E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokolade og Coca-Cola – en interessant dessert i Spanien.

19. juli 2010 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

DSC_2278

I sidste uge var jeg på en dejlig ferie i Nordspanien, nærmere fortalt Costa Brava, med mine forældre og min kæreste.
Jeg elsker at være i Spanien, da jeg stortrives sammen med alle de lækre, friske spanske råvarer. Jamón Ibérico, blæksprutter, frøskindsmeloner, manchego, spanske pølser, kæmpe peberfrugter, og jeg kunne blive ved…
Vi spiste skøn mad ude og hjemme og drak dejlig cava hele ugen – kun spansk vin, når vi er i Spanien, sådan plejer det at være. I år fik jeg dog sneget en flaske rosé champagne med hjem, da vi endnu engang besøgte det spanske vinmekka Grau! Men jeg må indrømme, at jeg ingen desserter fik lavet, da der gik for meget pool i den. Til gengæld spiste mange interessante desserter, og den jeg fik til min fødselsdagsmiddag, vil jeg fortælle om nu.

Vi havde bestilt bord på restauranten Els Tinars i torsdags i anledningen af min fødselsdag. Els Tinars – som betyder krukkerne på catalansk – er min favorit restaurant i Spanien. Den ligger ud til landevejen ved byen Santa Cristina d’Aro forholdsvis tæt på Girona og har en michelinstjerne. Den familieejede restaurant er så smukt et sted og serverer så perfekt og innovativt mad, at jeg altid plejer at sige: ”hvis Els Tinars bare lige lå på den anden side af grænsen i Frankrig, havde restauranten med garanti haft mindst to michelinstjerner”. Restauranten er drevet med så stor glæde fra hele personalet, og det ses altid tydeligt på de smilende tjenere, og i år også på de søde vinkende kokke, da jeg efter middagen stak næsen ud i køkkenet! Restauranten er yderst professionel, og der eksisterer altså intet ”krukkeri” 🙂

Vi valgte menu degustation, som bestod af pica pica (snacks på catalansk), tre forretter, to hovedretter og to desserter. Den sidste dessert – som jeg har lovet at fortælle om, og som ses på billedet – hed:  CREAMY CHOCOLATE, vanilla, passion fruit and Coca-Cola

Desserten bestod af en let vanillecreme i bunden, en silkeblød cremet og rich chokolademousse ovenpå, som var toppet af med en lækker knaldgul syrlig granité på passionsfrugt. Coca-colaen fungerede som dessertsauce, efter den var blevet reduceret kraftigt ind og altså havde fået en noget tykkere konstistens end drikke cola, men den ægte cola-smag var intakt.  Dessertens sprøde islæt kom i form af cookiecrumbles. Jeg har aldrig tænkt over, at chokolade og Coca-Cola passer så godt sammen smagsmæssigt – men måske det også var på grund af passionsfrugten?

Jeg tænker, at jeg må prøve at lave denne chokolade/Coca-Cola kombination selv snart. Har nogle af mine læsere mon eksperimenteret med dette før ?

Skrevet i: Uncategorized Tags: Coca-Cola, Costa Brava, Els Tinars, Grau, Jamón Ibérico, Menu degustation, Pica Pica, Spanien

Previous Post: « Cupcakes i Illum
Next Post: Rabarberdessert på Café Alma »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    26. juli 2010 kl. 16:21

    Jeg må indrømme, at det smagsmæssigt heller ikke var en kombination, jeg lige havde set komme. Til gengæld var vores bryllupskage i sin tid lavet på blandt andet cola (!) – da konditoren brugte det til at gøre den ellers ret kompakte chokoladebund mere sprød (bunden i kagen var med mørk chokolade og ristede macadamia-nødder – og så cola…).

  2. Anne au Chocolat skriver

    3. august 2010 kl. 19:25

    Ej, hvor er det sejt med cola i kagen!!! Hvem var konditoren ? 🙂

  3. Stefan H. Rasmussen skriver

    18. april 2011 kl. 11:46

    Hej Anne.

    Faldt over din dejlige beskrivelse af denne lækre dessert. 😀 Den skal prøves. Er der noget navn til den, eller har jeg bare ikke læst ordentligt?

    Hilsen Stefan

  4. Stefan H. Rasmussen skriver

    18. april 2011 kl. 11:47

    Mente her et spansk navn?

  5. Anne au Chocolat skriver

    18. april 2011 kl. 13:03

    Hej Stefan
    Jeg kan desværre ikke huske det spanske navn på desserten! Men jeg glæder mig til at høre, om du får lavet en lækker dessert 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap