E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Crumble med pærer og chokolade. Ps. Jeg flytter i dag!

12. november 2011 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

I dag er store flyttedag for mit vedkommende. Jeg skal som tidligere nævnt til at bo i min egen lejlighed efter 4,5 års kollegieliv. I kan tro, at jeg glæder mig. Jeg har haft ustyrligt travlt de sidste par dage, og jeg når desværre heller ikke at komme med opskriften på den fotograferede crumble. Men den kommer på på mandag, når jeg atter er i besiddelse af det der internet 🙂
I mellem tiden kan jeg røbe, at den smagte forrygende godt, pærer + to slags chokolader + crumbledej = pure love!

Ps. jeg skal på galopbanen i morgen, hvor mine tidligere arbejdsgiver Arne Fusager og Birthe Sandager fra Køkkenskolen i Provence blandt andet er at finde.

En god weekend er på vej. Kan I også have en god én af slagsen!

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Mød mig i morgen til en snak om chokolade
Next Post: Crumble med pære og to slags chokolade – opskrift »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jenny skriver

    12. november 2011 kl. 19:10

    Tillykke og held og lykke 🙂

  2. Ann-Christine skriver

    13. november 2011 kl. 19:47

    Tillykke med din nye lejlighed og rigtig god fornøjelse med flytning og indretning – det er så hyggeligt at gå og komme på plads, synes jeg 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    14. november 2011 kl. 12:09

    Kære Jenny
    Tusinde tak 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    14. november 2011 kl. 12:09

    Kære Ann-Christine
    Tusind tak! Jeg glæder mig også meget til at være kommet på plads snart! 🙂

  5. Sebrina skriver

    29. november 2011 kl. 20:11

    Sikke en fantastisk lækker blog! Lidt farlig også 😉

  6. Anne au Chocolat skriver

    1. december 2011 kl. 08:59

    Kære Sebrina
    Hehe mange tak 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap