Denne crumble lavede jeg som dessert til fælles-middagen på kollegiet sidste mandag. Min sidste fælles-middag. Jeg flyttede nemlig i lørdags, som I nok har læst. Jeg har pt. intet internet i lejligheden, så jeg sidder på arbejdet og blogger. Det har jeg nemlig fået lov til 🙂 Nå men da crumblen skulle spises, var det jo allerede helt mørkt udenfor, og som I nok efterhånden har forstået, så elsker jeg altså dagslys. Derfor gemte jeg en portion, som jeg varmede op i ovnen efter arbejde dagen efter. Så jeg nåede at knipse et billede, mens det stadig var lyst. Jubii. Hvad gør man ikke for kageskønhed? Den smagte i øvrigt stadig fantastisk. Kombinationen af pære og chokolade er jo lidt af en lækker klassiker, og så tænkte jeg, at den ville være himmelsk i en crumble med flødeskum til. Jeg tænkte helt korrekt. Folk var ellevilde med den – jeg havde altså også proppet den med en hulens masse lys og mørk chokolade.
Til 8 personer brugte jeg
125 g mel
125 g havregryn
250 g sukker
250 smør
5 store pærer, skåret i mindre stykker
125 g hakket mørk chokolade, Caraïbe fra Valrhona
125 g hakket lys chokolade, Jivara fra Valrhona
Bland sukker, mel og havregryn sammen og smuldr smørret i til det ligner parmesan/brødkrummer. Fordel pærerne i bunden af et stort ildfast fad og drys chokoladerne ud over. Smuldr til sidst crumbledejen over og bag herligheden i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 25 min – eller til crumblen har fået en fin gylden farve.
Servér crumblen lun med flødeskum eller en skefuld vanilleis til.