E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladeballaden med vanillet topping, kirsebær og skovmærke

8. august 2012 af Anne au Chocolat 17 kommentarer

Min kære og super inspirerende veninde Stine serverede i fredags denne smukke version af chokoladeballaden for en flok utroligt glade og feststemte piger. Hun havde skåret balladen ud i fine og snorlige kvadratiske firkanter og pyntet dem med en lækker cremet topping lavet af flødeskum pisket let med skyr og smukke vanillekorn. Nogle af firkanterne var heldige at være beriget med et solmodent og sødt, mørkerødt kirsebær på toppen – andre blev toppet af med en flot grøn portion dansk sommer i form af skovmærke. Den sidste tredjedel måtte “nøjes” med den skønne forening af ballade og creme. Tosomhed!

I kan tro, at de små smagsfulde himmerigsmundfulde hittede hos os alle fredag aften. Jeg havde ikke kamera med, men heldigvis var iPhonen ved min side, og jeg fik lagt dette to-i-et-billede op på min Instagram.
Kan man andet end at elske veninder, som kreerer sådanne serveringer af inspirerende kagekærlighed? 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokoladeballade, chokoladeballaden, Chokoladekage, dessert, fest, flødeskum, kirsebær, skovmærke, sommer, vanille

Previous Post: « Peanut fudge overtrukket med lys chokolade
Next Post: Min svigerindes lækre vandbakkelser med syltede kirsebær, saltkaramel og flødeskum »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    8. august 2012 kl. 09:04

    Hvor fint 🙂

  2. Maria skriver

    8. august 2012 kl. 13:17

    Hvor er de fine de små kager:)
    Jeg havde også stor succes med din opskrift på denne kage, da jeg bagte til min klasse.
    Der kom i hvert fald kun positiv respons!

  3. Zoë Escher skriver

    8. august 2012 kl. 16:09

    Fantastisk og skøn veninde:-)

  4. Nada Louise Cay skriver

    9. august 2012 kl. 19:45

    Så blev den pludselig til en dessert – en balladedessert!

    SÅ fint.

  5. Ninna skriver

    10. august 2012 kl. 11:56

    Hvad er toppingen lavet af? 🙂

  6. Mette skriver

    11. august 2012 kl. 08:45

    Hvor er det nogle smukke kager!

    Kender du “sagnet” om, at heksene tisser på skovmærker efter 1. maj? Det er en gammel talemåde, men jeg tror, det refererer til, at skovmærkerne er mest aromatiske tidligt på foråret og når de når en vis alder, så smager de ikke af så meget mere.

    Men de er stadig væk så vanvittigt smukke og det er en hamrende god ide at bruge dem til pynt på denne måde, hvor man rigtigt kan se deres flotte struktur.

  7. Anne au Chocolat skriver

    12. august 2012 kl. 12:18

    Kære Mette
    Nemlig 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    12. august 2012 kl. 12:18

    Kære Maria

    Ih det glæder mig meget at høre! 🙂

    kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    12. august 2012 kl. 12:19

    Kære Zoe

    Ja skønne veninder er de bedste 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    12. august 2012 kl. 12:19

    Kære Nada

    Oh yes – en balladedessert 😉

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    12. august 2012 kl. 12:21

    Kære Ninna
    Toppingen er lavet af skyr, vanille og flødeskum 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    12. august 2012 kl. 12:22

    Kære Mette

    Sikke en sjov lille fortælling. Den kendte jeg slet ikke så tusind tak fordi du delte den med mig 🙂

    Jeg håber snart, at vi ses!

    Kh Anne

  13. Ida skriver

    12. september 2012 kl. 19:48

    Wow, hvor ser det bare lækkert og flot ud! Det skal da helt klart være en del af kagebordet til ungernes fødselsdag på søndag. Men hvordan laves den topping, skal det hele bare piskes sammen? Og hvor meget fløde og skyr??
    Har du evt forslag til andet pynt?

  14. Ida skriver

    13. september 2012 kl. 13:37

    …lige et spørgsmål mere herfra.
    Jeg har noget chokolade fra lindt, der hedder blueberry intense, det er mørk chokolade med mandler og blåbær. Tror du det kan bruges i kagen?

  15. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2012 kl. 18:50

    Kære Ida,
    Måske ja … det skader i hvert fald ikke at prøve 🙂

    Kh Anne

Trackbacks

  1. Kagetid « Taburetten siger:
    15. august 2012 kl. 20:45

    […] af hendes seneste indlæg om kagen, besluttede jeg mig for at kaste mig ud i chokoladeballaden tilsat lidt pynt på toppen, i […]

  2. Jordbærkage med vanilleprikket creme med skyr og flødeskum samt karamelliserede græskarkerner - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:19

    […] syrligt søde vanilleprikkede creme er jeg blevet inspireret til at lave af min veninde Stine, som toppede chokoladeballaden med den lige her. Jeg ved ikke, hvilke mål hun bruger, men jeg bruger lige dele letpisket fløde og skyr, masser af […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap