Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Sachertorte – Efterlysning!

28. maj 2010 af Anne au Chocolat

I min barndom bragte min far flere gange den berømte Sachertorte med hjem fra sine forretningsrejser/mellemlandinger i Wien. Sachertorten kom i en fin lys æske af træ, og det vakte stor glæde, når æsken endelig skulle åbnes og kagen skulle spises. Vi fik altid flødeskum til.

Sachertorte er en chokoladekage og nok en af de mest berømte spiselige sager fra Wien. Den blev opfundet af Franz Sacher i 1832 til den østrigske statsmand og udenrigsminister Fyrst Metternich – og det er jeg egentlig ret glad for!!

Chokoladekagen består af to chokoladebunde lagt sammen med et lag abrikosmarmelade og en tyk chokoladeglasur (/ganache?) på toppen. Nogle ville kalde denne kagekombination kedelig, men jeg finder den ret så guddommelig! Chokolade og abrikos passer smagsmæssigt perfekt til hinanden, synes jeg.

Den autentiske opskrift på kagen skulle eftersigende være forblevet en hemmelighed, men derfor kunne det jo godt være, at nogle af mine kære læsere havde en god opskrift på Sachertorte, I gerne vil dele med mig?

Jeg kom til at tænke på kagen igen, da jeg fik en lille superskøn smagsprøve på en lignende kage – som ses på billedet – sidst jeg var i Barcelona. Og hvis de kan lave lækre ”sachertorter” i Barcelona, burde vi jo også kunne her oppe nordpå.

Skrevet i: Uncategorized Tags: Abrikosmarmelade, Barcelona, Chokoladekage, Franz Sacher, Østrig, sachertorte, Wien

Previous Post: « Rabarbersuppe med vanilleis og sprød tuile
Next Post: På chokolademuseum i Barcelona »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap