E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

På chokolademuseum i Barcelona

1. juni 2010 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

P1000482

Da jeg skrev sidste indlæg om Sachertorten og fandt billedet af den lille firkantede chokoladekage af slagsen i tre lag fra Barcelona, kom jeg i samme stund til at tænke på, at det er en stor fejl, at jeg aldrig har fortalt om mit besøg på Museu de la Xocolata i Barcelona i sommer. Barcelona er jo populær som (næsten) aldrig før som rejsedestination, og hvis man er chokoholic, må man ikke gå glip af museet.

Museu de la Xocolata betyder chokolademuseum på catalansk. Museet er privat ejet af Gremi de Pastisseria de Barcelona – Barcelonas konditorlaug – og åbnede i 2000. Det ligger centralt placeret i Barcelona på Carrer Comerç, som er lige ved siden af Parc de la Ciutadella.

P1000484

At museet har med chokolade at gøre, sanser man så snart entréen er betalt. Billetten er nemlig spiselig i form af en lille plade chokolade. En gennemført og oplagt detalje.

På dette søde museum bliver man ført igennem chokoladens historie – med alt hvad den indebærer – lige fra begyndelsen og helt frem til i dag. Og så har museet alverdens fine skulpturer i chokolade stående. Alt for Barcelonas kendte bygninger til tegnefilmsfigurer som Bart Simpson og den animerede Wall E, som ses her på billedet.

P1000500

Derudover tror jeg, at det er den lækreste museumsbutik, jeg nogensinde har oplevet… uhm chokolade overalt. Tag til Barcelona og gå på chokolademuseum!!!

P1000490

Skrevet i: Uncategorized Tags: Barcelona, Chokolademuseum, Museu de la Xocolata, Wall E

Previous Post: « Sachertorte – Efterlysning!
Next Post: En nem dessert på en lækker sommeraften – pandekage, banan og chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lone Kjær skriver

    1. juni 2010 kl. 18:25

    Dejligt museum. Jeg var der for nogle år siden og det var en skøn oplevelse. Absolut et ‘must see’, hvis man er i Barcelona.

  2. Ivan K skriver

    1. juni 2010 kl. 21:53

    …var der også for et par år siden. Var specielt imponeret over deres store skolekøkken der, modsat udstillingen selv, var helt up to date og meget levende af børn og andre chokoladesmaskere.

  3. Piskeriset skriver

    2. juni 2010 kl. 08:01

    Det lyder ret spændende! Hvis jeg en dag kommer til Barcelona, så står dette højt på min liste over seværdigheder 😛

  4. Anne au Chocolat skriver

    3. juni 2010 kl. 14:10

    Ja kære Piskeriset – der må du hen 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    3. juni 2010 kl. 14:11

    Og til Lone og Ivan – dejligt at I også synes om chokolademuseet 🙂

  6. Marie skriver

    3. juni 2010 kl. 19:42

    Kære Anne.
    Et spørgsmål som dog ikke angår museet, men jeg ved ikke lige hvor jeg ellers kan skrive til dig.
    Hvis jeg skal investere i en ismaskine, kan jeg så nøjes med at købe sådan en “Imerco- en”, altså fx Philips, eller er man nødt til at smide en del flere penge i puljen og købe en semiprofessionel?

  7. Anne au Chocolat skriver

    3. juni 2010 kl. 23:23

    Kære Marie,
    Tak for dit ismaskine-spørgsmål! Hvis du er vild med is og gerne selv vil lave en god is derhjemme, synes jeg bestemt at du skal tage forbi Kunst og Køkkentøj i Kbh og kigge på den Musso ismaskine, de har til salg. Det er den jeg har. (og som også ses her http://www.ladolcevitaitaliana.it/ecommerce/index.php?main_page=product_info&cPath=65&products_id=187&language=fr )
    Den er stor og tung – vejer 18 – men den er min baby, og jeg er så vild med den. Det laver fantastisk is, man kan spise direkte fra maskinen.
    Når man laver is på de fleste andre ‘billige’ ismaskiner, er man nødt til at komme isen en tur i fryseren for at fryse den ordentlig færdigt. Det er ikke nødvendigt på Mussoen. Isen får en fantastisk cremet konsistent som f.eks. min vanilleis her https://anneauchocolat.dk/?p=764

    Alt godt,
    Anne

  8. Ulla skriver

    10. oktober 2012 kl. 09:25

    Nu vil gerne have hjælp 🙂

    Vil investere i en cappucino maskine, pris ligemeget, men det skal være
    sådan en rigtig een med mælkeskummer – den korrekte bar osv…..

    Nogen der har mulighed for at hjælpe ….

Trackbacks

  1. På chokolademuseum i Barcelona | Madbevægelsen -- gastronomi i vækstlaget siger:
    1. juni 2010 kl. 16:53

    […] Visit link: På chokolademuseum i Barcelona […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap