Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Cannelé – en lille lækker svampet sag!

28. september 2010 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

DSC_3499

Lige et kort coucou fra mig i Paris, hvor jeg sidder oppe på femte med en case til International Contract Negotiation, mit tidlige onsdagsfag. Lige nu holder jeg dog pause fra forhandlingerne og drømmer/sender varme tanker til den lille lækre cannelé, jeg fik hos Paul i weekenden. Hos de fleste bagere i Paris beder man bare om “un cannelé”, men jeg kan godt lide deres mere præcise navn “cannelés bordelais” som fortæller, at disse små saftige og svampede kager stammer fra Bordeaux. De er lavet af en slags pandekagedej smagt til med rom (uhmm), som bages i små fine kobberforme, som I garanteret har set en masse gange før! Formene er med til at give det flotte, næsten karamelliserede udseende:) For mig smager cannelés af barndom, nok fordi de minder mig lidt om pandekager og æbleskiver på en af samme tid, men også fordi der ligger en god portion tryghed (comfort) i at tage en bid af noget så lækkert og svampet!
Ps. Se lige hvad Kristina har lavet. <3.. til folk der endnu ikke har lavet min ballade, KOM I GANG 🙂

DSC_3505

 

Skrevet i: Uncategorized Tags: Cannellé bordelais, pandekage, Paul, svampet

Previous Post: « Om at spise kage hele tiden…
Next Post: Gâteau à la banane »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kim skriver

    28. september 2010 kl. 22:07

    Hvor ser den lækker ud, jeg eelsker cannellé… dejligt pariserliv, du har!
    mange hilsener Kim

  2. Newyorkerbyheart skriver

    29. september 2010 kl. 10:17

    Åhhhh, jeg eeeeeeelsker cannelé – jeg må i gang med at lave nogen igen. Jeg har dog ikke kobberforme men må “nøjes” med nogen i silikone 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  3. Eva Bagger skriver

    29. september 2010 kl. 10:52

    Mmmhmmm, hvor ser det skønt ud, Anne. Og ja; der er indimellem ikke noget bedre og mere trygt end ‘comfort food’. Fulgte for øvrigt en af dine opskrifter her i weekenden på en meget mumset chokoladekage. Mine gæster var seriøst i himlen! Smider et link til din side, så snart jeg får blogget om kagen 🙂
    Håber ellers Paris behandler dig godt – men det ser lyder heldigvis sådan!
    Meilleures salutations,
    Eva

  4. Eva Bagger skriver

    29. september 2010 kl. 10:55

    Okay, må lige smide endnu en kommentar! Fulgte dit link til Kristina, og guess what – det var lige præcis dén kage, jeg også havde lavet i weekenden… spøjst!

  5. Kristina skriver

    29. september 2010 kl. 17:38

    Tak for linket søde Anne. Og jeg giver dig ret; alle burde prøve balladen!

    Kærlig Hilsen fra Kristina

    PS. Er stadig SÅ misundelig på alle de parisiske kager du spiser, ikke mindst canneléen!

  6. Anne au Chocolat skriver

    29. september 2010 kl. 21:50

    Kære Kim,
    C’est trop fantastique! 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    29. september 2010 kl. 21:51

    Kære Birthe,
    Jeg har også gummiformene – i adskillige størrelser – men tror jeg skal skaffe mig flere af dem i kobber også 🙂
    Kh

  8. Anne au Chocolat skriver

    29. september 2010 kl. 21:52

    Kære Eva,
    Du er en dejlig læser 🙂
    Bisous
    A

  9. Anne au Chocolat skriver

    29. september 2010 kl. 21:52

    Kære Kristina
    Det var så lidt – glæder mig til at se dig i det nye år 🙂
    Kram

  10. Lone Kjær skriver

    30. september 2010 kl. 19:03

    Elsker også cannelé, men bager dem desværre alt for sjældent..

  11. Povl Holm Nielsen skriver

    9. oktober 2011 kl. 15:45

    Det er lige sådan en kage jeg har tænkt mig at bage nu! -og det til trods for, at jeg ikke har nogle kobberforme, som jeg er sikker på fremmer resultatet.
    Det er bare en skam ,at jeg ikke på din side kan finde opskriften, og det til trods for at jeg siden 1983 har været avanceret IT bruger. Nå men så må jeg måske bare Google den. Men dejlige billeder.

  12. Troels Hansen skriver

    15. oktober 2015 kl. 23:41

    Hej Anne

    Kender du til et sted, hvor jeg kan købe mig nogle forme i kobber eller andet materiale?

    På forhånd tak!

    Bedste hilsner, Troels Hansen – Odense

Trackbacks

  1. Cannelé – en lille lækker svampet sag! | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    28. september 2010 kl. 23:07

    […] See more here: Cannelé – en lille lækker svampet sag! […]

  2. Meyers Bageri « Anne au Chocolat siger:
    2. januar 2011 kl. 13:02

    […] Imens jeg har været i Paris, har det gastronomiske madøre – og en af de helt store inspirationskilder for mig – Claus Meyer åbnet bageri i Jægersborggade lige over for The Coffee Collective. Selvom jeg kun havde et døgn på dansk jord, inden julen skulle fejres i Spanien, nåede jeg også forbi bageriet. Jeg var allerede i forvejen fuldstændigt pjattet med hans sprøde og saftige boller og brød på Ølandshvede og hans søde sager som kanelsnurrer og thebirkes, men nu elsker jeg også hans bageri for at lave nogle lækre franske cannelé’er, som jeg jo tidligere har erklæret min kærlighed til. […]

  3. Meyers Bageri - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:29

    […] Imens jeg har været i Paris, har det gastronomiske madøre – og en af de helt store inspirationskilder for mig – Claus Meyer åbnet bageri i Jægersborggade lige over for The Coffee Collective. Selvom jeg kun havde et døgn på dansk jord, inden julen skulle fejres i Spanien, nåede jeg også forbi bageriet. Jeg var allerede i forvejen fuldstændigt pjattet med hans sprøde og saftige boller og brød på Ølandshvede og hans søde sager som kanelsnurrer og thebirkes, men nu elsker jeg også hans bageri for at lave nogle lækre franske cannelé’er, som jeg jo tidligere har erklæret min kærlighed til. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap