E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Cupcakes i Illum

9. juli 2010 af Anne au Chocolat 16 kommentarer

DSC_0928

Forleden var jeg et smut forbi Illum, hvor jeg stødte på et kæmpe cupcake-mekka midt i stueetagen (meget større end det fremgår af billedet!).

Jeg fik ikke smagt dem, da jeg først på eftermiddagen allerede havde indtaget dagens alt for store ration af søde sager. Ikke desto mindre viser jeg billedet, da der med garanti er cupcake-fans i blandt mine kære læsere.
Jeg er faktisk ikke selv den store cupcake-fan, men erkender og forstår godt den nuttede trend – til en vis grad. Cupcakes er super fine at kigge på, men jeg er altid bange for at blive forfærdeligt skuffet, når jeg tager en bid. Det er vist lidt à la ’noget der ser så nuttet, kan da ikke smage af andet end sukker-sukker-sukker’. Min holdning til cupcakes er lidt den samme, som mange folk har til de parisiske macarons (qui sont à la mode) – de er meget smukkere, end de smager (her er jeg dog langt fra enig!)

Måske min manglende cupcakes entusiasme skyldes at, at jeg aldrig har været i New York og derfor ej heller har smagt de notoriske cupcakes fra det kendte Magnolia Bakery.

Har I været dér ?  Og har I en lækker opskrift, som kan gøre mig til fan af cupcakes!?

Skrevet i: Uncategorized Tags: cupcakes, illum, macarons, Magnolia Bakery, New York, Paris

Previous Post: « Lækker hjemmelavet is på Bing’s på Vesterbro!
Next Post: Chokolade og Coca-Cola – en interessant dessert i Spanien. »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    9. juli 2010 kl. 10:44

    Hmmm… jeg synes rigtig godt om muffins med marcipan, hindbær og hvid chokolade. Og så med lidt citronfrosting på toppen så det ikke bliver alt for sødt. det smager fantastisk!

  2. Mira skriver

    9. juli 2010 kl. 10:44

    Jeg kan godt lide cupcakes, særligt pga. frosting eller icing, som kommes ovenpå – den der dybt syndige smør-creme, som er ekstremt lækker. Men jo, mange cupcakes er kedelige – de skal nok helst være hjemmebagte. Jeg ser frem til at se hvad den kommende cupcake butik Agnes i Sværtegade kan byde på.
    Kender du for øvrigt The Hummingbird Bakery kogebogen? Super lækker kagebog fra Londons svar på The Manolia Bakery. Lige noget for en sukker-tøs som dig 🙂
    Håber vi ses snart, Anne. Jeg drager mod Tourrettes s/Loup i eftermiddag…
    Møs fra Mira

  3. Line skriver

    9. juli 2010 kl. 10:49

    Og opskrifter:
    Frosting (jeg putter ikke jordbærsaft i):
    Jordbærfrosting til 12 chokolade cupcakes
    270 g flormelis
    80 g blødt smør
    0,5 dl usødet jordbærsaft
    1 tsk. citronsaft
    Muffins:

    (18 stk.)

    4 æg
    3 dl sukker
    1 spsk vaniljesukker
    250 g revet marcipan
    4 dl hvedemel
    1 tsk bagepulver
    150 g smeltet smør
    150 g grofthakket hvid chokolade
    125 g friske brombær/brombær/blåbær

  4. Anne au Chocolat skriver

    9. juli 2010 kl. 10:51

    Tak for opskriften, Line 🙂 Den vil jeg prøve! Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    9. juli 2010 kl. 10:53

    Kære Mira,
    Ja, jeg tror, du har fortalt mig om bogen før! Jeg må skaffe den 🙂
    Og kan bestemt godt se det syndige i de små kager !
    God tur til Tourrettes! 🙂 Peter og jeg tager til Spanien i eftermiddag faktisk – måske vi ses i lufthavnen?! 🙂
    Møs tilbage!

  6. Piskeriset skriver

    9. juli 2010 kl. 13:33

    Jeg har det på samme måde som du – cupcakes kan være voldsomt flotte, men der er sjældent gjort så meget ud af smagen, og det er jo ærgerligt. Hvorfor gøgle en kage så meget op, hvis den ikke smager særlig godt?

    Og god tur til Spanien 🙂

  7. Lise skriver

    9. juli 2010 kl. 13:52

    Jeg har først for nyligt fattet forskellen på en muffin og en cupcake. Derfor er min egen opfindelse Trinitatismuffin (http://madogmening.blogspot.com/2010/05/endnu-en-hjtidskage-trinitatismuffin.html) – ifølge min nye viden – i virkeligheden en cupcake, og den smager faktisk helt godt. Når jeg selv skal sige det… 🙂 Der er bl.a. pistaciemarcipan i – og tre slags chokolade + nougat ovenpå.

    Den er så også temmelig besværlig at lave, men man kan godt både lave og spise den uden at have en mening om Trinitatis.

  8. Ole Haubjerg skriver

    9. juli 2010 kl. 15:27

    Til hver en tid kan http://www.foodcurated.com anbefales. Det er nogle vildt fede videoer om passionerede mennesker. I denne sammenhæng er filmen om Kumquat Cupcakery anbefalelsesværdig!
    http://foodcurated.com/2010/01/reinventing-the-perfect-cupcake-kumquat-cupcakery-food-curated/

    men tag lige og se dem alle!

  9. Anne au Chocolat skriver

    18. juli 2010 kl. 11:42

    Det ser dejligt ud Lise 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    18. juli 2010 kl. 11:42

    Jeg havde en dejlig tur til Spanien. Tak kære Piskeriset 🙂

  11. Lejla skriver

    19. juli 2010 kl. 19:08

    Anne, kan virkelig godt forså det du siger om cupcakes. De smager ikke altid særlig spændende, men af og til er jeg i humør efter noget helt simpelt, blødt, sødt, kønt og vaniljet og så er en vanilla cupcake med buttercream bare rigtig dejligt. Den skal være fløjlsblød, den bedste jeg har prøvet (også ift. New York bagerier!) har været sweet vanilla cupcaken fra Kara’s Cupcakes i San Francisco. De har også en spændende og meget lækker cupcake med ganache fyld og havsalt drys.

    Hvad med cream-cheese frosting? Det kan også gøre smagen mere spændende. Og jeg har også set bloggere som udhuler dem og kommer forskellige cremer i.

  12. sarah skriver

    21. juli 2010 kl. 15:12

    Hej Anne,
    Dejlig side du har!. Jeg har lagt nogle opskrifter på cupcakes op på mit site sarahskager.dk – synes de fungerer rigtig godt.
    Mvh Sarah

  13. Mette skriver

    6. november 2010 kl. 20:08

    Se flere lækre cupcakes – smukt udført på http://www.feinschmager.dk :o)

Trackbacks

  1. Cupcakes i Illum | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    9. juli 2010 kl. 13:22

    […] Visit link: Cupcakes i Illum […]

  2. Om at spise kage hele tiden… « Anne au Chocolat siger:
    22. september 2010 kl. 19:11

    […] Berko er kendt for sit kæmpe store udvalg af små nuttede cupcakes og cheesecakes. Jeg har trods mit lettere ambivalente forhold til cupcakes sat tænderne i et par af de skønne små cupcakes – måtte selvfølgelig prøve den med […]

  3. Om at spise kage hele tiden... - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:35

    […] Berko er kendt for sit kæmpe store udvalg af små nuttede cupcakes og cheesecakes. Jeg har trods mit lettere ambivalente forhold til cupcakes sat tænderne i et par af de skønne små cupcakes – måtte selvfølgelig prøve den med […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap