E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Cannelé – en lille lækker svampet sag!

28. september 2010 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

DSC_3499

Lige et kort coucou fra mig i Paris, hvor jeg sidder oppe på femte med en case til International Contract Negotiation, mit tidlige onsdagsfag. Lige nu holder jeg dog pause fra forhandlingerne og drømmer/sender varme tanker til den lille lækre cannelé, jeg fik hos Paul i weekenden. Hos de fleste bagere i Paris beder man bare om “un cannelé”, men jeg kan godt lide deres mere præcise navn “cannelés bordelais” som fortæller, at disse små saftige og svampede kager stammer fra Bordeaux. De er lavet af en slags pandekagedej smagt til med rom (uhmm), som bages i små fine kobberforme, som I garanteret har set en masse gange før! Formene er med til at give det flotte, næsten karamelliserede udseende:) For mig smager cannelés af barndom, nok fordi de minder mig lidt om pandekager og æbleskiver på en af samme tid, men også fordi der ligger en god portion tryghed (comfort) i at tage en bid af noget så lækkert og svampet!
Ps. Se lige hvad Kristina har lavet. <3.. til folk der endnu ikke har lavet min ballade, KOM I GANG 🙂

DSC_3505

 

Skrevet i: Uncategorized Tags: Cannellé bordelais, pandekage, Paul, svampet

Previous Post: « Om at spise kage hele tiden…
Next Post: Gâteau à la banane »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kim skriver

    28. september 2010 kl. 22:07

    Hvor ser den lækker ud, jeg eelsker cannellé… dejligt pariserliv, du har!
    mange hilsener Kim

  2. Newyorkerbyheart skriver

    29. september 2010 kl. 10:17

    Åhhhh, jeg eeeeeeelsker cannelé – jeg må i gang med at lave nogen igen. Jeg har dog ikke kobberforme men må “nøjes” med nogen i silikone 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  3. Eva Bagger skriver

    29. september 2010 kl. 10:52

    Mmmhmmm, hvor ser det skønt ud, Anne. Og ja; der er indimellem ikke noget bedre og mere trygt end ‘comfort food’. Fulgte for øvrigt en af dine opskrifter her i weekenden på en meget mumset chokoladekage. Mine gæster var seriøst i himlen! Smider et link til din side, så snart jeg får blogget om kagen 🙂
    Håber ellers Paris behandler dig godt – men det ser lyder heldigvis sådan!
    Meilleures salutations,
    Eva

  4. Eva Bagger skriver

    29. september 2010 kl. 10:55

    Okay, må lige smide endnu en kommentar! Fulgte dit link til Kristina, og guess what – det var lige præcis dén kage, jeg også havde lavet i weekenden… spøjst!

  5. Kristina skriver

    29. september 2010 kl. 17:38

    Tak for linket søde Anne. Og jeg giver dig ret; alle burde prøve balladen!

    Kærlig Hilsen fra Kristina

    PS. Er stadig SÅ misundelig på alle de parisiske kager du spiser, ikke mindst canneléen!

  6. Anne au Chocolat skriver

    29. september 2010 kl. 21:50

    Kære Kim,
    C’est trop fantastique! 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    29. september 2010 kl. 21:51

    Kære Birthe,
    Jeg har også gummiformene – i adskillige størrelser – men tror jeg skal skaffe mig flere af dem i kobber også 🙂
    Kh

  8. Anne au Chocolat skriver

    29. september 2010 kl. 21:52

    Kære Eva,
    Du er en dejlig læser 🙂
    Bisous
    A

  9. Anne au Chocolat skriver

    29. september 2010 kl. 21:52

    Kære Kristina
    Det var så lidt – glæder mig til at se dig i det nye år 🙂
    Kram

  10. Lone Kjær skriver

    30. september 2010 kl. 19:03

    Elsker også cannelé, men bager dem desværre alt for sjældent..

  11. Povl Holm Nielsen skriver

    9. oktober 2011 kl. 15:45

    Det er lige sådan en kage jeg har tænkt mig at bage nu! -og det til trods for, at jeg ikke har nogle kobberforme, som jeg er sikker på fremmer resultatet.
    Det er bare en skam ,at jeg ikke på din side kan finde opskriften, og det til trods for at jeg siden 1983 har været avanceret IT bruger. Nå men så må jeg måske bare Google den. Men dejlige billeder.

  12. Troels Hansen skriver

    15. oktober 2015 kl. 23:41

    Hej Anne

    Kender du til et sted, hvor jeg kan købe mig nogle forme i kobber eller andet materiale?

    På forhånd tak!

    Bedste hilsner, Troels Hansen – Odense

Trackbacks

  1. Cannelé – en lille lækker svampet sag! | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    28. september 2010 kl. 23:07

    […] See more here: Cannelé – en lille lækker svampet sag! […]

  2. Meyers Bageri « Anne au Chocolat siger:
    2. januar 2011 kl. 13:02

    […] Imens jeg har været i Paris, har det gastronomiske madøre – og en af de helt store inspirationskilder for mig – Claus Meyer åbnet bageri i Jægersborggade lige over for The Coffee Collective. Selvom jeg kun havde et døgn på dansk jord, inden julen skulle fejres i Spanien, nåede jeg også forbi bageriet. Jeg var allerede i forvejen fuldstændigt pjattet med hans sprøde og saftige boller og brød på Ølandshvede og hans søde sager som kanelsnurrer og thebirkes, men nu elsker jeg også hans bageri for at lave nogle lækre franske cannelé’er, som jeg jo tidligere har erklæret min kærlighed til. […]

  3. Meyers Bageri - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:29

    […] Imens jeg har været i Paris, har det gastronomiske madøre – og en af de helt store inspirationskilder for mig – Claus Meyer åbnet bageri i Jægersborggade lige over for The Coffee Collective. Selvom jeg kun havde et døgn på dansk jord, inden julen skulle fejres i Spanien, nåede jeg også forbi bageriet. Jeg var allerede i forvejen fuldstændigt pjattet med hans sprøde og saftige boller og brød på Ølandshvede og hans søde sager som kanelsnurrer og thebirkes, men nu elsker jeg også hans bageri for at lave nogle lækre franske cannelé’er, som jeg jo tidligere har erklæret min kærlighed til. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap