Da jeg i sidste uge begejstret bloggede om de tørrede indiske abrikoser, min far havde foræret mig, fik jeg en fantastisk kommentar fra en navnesøster, som henledte min opmærksomhed på en artikel fra 2008, som beskriver disse små tørrede indiske abrikoser så vidunderligt smukt og inspirerende. Men også på en belærende måde – man skal nemlig ikke spise abrikoserne, som de er. De skal først nydes, når de har været vandet ud og er blevet pocheret i en sukkersirup.
Da jeg havde læst artiklen, satte jeg straks en håndfuld abrikoser – jeg ville ikke bruge for mange af dem, hvis det nu ikke var et hit – i blød i vand i nogle timer og derefter pocherede jeg dem i en sukkerlage lavet af lige dele vand og lys rørsukker. Da de havde fået ca. 10 minutter, tog jeg dem af varmen og lod dem køle af, inden jeg tog ovenviste billede. Men jeg var ikke særligt tilfreds – de lignede ikke dem fra artiklen. Der stod jo heller ikke noget i artiklen om, hvor længe de skulle hygge sig i vandet, og ej heller hvor længe de skulle svømme rundt i den letkogende sukkerlage. Så det var rene gæt fra min side. Jeg iblødsatte derfor endnu et hold abrikoser – denne gang natten over. Næste morgen da jeg kiggede til dem, lignede de præcist dem fra artiklen, helt runde og uden en rynke, og så pocherede jeg dem. De tre sidste billeder viser andet hold abrikoser. Deres fine aromatiske smag og nu bløde saftighed blev nydt sammen med vanilleis og marcipan-havre-småkagerne.
Apropos de indiske abrikoser, så kommer jeg nok til at købe nogle i den næste tid. Jeg tager nemlig til Indien i eftermiddag for at besøge mine forældre de næste par uger. Jeg har forberedt et par indlæg til jer og kommer nok også til at “live-blogge” lidt dernede fra: ) Jeg håber, at I klarer kulden og husker at varme jer på nogle dejlige søde sager!
Annika skriver
Rigtig god ferie… nyd det 🙂
Er slet ikke jaloux, hader varme og sol (men hellere det end sne og sjap).
Anne skriver
Hej Anne,
Dejligt at du kunne bruge mit link;0) De ser vildt lære ud.
Og rigtig god tur, Indien er for vild en oplevelse!
KH Anne
Henriette skriver
Følger livligt med i din blok, og tænkte om du måske kunne give et par gode råd indenfor området Indien og mad… Skal til Indien med arbejdet sidst i februar, det betyder meget lidt tid til overhovedet at nyde et land, så hvis du havde få timer og tre aftener i Mumbai – hvor ville du tage hen??
Piskeriset skriver
Meget fine og smukke – lige til at spise ‘rå’ eller putte på en dessert!
Rigtig god tur – husk at tage lidt varme med hjem 🙂
Benedikte Capion skriver
Ej, misundelse! Meget på den fortryllende effekt, der er overgået de små, tørrede, indiske abrikoser – jeg får virkelig lyst til at række ind i skærmen og putte én i munden og smage den bløde saftighed, du beskriver. Men mest på din tur til Indien – RIGTIG GOD TUR! 🙂
Mette Juulsgaard skriver
Mums – de ser godt nok lækre ud de små banditter. Jeg skal til Indien i næste uge og de er straks skrevet på indkøbslisten 🙂
Samtidig vil jeg sige dig tusind tak for lån: http://www.becauseitmatters.dk/mandelkage-med-paere-og-chokolade/ – resultatet blev forrygende og det er ikke sidste gang, jeg har brugt den opskrift !!!!
Mette skriver
Mums – hvor ser de gode ud!
Jeg skal til Indien på tirsdag og nu ved jeg, hvad jeg OGSÅ skal kigge efter. Hvad plejer du ellers at have med i kufferten hjem, Anne?
Fortsat rigtig dejlig ferie.
Mange hilsner, Mette
Anne au Chocolat skriver
Hej Annika
Tusind tak skal du have 🙂
Kh Anne, som nyder varmen!
Anne au Chocolat skriver
Hej Anne
Du maa endelig ikke holde dig tilbage, hvis du har andre gode links 🙂
Kh Anne i Indien
Anne au Chocolat skriver
Hej Henriette
Sejt at du ogsaa skal til Indien 🙂 Jeg skriver lige nu fra min mors indiske tastatur efter at have vaeret to dage i Delhi og to dage i Agra, er jeg nemlig “kommet hjem” til mine foraeldres hus i Chennai. Jeg har aldrig vaeret i Mumbai, men jeg kan spoerge min far om gode tips! Han har sikkert en masse!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Hey Piske
Jeg ville oenske, at jeg kunne tage noget varme med hjem! 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Hej Benedikte
Tusind tak 🙂
Kh Anne, som haaber paa at tage lidt varme med hjem fra Indien
Anne au Chocolat skriver
Hej Mette
Jeg har ikke lige vaeret paa bloggen de sidste par dage, og derfor kom dine fine kommentarer desvaerre til at vente!
Jeg haaber, at du finder abrikoserne 🙂
Og derudover plejer jeg ogsaa at tage kanel med hjem og alle de krydderier jeg kan komme afsted med.
Kh Anne
Ps. selvfoelgelig ogsaa toerklaede og saadan 🙂
Thea skriver
Uhh,
bliver helt nysgerrig: hvad laver dine forældre i Indien? Er de bare på forlænget ferie eller arbejder de dernede?