E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

24 dage med lækker grød

18. december 2012 af Anne au Chocolat 28 kommentarer

Jeg er vist ret vild med grød. Det gik særligt op for mig forleden, da jeg kiggede mine instagram-billeder igennem. Jeg kunne ikke dy mig og lavede derfor seks fine collager og i alt 24 billeder med grød. Det er vist en slags grød-julekalender fra mig til jer, ho ho ho 🙂

Kan I lide grød?  Og er der nogle geniale smagskombinationer, jeg har overset? Byd meget gerne ind med lækre idéer! Chokolade elsker jeg naturligvis at putte på.

I øvrigt tusind tak til alle jer 533 personer, som deltog i Summerbird konkurrencen. Jeg er utroligt overvældet af den store interesse. Vinderen – Mette – har fået besked, og hun skulle sjovt nok have et glas med lakridsmandler 😉

Skrevet i: Uncategorized Tags: anneauchocolat, havregrød, havregryn, instagram, julekalender

Previous Post: « Et kæmpe glas med knasendesprød kærlighed 3. søndag i advent fra mig til jer
Next Post: Chokoladet peanutbutter-crunch med kokos »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sabine skriver

    18. december 2012 kl. 13:44

    Hej Anne
    hvor ser det altså bare lækkert ud, jeg elsker selv grød, men er kørt lidt fast i det der havregrød, så jeg ville lige spørge dig om hvilken grød du spiser, altså ”grundgrøden”? 🙂
    er det også bare havregrød, men med en masse lækkert pynt eller? 🙂

  2. Anne (A+K) skriver

    18. december 2012 kl. 14:24

    Jeg elsker grød – både med nødder, bær og halvt gryn/halvt músli – og grød på perlebyg fejler heller intet. Elsker desuden et drys kanel, vanilje eller kardemomme deri. Dog er min favorit helt almindelig havregrød med sukker, haha, ikke spor inspirerende, men det smager skønt.
    Og det er faktisk heller ikke spor værst at tilføje lidt ekstra vand, og så under den sidste del af kogningen at slå et æg ud i grøden, og koge til konsistensen er, som sædvaneligt – det smager lidt kagecreme-alike, og så vare mætheden også lidt længere.
    Yumyum.

    – Anne

  3. Sonja {Dagmars Kitchen} skriver

    18. december 2012 kl. 14:28

    Jag älskar gröt och äter det ofta. Dina bilder är så vackra och en riktig hyllning till gröten. Fantastiskt!

  4. Line Horn skriver

    18. december 2012 kl. 14:54

    Jeg elsker det med peanutbutter, bananskiver og lidt mørke chokoladespåner. Eller applebutter, lakridssirup og hakkede hasselnødder. Mmmm…

    Jeg vil også godt vide, hvad grundgrød, du spiser?

  5. Emilie skriver

    18. december 2012 kl. 18:21

    Det ser lækkert ud!
    Kan du fortælle lidt mere om, hvilke former for grød du spiser?
    Måske kan du inspirere mig til nye og lækre varianter… 🙂

  6. AJ skriver

    18. december 2012 kl. 19:37

    Hvor ser det altså bare lækkert og skønt ud! 🙂

  7. by Busk skriver

    18. december 2012 kl. 21:42

    Hvor ser det bare lækkert ud. Kan du ikke lave en eller flere post som går lidt mere i detaljerne. Trænger til lidt inspiration til at få gang i grød spisningen igen 🙂

  8. Marie - Cocina Fragrante skriver

    18. december 2012 kl. 21:50

    Hvor er det bare hyggelige billeder. Elsker dit forskelligartede porcelæn!

  9. Laura E skriver

    18. december 2012 kl. 21:54

    Havregrød med æblekompot med godt med vanilje og revet citronskal i og så en god håndfuld grofthakkede mandler er min klare favorit – skarpt forfulgt af havregrød med en god klat blommemarmelade og hakkede valnødder eller paranødder. Rigtig dumme dage kræver store chunks af mørk, smeltet chokolade, mandler og bananskiver!

  10. Kristina skriver

    18. december 2012 kl. 22:26

    Hos mig er det versionen med revet gulerod, kanel og ingefær der gælder – helst serveret med hakkede valnødder og æbler i tern på toppen. Måms!

  11. Clare skriver

    19. december 2012 kl. 09:18

    Ej det ser godt nok helt vildt lækkert ud!!!!
    jeg kunne da sagtens spise lidt af dem alle 🙂

  12. Anna-Maria skriver

    19. december 2012 kl. 19:06

    For pokker, hvor ser det lækkert ud. Jeg kunne, uden at blinke med øjnene, spise grød døgnet rundt hele efteråret og vinteren.
    Min favoritgrød lige nu er en blanding af havre-, rug- og byggryn, kogt med en sjat kanel og toppet op med en ordentlig skefuld peanutbutter, æbletern og grofthakkede mandler. Nøj, det er godt altså!

  13. Kathe skriver

    19. december 2012 kl. 23:46

    Wau, hvor ser det lækkert ud. Dejlige, inspirerende billeder. Vi elsker også grød her i huset og er især glade for “Den flade maves grød” fra Aurion. Den spises med lidt æbler i tern, drysset med kanelsukrin og en lille klat (rigtig) smør. Herligt. Men måske, man skulle prøve med peanutbutter eller mandelpuré?
    PS Iøvrigt tak for en super lækker (og farlig) blog 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2012 kl. 15:30

    Kære Sabine,
    Normalt er min grundgrød bare havregrød, men jeg putter altid birkes og hørfrø og rosiner og andre lækkerier i grøden, inden jeg koger den. Og også kanel 🙂

    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2012 kl. 15:31

    Kære Anne

    Sejt med det med ægget. Det har jeg aldrig hørt om før 🙂

    kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2012 kl. 15:32

    Kære Sonja
    Tusind tak. Grød er fantastisk 🙂

    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2012 kl. 15:32

    Kære Line
    Det lyder så lækkert 🙂
    Hvad angår grundgrød kan du se mit svar ovenfor.

    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2012 kl. 15:34

    Kære Emilie
    Jeg spiser mest havregrød, som jeg putter birkes, hørfrø og forskellige tørrede frugter i, inden jeg koger den. Ellers har jeg også prøvet Den Flade Maves grød 🙂

    Kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2012 kl. 15:35

    Kære AJ

    Mange tak 😉

    Kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2012 kl. 15:35

    Kære by Busk

    Jo det vil jeg gerne gøre snart 😉

    Kh Anne

  21. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2012 kl. 15:35

    Kære Marie,

    Mange tak for endnu en sød kommentar 🙂

    kh Anne

  22. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2012 kl. 15:36

    Kære Laura E

    Åh jeg elsker dine grødkombinationer 🙂

    Kh Anne

  23. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2012 kl. 15:37

    Kære Kristina

    Det lyder sundt og lækkert 🙂

    Kh Anne

  24. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2012 kl. 15:37

    Kære Clare

    Det kunne jeg også lige nu 😉

    Kh Anne

  25. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2012 kl. 15:38

    Kære Anna-Maria
    Det lyder super lækkert. Det må prøves 🙂

    Kh Anne

  26. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2012 kl. 15:38

    Kære Kathe

    Den grød har jeg også herhjemme 😉

    Kh Anne

  27. S skriver

    23. december 2012 kl. 10:53

    Haps, nogen hyggelige billeder!
    Min favoritgrød er almindelig havregrød tilsat ren kakao-pulver og så toppet med brun farin og ristet kokos. GODT. Og hey, glædelig jul!

  28. MixBiks skriver

    23. december 2012 kl. 21:43

    Det ser vildt lækkert ud !!!! Jeg er også grød-menneske….,-så her er der da inspiration at hente. Tak 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap