Blondies – brownies med hvid chokolade – bagte jeg jævnligt for en del år siden. Af en eller anden grund kom det til en ende, men nu starter jeg igen.
Min kære veninde Simone, som jeg sidste efterår lærte at kende i Paris, fik mig til at huske blondies, da vi på en af vores mange gåture i de københavnske gader kom forbi Emmerys på Nørrebrogade. Simone syntes, at vi skulle dele en af deres små hvide brownies. Det var en fantastisk idé!
I dag har jeg prøvet at genskabe den vidunderlige smag af hvid chokolade, mandler og appelsin. Det lykkedes faktisk – jeg glæder mig til at få Simones dom i morgen aften, hvor mine blondies udgør desserten efter valgflæsket.
Lige som almindelige brownies, skal blondies helst bages dagen i forvejen.
Opskriften lyder således:
200 g smør
200 g hvid chokolade, gerne Ivoire fra Valrhona
3 æg
175 g sukker
125 g mel
1/4 tsk salt
100 g mandler, hakket
100 g hvid chokolade, hakket
reven skal af 1/2 appelsin
Smelt smørret i en gryde, smelt den hvide chokolade over vandbad.
Pisk æg, sukker, mel og salt sammen til en let og luftig konsistens. Vend smør og chokolade i. Tilsæt til sidst de hakkede mandler, den hakkede hvide chokolade og appelsinskal.
Hæld dejen i en kvadratisk form (ca. 22 cm x 22 cm) foret med bagepapir og bag ved 180 grader varmluft i ca. 28-30 minutter.
Louise skriver
Skal til at bage brownien nu, de ser rigtig gode ud!
Smagte for noget tid siden en ‘hvid chokolade brownie’ som smagte helt fantastisk! Jeg tænkte at din opskrift lignede utroligt meget, der var nemlig også appelsin og mandler i ;). Tak for opskriften! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise
God fornøjelse 🙂
kh Anne
Nikoline skriver
Hey hey!
Hvor man stykker er der CA?
Jeg skal bage den til 30.
Anne au Chocolat skriver
Hej Nikoline,
Bag to gange opskrift så 🙂
Kh Anne
Ea skriver
Hej Anne,
Skøn opskrift!
Jeg tilsatte i stedet for mandler og appelsinskal 100 g usaltede pistacienødder, og det smagte helt fantastisk samt gav et skønt farvepift til kagen!
Tak for en rigtig god opskrift, som man også selv kan tolke lidt på 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Ea,
Uhm det lyder lækkert 🙂
kh Anne
Maria skriver
Hej Anne.
Kan man halvere opskriften, så man blot for en mindre, men lige så lækker portion? I så fald, skal jeg så satse på mindre bagetid?
Vil både lave din mørke og hvide brownie til samme selskab, men i mindre bidder 😉
– Maria
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria
Det kan du sagtens gøre. Men husk også at bruge en mindre form 🙂
Kh Anne
Katrine skriver
Hej
Ca hvor lang tid skal æg, sukker, mel og salt piskes?
Mvh
Anne au Chocolat skriver
Kære Katrine
I ca. 3-5 minutter!
Kh Anne
Christina skriver
Hej Anne hvad skal man gøre med den smeltede chokolade fordi der står kun den hakkede chokolade
Anne au Chocolat skriver
kære Christina,
De 200 g chokolade smelter du først. Og de resterende 100 g vender du i 🙂
kh Anne
Matilde skriver
Den er SÅ lækker! Har netop bagt dobbelt portion, som jeg skal dele ud i morgen, og jeg håber, den er bare halvt så god som sidst – for den var virkelig perfekt 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Matilde,
Det lyder bare dejligt 🙂
God fornøjelse!
Kh Anne
Miranda skriver
Hej
Kan man godt putte valnødder i stedet for mandler?
Hilsen Miranda
Anne au Chocolat skriver
Kære Miranda
Naturligvis 🙂
kh Anne
Linnea skriver
Hej, skal mandler og chokolade hakkes meget fint eller i stykker på størrelse som dem, man kan se på fotoet?
Anne au Chocolat skriver
Kære Linnea
Det er helt op til dig 🙂
kh Anne
Patricia skriver
Hej Anne
Er det muligt at lave minicupcakes ud af denne opskrift?
-hvis ja hvad ville du så skyde på at bagetiden ville være?
Anne au Chocolat skriver
Kære Patricia,
Ja det tror jeg. Så vil jeg max bage dem i 12 minutter tror jeg. Men har aldrig prøvet 🙂
kh Anne
Mette skriver
Hej Anne:)
Allerførst: tak for at dele dine lækre opskrifter med hele verden – det er en fryd at læse om og se på billeder af dine skønne frembringelser.
Jeg vil bage dine blondies til en konfirmation, hvor vi bliver 40 personer. Der vil også være pavlova med flødeskum og bær samt forskellige slags is. Ville du blot bage dobbelt af denne opskrift – eller måske tredobbelt?
Mange hilsner Mette
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Ja, jeg ville nok gange den med to og bage den i en stor bradepande – og give den lidt kortere i ovnen, da kagen blev lidt fladere, når dobbeltportion fordeles i en hel bradepande 🙂
God fornøjelse!
Kh Anne
Stine skriver
Mums. Vidunderlig opskrift 😉
Jeg laver den dog som en “marmor” brownie, hvor halvdelen af dejen er med hvid chokolade og den anden halvdel er mørk. Brownie af mørk chokolade bliver let for tung i smag og konsisten. Rent hvid chokolade bliver dog let for sødt, så på denne måde synes jeg der er en fin balance 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Stine
Det har jeg også gjort her på bloggen 🙂
Kh Anne
Line skriver
Hej Anne.
Hvor kan man købe den hvide chokolade du nævner først?
Helle skriver
Hej Anne
Jeg vil prøve at bage de lækre blondies og undrer mig over, at mel, sukker og æg skal piskes sammen, når jeg altid pisker sukker og æg og så vender melet forsigtigt i, det gør måske ingen forskel?
kh Helle
Bronco skriver
Nu har jeg kigget bogen inegnem flere gange, og hver gang ser jeg noget nyt. Der er ogse5 flere opskrifter. JDL er kendt for opskrifter, der er velsmagende og NEMME at ge5 til… og det er lige mig :o)
Line skriver
Hej Anne,
Tror du det er muligt at lave blondies uden mel som man fx kan med chokoladebalden? Tror du evt man skal putte mere æg i i så fald?
Bh Line
Anne au Chocolat skriver
Kære Line
Umiddelbart ikke – men prøv at erstat mel med mandelmel evt. 🙂
Kh Anne
Rasmus skriver
Hej Anne
Jeg prøvet at lave din kage her et par gannge før med stor succes, men jeg må altid bage den double tid. Når jeg prikker i den efter den har fået den tid du anbefaler, er min helt ubagt i miden. Er det meningen eller har jeg lavet et eller andet forkert?
//Rasmus
Anne au Chocolat skriver
Kære Rasmus,
Du skal ikke prikke i blondien, lige som man heller ikke gør det i en brownie eller chokoladekage. Den skal dog ikke føles helt flydende/blævrende, hvis du holder i formen og bevæger den fra side til side. Til gengæld skal den altid bages dagen før, så den har tid til at sætte sig. Men du må for guds skyld ikke gennembage den, så den bliver tør. Blondien bør være saftig efter min mening 🙂
Kh Anne
Ps. Ovne varierer meget, så derfor kan tiden være kortere eller længere!
Lotte skriver
Jeg serverede den mørke brownie med vaniljeis til som en nytårsdessert, og det var en stor succes.
I år vil jeg prøve blondien med en frisk citrussalat drysset med hakkede usaltede pistacienødder og granatæblekerner – mon ikke det falder i de flestes smag 🙂
Et lille tip til hvis det kniber med bagetiden, så er det min erfaring – lært på den hårde måde med træls bagning – at ovnen skal være forvarmet til den angivne temperatur.
/Lotte
Marie-Louise Reinholdt skriver
Jeg smagte denne kage i går – da min søster serverede den til en fødselsdag! Fantastisk! Nu tænker jeg om man kunne bruge den til nytår? Med is til? Har du erfaring med det? Hvilken is vil passe godt til?
Godt nytår!
Camilla skriver
Hej Anne
Super god opskrifter du har på dit site
Lisbeth skriver
Jeg søger opskriften på blondines med pistacienødder fra Instagram.
Er det en variation af denne ?
Elisabeth skriver
Hej.
Jeg er ikke den store fan af appelsin, så kan man tage den del ud af opskriften uden det gør noget for erfaren af kagen?
Inge Simonsen skriver
Hej og tak for en skønt opskrift, har efterhånden bagt den nogle gange, jeg bytter appelsinen ud med lakrids.
Og jeg pynter den med hindbær ganache med hvidchokolade, pisker det op og sprøjter det ud på de små firkanter. Så er det en stor lækkerbisken.
Louisiana skriver
Hej Anne den var meget våd da jeg lavede den sidste gang ved du hvad man kan gøre for at lave den mindre våd?
Den er virkelig god skal dele den ud imorgen i klassen da jeg har fødselsdag på lørdag
Stephanie skriver
Jeg står i køkkenet og skal til at bage kagen. Har netop nu fundet ud af at jeg kun har 2 æg. Kan jeg bage den alligevel? Eller kan jeg erstatte det ene æg med noget andet?
Vh Stephanie
Amalie Grut skriver
Kære Anne
Jeg skak bage en hel del Brownie til 2 konfirmationer, er det muligt at fryse den?
Mvh. Amalie
Malene skriver
Hej Anne 🙂
Tillykke med Kaj!
Når man bager brownies, og de skal være klæge/våde, bliver de så varme nok til, at man ikke behøver at bruge pasteuriserede æg? Jeg er nervøs for at underbage den, så nogen bliver syge
Mette pedersen skriver
Hej Anne.
Er igang med kagen nu, glæder mig
Birgitte Sloth skriver
Jeg har efterhånden bagt både dine blondies og dine brownies med hvid chokolade MANGE gange. De er simpelthen fantastiske! 🙂
Rikke skriver
Skal den stå i køleskabet eller bare ved stuetemperatur natten over? 🙂
Camilla skriver
Hej Anne,
Hvis man skal lave en hel bradepande, hvor mange gange ville du gange opskriften op?
Mvh
Camilla
Anne au Chocolat skriver
Kære Camilla,
Så ville jeg gerne opskriften med 2 – og bage den lidt kortere tid (omkring 20 minutter), da den bliver lidt fladere så 🙂
Elisabeth skriver
Hej
Jeg bagte brownies igår og gav den ca 15 min ekstra da den blev ved at være flydende indeni. Nu har den stået på køl næsten et døgn og har da sat sig, men ku stadig godt ha fået lidt mere i ovnen. Jeg er nu i tvivl om du bruger varm luft eller alm ovn???
Jeg må sige den smager fuldstændig fantastisk, så må lige prøve igen.
Jeg må også prøve blondien og har her et spørgsmål, mon det ku gå med havtorn i? Og undlade appelsinen?
De bedste hilsener
Elisabeth
Anne au Chocolat skriver
Kære Elisabeth,
Jeg bruger altid varmluftsovn. Gjorde du også det? Det kan også have noget med at gøre, hvilken størrelse kageform, du har bagt kagen i. Både i forhold til størrelse men også materiale. For eksempel skal den have væsentlig længere tid, hvis du bager i et porcelænsfad.
Håber du har lyst til at prøve en anden gang. Bare bag den lidt ekstra.
Det lyder som en rigtig god idé med havtorn i stedet for appelsin til blondien. Den kan du med fordel også bage lidt længere, hvis du helst ikke vil have dem så konfektagtig.
God fornøjelse.
Kh Anne