E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladekage med kondenseret mælk

15. december 2009 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

Man kan i øvrigt også lave chokoladekage med kondenseret mælk, som her på billedet. Den søde mælk erstatter sukkeret i kagen, smart og anderledes synes jeg! Så nu har jeg hele tre ting på bloggen med kondenseret mælk: karameller, bounty og chokoladekage!

Det her er blot en lille teaser. Jeg er pt. gået i hi med eksamensskrivning og prøver at holde fokus. Men jeg vender snarest tilbage – og lægger gerne opskriften på kagen ud, hvis det har jeres interesse!

🙂

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « En godiva gave.. julens treat!
Next Post: Opskrift på chokoladekagen »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Signe skriver

    15. december 2009 kl. 18:33

    Jeg har lavet en juleløfte til mig selv om at lave noget guf med kondenseret mælk. Har nemlig en dåse i skabet. Tror det bliver karameller, men denne her ser dælme også god ud!!

  2. anneauchocolat skriver

    15. december 2009 kl. 18:40

    Signemus, du skal klart lave karamellerne! Du laver jo så skønne chokokager i forvejen 🙂

  3. Klidmoster skriver

    15. december 2009 kl. 18:43

    Ja tak, den ser god og syndig ud. Jeg har ikke mod på at koge flere karameller i år, men har stadig 2 dåser kondenseret mælk stående. Og de er jo kun den ene jeg skal bruge til bounty 🙂

  4. Line skriver

    15. december 2009 kl. 19:17

    be pænt om 🙂 den ser super lækker ud. Jeg har også alle planer om at prøve dine karameller.

  5. jenny skriver

    16. december 2009 kl. 09:12

    JA læg den opskrift ud.

    Jeg holder mig normalt til at lave dulce de leiche af kondenseret mælk, men vil også prøve peanut brittle

  6. Bo skriver

    6. januar 2010 kl. 21:09

    Toplækkert! Har du ikke en opskrift?

  7. Anne au Chocolat skriver

    6. januar 2010 kl. 23:07

    Det kan du tro Bo – du skal bare se indlægget lige efter 🙂

  8. mariann skriver

    2. april 2010 kl. 15:57

    hvilke butikker har i købt kondenseret mælk i, jeg bor i nærheden af ålborg og tænkte på om ikke det kunne være i de etniske butikker

  9. Anne au Chocolat skriver

    2. april 2010 kl. 20:21

    Hej Mariann, jeg har også boet i Aalborg og er sikker på at du kan finde den i en af grønthandlerne/de etniske butikker ja 🙂

Trackbacks

  1. Anonym siger:
    14. marts 2010 kl. 20:40

    […] […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap