E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Merce and the Muse i Paris

14. september 2010 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

DSC_3302

Jeg har nu gået rundt på parisisk jord i seksten dage og har nydt samtlige skridt, jeg har taget. De gastronomiske, de kulturelle og de sociale skridt. Dog må jeg indrømme, at man skal gå langt for at finde en god kop kaffe i Paris, og jeg savner meget The Coffee Collective (som jeg vist også plejer at kalde Kollektivet) i Jægersborggade hjemme i København. Til mit store held kan man drikke kaffe fra Kollektivet hos det forholdsvist nye Merce and the Muse, som ligger tæt på République nord for Marais-kvarteret. Merce and the Muse ejes og drives af den unge amerikanske kvinde Merce Muse. Når man træder ind i Merce’s univers bliver man opslugt af en super hyggelig og vældig lowkey stemning, hvor man kan drikke kaffe og spise mad ved to store borde omringet af stole og bænke med bløde puder. Hun har lavet et ret fint madkoncept, som består af en række salater og tærter, der varierer fra dag til dag, og man kan købe forskellige kager til sin kaffe fra Kollektivet eller sin the. Den lækre mad laver hun og hendes ansatte i køkkenet på 1.sal, som jeg lige hurtigt fik lov at kigge på. Jeg vil have det køkken!!!

DSC_3308

Denne første gang kom jeg dog udelukkende for at blive genforenet med min elskede kaffe fra Kollektivet. Jeg er til sort kaffe og vælger derfor altid en espresso eller americano  – alt efter hvor god tid jeg har til at nyde kaffen. I dag havde jeg rigtig god tid, og derfor blev det til en americano. Og hurra, hvor var “gensmagen” dog skøn! En dejlig fyldig americano med smagsnoter af syrlige bær og samtidig god sødme. <3

DSC_3310

Min meddrikker (kan man sige det?) Simon fik en cortado, der så rigtig fin og dejlig ud , men den smagte jeg altså ikke! 🙂

DSC_3314

På billedet her ses den unge Merce Muse sammen med en af hendes ansatte, som også er amerikaner – og som lavede vores lækre kaffe.

DSC_3319

Da jeg skulle betale for kaffen, faldt jeg over en peanutbutter cup med chokolade. Sådan en måtte jeg købe (og den var vældig god – rich peanutbutter og blød chokolade på toppen)! Jeg skal tilbage til Merce i morgen eller overmorgen for at smage den lækre mad og drikke mere kaffe!

DSC_3332

Skrevet i: Uncategorized Tags: Kaffe, Merce and the Muse, Merce Muse, Paris, The Coffee Collective

Previous Post: « Ladurée og det lille kunstværk Ispahan
Next Post: Om at spise kage hele tiden… »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mikkel skriver

    15. september 2010 kl. 09:44

    Det lyder som om du er ved at falde rigtig godt til i det franske Anne. Det er dejligt at høre! Hvor lang tid skal du være dernede?

    Fordi jeg overvejer at besøge en ven dernede engang her i efteråret!

    Kh
    Mikkel

Trackbacks

  1. Merce and the Muse i Paris | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    14. september 2010 kl. 18:37

    […] Read more: Merce and the Muse i Paris […]

  2. Merce and the Muse i Paris | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    19. september 2010 kl. 16:54

    […] Visit link: Merce and the Muse i Paris […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap