Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Crumble med pære og to slags chokolade – opskrift

14. november 2011 af Anne au Chocolat

Denne crumble lavede jeg som dessert til fælles-middagen på kollegiet sidste mandag. Min sidste fælles-middag. Jeg flyttede nemlig i lørdags, som I nok har læst. Jeg har pt. intet internet i lejligheden, så jeg sidder på arbejdet og blogger. Det har jeg nemlig fået lov til 🙂 Nå men da crumblen skulle spises, var det jo allerede helt mørkt udenfor, og som I nok efterhånden har forstået, så elsker jeg altså dagslys. Derfor gemte jeg en portion, som jeg varmede op i ovnen efter arbejde dagen efter. Så jeg nåede at knipse et billede, mens det stadig var lyst. Jubii. Hvad gør man ikke for kageskønhed? Den smagte i øvrigt stadig fantastisk. Kombinationen af pære og chokolade er jo lidt af en lækker klassiker, og så tænkte jeg, at den ville være himmelsk i en crumble med flødeskum til. Jeg tænkte helt korrekt. Folk var ellevilde med den – jeg havde altså også proppet den med en hulens masse lys og mørk chokolade.

Til 8 personer brugte jeg
125 g mel
125 g havregryn
250 g sukker
250 smør
5 store pærer, skåret i mindre stykker
125 g hakket mørk chokolade, Caraïbe fra Valrhona
125 g hakket lys chokolade, Jivara fra Valrhona

Bland sukker, mel og havregryn sammen og smuldr smørret i til det ligner parmesan/brødkrummer. Fordel pærerne i bunden af et stort ildfast fad og drys chokoladerne ud over. Smuldr til sidst crumbledejen over og bag herligheden i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 25 min – eller til crumblen har fået en fin gylden farve.

Servér crumblen lun med flødeskum eller en skefuld vanilleis til.


Skrevet i: Desserter Tags: caraïbe, crumble, flødeskum, jivara, pære, valrhona

Previous Post: « Crumble med pærer og chokolade. Ps. Jeg flytter i dag!
Next Post: Café Ivoire – espresso og hvid chokolade »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap