Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Om at spise kage hele tiden…

22. september 2010 af Anne au Chocolat

DSC_3394

 

I det hyggelige Marais-kvarter nord for Seinen findes der en skøn gade med en fantastisk stemning ved navn Rue Rambuteau. Gaden bugner af mad, som må siges at være grunden til, at jeg elsker den. Der er bagere, slagtere, grønthandlere, take-away steder – gaden har alt og stemningen findes i de mange forskellige dufte i luften! Indtil videre har jeg været viljestærk og kun kigget på alle de mundvands-vækkende lækre steder i gaden, bortset fra Berko hvis kagefælde jeg nu er faldet i et par gange. Berko er kendt for sit kæmpe store udvalg af små nuttede cupcakes og cheesecakes. Jeg har trods mit lettere ambivalente forhold til cupcakes sat tænderne i et par af de skønne små cupcakes – måtte selvfølgelig prøve den med chokolademousse og den med hvid chokolade ganache og hindbær, MIAM MIAM! I weekenden valgte jeg dog at dele disse tre pariser-chic’e, fine og femine tærter (tartelettes) med en person, som står mit hjerte meget nært. Som I nok ved, kan jeg jo bedst lide at dele mad- og kageoplevelser og glæderne de afføder med folk, jeg holder af.

Den første lille tartelette bestod af en fløjlsblød og elegant vanillet crème pâtissière toppet af med hindbær og ribs, som vakte minder om sommeren for os begge. Tartelette nummer to med de lækre sprøde og søde og lidt bitre pekannødder fik jeg for mig selv – den hittede åbenbart kun hos mig (det gjorde mig nu intet at skulle spise den toute seule)! Sidste tartelette var den mest klassisk franske, en miniudgave ”tarte au citron meringuée” som jeg elsker. Men i skrivende stund bliver jeg faktisk i tvivl om, hvor vidt den overhovedet er en klassisk fransk sød sag ? Men laver jo også Lemon Meringue Pie i USA og i England. Hmm.. jeg må vist lave lidt research! Hvorom alting er, så sad smagen lidt i skabet. Den perfekte kombination af en syrlig og fræk citroncreme med en sød marengs på toppen. À bientôt, Berko!

Skrevet i: Uncategorized Tags: Berko, chessecakes, citron, cupcakes, framboise, hindbær, Marais, marengs, pekannødder, Rue Rambuteau, tartelettes

Previous Post: « Merce and the Muse i Paris
Next Post: Cannelé – en lille lækker svampet sag! »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap