekage, Franz Sacher, Østrig, sachertorte, Wien

Previous Post: « Rabarbersuppe med vanilleis og sprød tuile
Next Post: På chokolademuseum i Barcelona »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Signe skriver

    28. maj 2010 kl. 13:32

    Hej Anne
    Jeg har vist en liggende langt inde i gemmerne. Jeg prøver at finde den lidt senere i dag, scanne ind og sende den til dig via FB 🙂
    God weekend

  2. foodfanatic skriver

    28. maj 2010 kl. 14:35

    Jeg synes, den er smuk 🙂

  3. Dietmar Weiss skriver

    28. maj 2010 kl. 15:58

    Hej Anne.

    Opskriften på Sachertorten er hemmelig. Selv Pâtisserie Chefen på Hotel Sacher har ikke helt styr på det. Jeg har arbejdet for både Hotel Sacher og Oesterreichischer Hof og man skulle faktisk skrive under på at man ikke giver informationer videre… Abenbart er det også sådan at det er flere personer som kender til enkelte dele af opskriften. De enkelte produkter bliver til sidst samlet og skulle gerne give en dejligt Sachertorte mit schlagobers…;))

  4. Anne au Chocolat skriver

    28. maj 2010 kl. 19:12

    Signe – igen, tusind tak for opskriften 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    28. maj 2010 kl. 19:12

    Kære Nadia – du er også smuk 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    28. maj 2010 kl. 19:13

    Kære Dietmar, hvor er det sejt, at du har arbejdet på Hotel Sacher!!! 🙂

  7. Lise skriver

    29. maj 2010 kl. 22:35

    Hej Anne,

    Tak for din skønne blog! 🙂

    Jeg har også en opskrift på en Sachertorte; den er på min blog: http://madogmening.blogspot.com/2010/05/efter-wien-3-sachertorte-bedre-end.html

    God bagefornøjelse!

    Lise

  8. Anne au Chocolat skriver

    31. maj 2010 kl. 14:01

    Hej Lise,

    Tusind tak for opskriften – og for dit fine indlæg 🙂

    Alt godt,
    Anne au Chocolat

  9. virginie skriver

    2. juni 2010 kl. 10:10

    un gateau que j’aime beaucoup !!!!

    bon mercredi gourmand
    virginie

  10. Anne au Chocolat skriver

    2. juni 2010 kl. 20:26

    Ouais – le chocolat et l’abricot vont très bien ensemble 🙂

    Bonne soirée
    Anne

  11. Marianne skriver

    13. juni 2010 kl. 08:53

    Anne, har du set det her link? http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadartikler/article992679.ece

  12. Anne au Chocolat skriver

    13. juni 2010 kl. 09:50

    Hej Marianne,
    Tak for link – havde ikke set det, nej 🙂

Trackbacks

  1. Sachertorte – Efterlysning! | Madbevægelsen -- gastronomi i vækstlaget siger:
    28. maj 2010 kl. 14:28

    […] Excerpt from: Sachertorte – Efterlysning! […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Romkugler + rabarbersnitter på vej 💕 Det blive Romkugler + rabarbersnitter på vej 💕 Det bliver en sød Pinsesøndag 🌞🤗
Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse i fuld flor, snack i haven og chokoladegaver fra min mand ❤️

God pinse 🌞
En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vo En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vores jordbærblomster🍓 Græsk yoghurt med vaniljebagte rabarber fra haven, syltetøj af jordbær, solbær og rabarber (også fra haven via fryseren) og en lille portion musli lavet, mens ovnen alligevel var varm fra rabarberne. + banan og mynte fra haven🌿

Når morgenmad smager som dessert 😍
Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndli Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndlingskager, når rabarberne er i sæson - i haven og på hylderne i supermarkedet 🌿💕
Find opskriften under mine reels 😋🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap