E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Astas fine kanelsnegle og moster Trines lækre lagkage

6. marts 2012 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

Søndag eftermiddag tilbragte jeg sammen med min lille kusine Asta og resten af familien. Vi fejrede hendes lillebror – og min fætter – Karl Sebastians navnefest. Det er sjovt at tænke på, at min tvillingbror Lars og jeg er henholdvis 20 år og 25 år ældre end vores søde kusine og fætter.

Asta har I set på bloggen før, og hendes tand er heldigvis lige så sød som sidst. Hun havde lavet fine kanelsnegle med sin mor, som smagte skønt. Asta er vild med kage, men hendes hjerte banker endnu mere for is, og hun spurgte mig om følgende i søndags: “Anne, hvor har du købt din ismaskine henne ? Og må jeg godt snart komme og smage? Jeg vil gerne have vanilleis og jordbæris.” Det kunne jeg ikke lade være med at trække på smilebåndet af : )

Søndagens andet søde indslag var denne blå lækre lagkage, som Astas moster Trine havde kreeret. Det var længe siden, at jeg havde smagt en af Trines kager. 4,5 år for at være præcis – det var til Astas navngivning. Trine laver kager, der taler til hjertet. Denne lagkage bestod af makronbunde, jordbærfromage, almindelige lagkagebunde, hvid chokolademousse lavet på Valrhona Ivoire, hele jordbær og så masser af marcipan. En virkelig velsmagende lagkage, som jeg snildt kunne spise et stykke af lige nu : )

Skrevet i: Uncategorized Tags: glasur, hvid chokolade, hvid chokoladecreme, ivoire, Jordbær, kanel, kanelsnegle, Lagkage, marcipan, valrhona

Previous Post: « Sjov kaffe i solens stråler + lidt chokodesserter
Next Post: Meyers Kager konkurrence – vind den sødeste bog. »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ann-Christine skriver

    6. marts 2012 kl. 15:49

    Hvor er hun køn og jeg elsker jo når selv små børn interessere sig for mad og søde sager 🙂
    Hendes øjne ligner faktisk lidt dine 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    6. marts 2012 kl. 17:17

    Kære Ann-Christine
    Ja, der findes næsten ikke noget bedre, end når de små også finder glæden ved at være i køkkenet 🙂
    Kh Anne

  3. Luise / sesam, sesam skriver

    6. marts 2012 kl. 18:29

    Hvor ser det hyggeligt ud, og hvor er de kanelsnegle perfekte: runde og sirlige! Jeg tør vædde med, at de smagte helt skønt!
    Jeg har for resten lavet mit bounty-indlæg nu, så hvis du vil se, hvad du har inspireret mig til, kan du jo lægge vejen forbi (jeg linker ikke her, for så ryger jeg vist i dit spamfilter 🙂

    Kh
    Luise / Sesam, Sesam

  4. Piskeriset skriver

    7. marts 2012 kl. 20:37

    Det er søreme dejlige kager, du har nydt. Én ting er gode kager, men det er også lige så vigtigt at spise dem sammen med mennesker, man holder af 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    8. marts 2012 kl. 12:43

    Kære Luise
    Det var SÅ hyggelig en eftermiddag, og Asta og jeg nød alle de fine søde sager til den store guldmedalje 🙂

    Kh Anne

    Ps. Flotte bounty’er 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    8. marts 2012 kl. 12:43

    Kære Piske
    Du har så evigt ret 🙂

    Kram

  7. Ulrik skriver

    8. marts 2012 kl. 13:59

    Er det muligt at få opskriften til den lækre lagkage?

  8. Rana Alasadi skriver

    8. marts 2012 kl. 22:14

    Wow, har aldrig set sådan en perfekt pæn kanelsnegl før!! Mulighed for at få opskriften?:D
    Macronbunde i lagkagen lyder lækkert, hvad er det lavet af’?:D
    m.v.h. Rana A

  9. karen skriver

    9. marts 2012 kl. 00:21

    hej lagkagen lyder lækker.
    har du opskriften må jordbærmoussen og den hvide chokolademousse?
    skal holde fest uge og den kombi i kagenlyder bare jumm
    hilse karen

  10. Kathrine Susan Thermann Forster skriver

    14. marts 2012 kl. 22:11

    Hvor kunne jeg godt spise den lagkage lige nu. Elsker at kigge på de tykke lag og alt det lækre fyld….. Har du en opskrift bliver den vel modtaget 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap