E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Chokoladeballaden med vanillet topping, kirsebær og skovmærke

8. august 2012 af Anne au Chocolat 17 kommentarer

Min kære og super inspirerende veninde Stine serverede i fredags denne smukke version af chokoladeballaden for en flok utroligt glade og feststemte piger. Hun havde skåret balladen ud i fine og snorlige kvadratiske firkanter og pyntet dem med en lækker cremet topping lavet af flødeskum pisket let med skyr og smukke vanillekorn. Nogle af firkanterne var heldige at være beriget med et solmodent og sødt, mørkerødt kirsebær på toppen – andre blev toppet af med en flot grøn portion dansk sommer i form af skovmærke. Den sidste tredjedel måtte “nøjes” med den skønne forening af ballade og creme. Tosomhed!

I kan tro, at de små smagsfulde himmerigsmundfulde hittede hos os alle fredag aften. Jeg havde ikke kamera med, men heldigvis var iPhonen ved min side, og jeg fik lagt dette to-i-et-billede op på min Instagram.
Kan man andet end at elske veninder, som kreerer sådanne serveringer af inspirerende kagekærlighed? 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokoladeballade, chokoladeballaden, Chokoladekage, dessert, fest, flødeskum, kirsebær, skovmærke, sommer, vanille

Previous Post: « Peanut fudge overtrukket med lys chokolade
Next Post: Min svigerindes lækre vandbakkelser med syltede kirsebær, saltkaramel og flødeskum »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    8. august 2012 kl. 09:04

    Hvor fint 🙂

  2. Maria skriver

    8. august 2012 kl. 13:17

    Hvor er de fine de små kager:)
    Jeg havde også stor succes med din opskrift på denne kage, da jeg bagte til min klasse.
    Der kom i hvert fald kun positiv respons!

  3. Zoë Escher skriver

    8. august 2012 kl. 16:09

    Fantastisk og skøn veninde:-)

  4. Nada Louise Cay skriver

    9. august 2012 kl. 19:45

    Så blev den pludselig til en dessert – en balladedessert!

    SÅ fint.

  5. Ninna skriver

    10. august 2012 kl. 11:56

    Hvad er toppingen lavet af? 🙂

  6. Mette skriver

    11. august 2012 kl. 08:45

    Hvor er det nogle smukke kager!

    Kender du “sagnet” om, at heksene tisser på skovmærker efter 1. maj? Det er en gammel talemåde, men jeg tror, det refererer til, at skovmærkerne er mest aromatiske tidligt på foråret og når de når en vis alder, så smager de ikke af så meget mere.

    Men de er stadig væk så vanvittigt smukke og det er en hamrende god ide at bruge dem til pynt på denne måde, hvor man rigtigt kan se deres flotte struktur.

  7. Anne au Chocolat skriver

    12. august 2012 kl. 12:18

    Kære Mette
    Nemlig 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    12. august 2012 kl. 12:18

    Kære Maria

    Ih det glæder mig meget at høre! 🙂

    kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    12. august 2012 kl. 12:19

    Kære Zoe

    Ja skønne veninder er de bedste 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    12. august 2012 kl. 12:19

    Kære Nada

    Oh yes – en balladedessert 😉

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    12. august 2012 kl. 12:21

    Kære Ninna
    Toppingen er lavet af skyr, vanille og flødeskum 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    12. august 2012 kl. 12:22

    Kære Mette

    Sikke en sjov lille fortælling. Den kendte jeg slet ikke så tusind tak fordi du delte den med mig 🙂

    Jeg håber snart, at vi ses!

    Kh Anne

  13. Ida skriver

    12. september 2012 kl. 19:48

    Wow, hvor ser det bare lækkert og flot ud! Det skal da helt klart være en del af kagebordet til ungernes fødselsdag på søndag. Men hvordan laves den topping, skal det hele bare piskes sammen? Og hvor meget fløde og skyr??
    Har du evt forslag til andet pynt?

  14. Ida skriver

    13. september 2012 kl. 13:37

    …lige et spørgsmål mere herfra.
    Jeg har noget chokolade fra lindt, der hedder blueberry intense, det er mørk chokolade med mandler og blåbær. Tror du det kan bruges i kagen?

  15. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2012 kl. 18:50

    Kære Ida,
    Måske ja … det skader i hvert fald ikke at prøve 🙂

    Kh Anne

Trackbacks

  1. Kagetid « Taburetten siger:
    15. august 2012 kl. 20:45

    […] af hendes seneste indlæg om kagen, besluttede jeg mig for at kaste mig ud i chokoladeballaden tilsat lidt pynt på toppen, i […]

  2. Jordbærkage med vanilleprikket creme med skyr og flødeskum samt karamelliserede græskarkerner - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:19

    […] syrligt søde vanilleprikkede creme er jeg blevet inspireret til at lave af min veninde Stine, som toppede chokoladeballaden med den lige her. Jeg ved ikke, hvilke mål hun bruger, men jeg bruger lige dele letpisket fløde og skyr, masser af […]

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

Søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap