E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Crumble med pære og to slags chokolade – opskrift

14. november 2011 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

Denne crumble lavede jeg som dessert til fælles-middagen på kollegiet sidste mandag. Min sidste fælles-middag. Jeg flyttede nemlig i lørdags, som I nok har læst. Jeg har pt. intet internet i lejligheden, så jeg sidder på arbejdet og blogger. Det har jeg nemlig fået lov til 🙂 Nå men da crumblen skulle spises, var det jo allerede helt mørkt udenfor, og som I nok efterhånden har forstået, så elsker jeg altså dagslys. Derfor gemte jeg en portion, som jeg varmede op i ovnen efter arbejde dagen efter. Så jeg nåede at knipse et billede, mens det stadig var lyst. Jubii. Hvad gør man ikke for kageskønhed? Den smagte i øvrigt stadig fantastisk. Kombinationen af pære og chokolade er jo lidt af en lækker klassiker, og så tænkte jeg, at den ville være himmelsk i en crumble med flødeskum til. Jeg tænkte helt korrekt. Folk var ellevilde med den – jeg havde altså også proppet den med en hulens masse lys og mørk chokolade.

Til 8 personer brugte jeg
125 g mel
125 g havregryn
250 g sukker
250 smør
5 store pærer, skåret i mindre stykker
125 g hakket mørk chokolade, Caraïbe fra Valrhona
125 g hakket lys chokolade, Jivara fra Valrhona

Bland sukker, mel og havregryn sammen og smuldr smørret i til det ligner parmesan/brødkrummer. Fordel pærerne i bunden af et stort ildfast fad og drys chokoladerne ud over. Smuldr til sidst crumbledejen over og bag herligheden i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 25 min – eller til crumblen har fået en fin gylden farve.

Servér crumblen lun med flødeskum eller en skefuld vanilleis til.


Skrevet i: Desserter Tags: caraïbe, crumble, flødeskum, jivara, pære, valrhona

Previous Post: « Crumble med pærer og chokolade. Ps. Jeg flytter i dag!
Next Post: Café Ivoire – espresso og hvid chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rikke skriver

    14. november 2011 kl. 15:59

    Ummmm…Ser virkelig lækker ud…Mon ikke også den vil være god med lidt syrlige æbler?

  2. Anne au Chocolat skriver

    15. november 2011 kl. 11:20

    Kære Rikke
    Jo, det kan godt være 🙂
    Jeg er bare ikke vant til at spise chokolade og æbler sammen. Er du ?

  3. Marie Rytter skriver

    16. november 2011 kl. 08:00

    Ååååh hvor ser den lækker ud, Anne. Jeg mindes med savl i mundvigene vores fælles stikkelsbær-ribs-crumble sidste sommer!
    For øvrigt så har Mads ønsket sig din gulerodskage, når vi skal holde hans fødselsdag på søndag. Glæder mig til at afprøve den 🙂

  4. foodfanatic skriver

    16. november 2011 kl. 09:45

    Kombinationen lyder himmelsk søde Anne. En rigtig hyggedessert efter mit hjerte. Jeg tror, at dine tidligere bofæller kommer til at savne dig (men altså ikke kun pga. kagerne).
    Kh Nadia

  5. Anne au Chocolat skriver

    16. november 2011 kl. 14:52

    Kære Rytter
    Den var også super lækker, den crumble vi lavede! Det lyder hyggeligt med gulerodsfødselsdagskage 🙂
    KRAM

  6. Anne au Chocolat skriver

    16. november 2011 kl. 14:53

    Kære Nadia
    Du er sød! Vi skal snart ses igen 🙂

  7. foodfanatic skriver

    16. november 2011 kl. 16:37

    Helt sikkert. Jeg er i KBH igen fra den 7. december og måneden ud, og er med på kaffe, kage, mad & gløgg 🙂
    Kram

  8. Anne au Chocolat skriver

    17. november 2011 kl. 09:22

    Kære Nadia
    Det lyder godt 🙂
    KRAM

  9. Kathrine Susan Thermann Forster skriver

    17. november 2011 kl. 12:16

    Jeg elsker selv crumble, så mon ikke den bare bliver bedre af chokolade 😉

  10. Rikke skriver

    4. december 2011 kl. 21:03

    Nu er den lavet, men vi synes simpelthen den er alt alt for sød, 250 g sukker…Puhhaa, en anden gang skal der prøves med 125 g..

  11. Anne au Chocolat skriver

    4. december 2011 kl. 22:37

    Kære Rikke
    Sødme er jo smag og behag. Men ja, hvis den er for sød til dig, er det nok en god idé at reducere sukkermængden til halvdelen. Fortsat god 2. søndag i advent.
    Venligst Anne

  12. Heino Pedersen skriver

    8. januar 2012 kl. 08:51

    Hej Anne

    Godt nytår!
    Jeg ledte, som så ofte før, efter en dessert på din hjemmeside. Den skulle bruges til nytårsaften og være let at gå til, da resten af menuen var temmelig tidskrævende. Skulle jo gerne tilbringe tid med gæsterne og ikke kun i køkkenet. Valget faldt på din Crumble med pære og to slags chokolade.

    Den var simpelthen fantastisk! Festen udviklede sig faktisk til noget halv-frækt noget da crumblen kom på bordet. Vores veninde sad nemlig i bedste “When Harry Met Sally”-stil og stønnede hver gang hun tog en bid af desserten. Hun var helt ustyrlig! hehe…

    Jeg toppede Crumblen af med en kugle god vanilleis, der smeltede ud over den lune dessert. Der var ikke et øje tørt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap