E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Da søde Emily forærede mig Snickerskage hos meyou

17. oktober 2012 af Anne au Chocolat 24 kommentarer

Forleden dag var jeg forbi den søde Emily Salomon på hendes nye arbejdplads. Hun havde inviteret mig på besøg til kage. Hvor heldig kan man have lov at være? 🙂 Emily havde bagt den lækreste og mest snaskede kage, jeg længe har smagt. Snickerskage. Den var over the top på alle måder, og ih du milde hvor elskede jeg hver en bid. Blød og saftig kagebund, sej sød karamel, salte sprøde peanuts og chokolade, som smeltede på tungen. Jeg fik sågar lov til at tage et stykke med hjem, og det kunne jeg ikke lade med at fotografere.

Kagestykket føltes som en fin lille gave!

Apropos gaver, har jeg vildt med lyst til at fortælle om meyou.dk, som er Emilys nye arbejdsplads, jeg lagde vejen forbi.
Meyou er super hyggeligt og smart socialt gavekoncept, hvor man kan give gaver til alle sine venner og dem, man holder mest af via sin Facebook, almindelige mail, mobilen eller som printselv. Og så kan modtageren selv hente sin gave i butikken.

Det gjorde jeg f.eks. i dag, hvor jeg sendte min dejlige tvillingebror en lækker juice i gave via facebook. Og det passede lige med, at han kunne nyde den på vejen hjem fra arbejdet. Jeg fik en glad, juicedrikkende brormand i telefonen et par timer efter, og så blev jeg også glad. Smart ik’?

Meyou kommer lynhurtigt til at opnå stjernestatus hos mig – det kan jeg mærke. Jeg ser frem til at bruge denne gaveform ved mange lejligheder i fremtiden. Små og store, højtidlige eller bare til de sjove spontane stunts, som med dagens juice. Og tænk lige over hvor sej og begavet en fødselsdagshilsen, man kan lave til sin facebookvenner på nul komma fem.

Sku’ det være en økologisk hotter? Ja så gerne!

smile

Skrevet i: Uncategorized Tags: Emily Salomon, gaver, kage, meyou, meyou.dk, snickers, snickerskage

Previous Post: « Pærekage med chokolade (den gode kage vol. 2)
Next Post: Euforisk efterår – fine frugtsalater med kakaonibs »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ninna skriver

    17. oktober 2012 kl. 17:35

    Hej Anne. Denne kommentar har egentlig ikke noget at gøre med ovenstående indlæg, men jeg har lige et spørgsmål til din hjemmelavede bounty. Jeg har lavet den adskillige gange (og jeg ELSKER den!), men jeg har lidt problemer med at overtrække stykkerne med chokolade. Jeg ender altid med at have chokolade ud over det hele, og den mængde chokolade angivet i opskriften rækker aldrig til hele portionen, hvorfor jeg ville høre, om du havde en smart og nem måde at overtrække på – hvis dette overhovedet er muligt?
    Puh, det blev en lang smøre – jeg beklager! Tak, for en virkelig god blog.
    Hilsen Ninna.

  2. Camilla skriver

    17. oktober 2012 kl. 18:00

    Findes der mon en opskrift på den kage? 😉

  3. TARTESANDCARO skriver

    17. oktober 2012 kl. 20:51

    i’m totally fan of this new creation !!!

  4. Malene skriver

    18. oktober 2012 kl. 06:43

    Hei 🙂
    Du kan finde opskriften på Emilys blog,
    http://www.bloglovin.com/frame?post=581334974&frame_type=a&blog=2148539&link=aHR0cDovL2VtaWx5c2Fsb21vbi5kay8yMDEyLzEwL21ldHRlcy1zbmlja2Vyc2thZ2Utc25pY2tlcnMtY2FrZS8

  5. Anne au Chocolat skriver

    18. oktober 2012 kl. 09:10

    Kære Ninna
    Tak for din kommentar.
    Bountyerne er lidt svære at overtrække flot. Jeg er derfor også begyndt at trykke massen ned i en form foret med film eller bagepapir og så lade den sætte sig i et par timer på køl (eller i hvert fald én) og så skære bountybidderne ud. Den giver en lidt mere jævn overflade, som er nemmere at arbejde med ifm. overtrækningen.
    Derudover tempererer jeg altid min chokolade vha. termometer. Men det kan også gøres på snydemåden ved at smelte 3/4 først og så køle det ned ved at tilsætte sidste 1/4 i meget finthakket form, og så varme det en smule op igen. Jeg plejer at bruge to gafler til at overtrække med, så den overskydende chokolade kan løbe ned i skålen igen. Giver det mening?

    kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    18. oktober 2012 kl. 09:11

    Kære Camilla

    Den er faktisk lige der hvor jeg linker til Emily 🙂

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    18. oktober 2012 kl. 09:12

    Dear Tartesandcaro,

    Merci bcp 😉

  8. Anne au Chocolat skriver

    18. oktober 2012 kl. 09:12

    Kære Malene

    Tak for hjælpen 🙂

    Kh Anne

  9. Michelle skriver

    18. oktober 2012 kl. 11:26

    Fantastisk koncept! …og kagen ser alt for lækker ud. Ikke mindst fordi jeg er ulideligt lækkersulten.

  10. Signe skriver

    19. oktober 2012 kl. 08:13

    Åhr. Elsker snickers. Så må jeg også elske denne kage!

  11. Annika skriver

    19. oktober 2012 kl. 11:25

    Ser rigtigt spændende ud på den side – desværre bliver det uden mig, da jeg ikke gider oprette mig eller logge på med FB for at tjekke siden ud 🙁

  12. Anne au Chocolat skriver

    19. oktober 2012 kl. 12:26

    Kære Signe
    Det er jeg sikker på, at du vil 🙂

    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    19. oktober 2012 kl. 12:26

    Kære Annika
    Man kan da godt logge ind uden facebook?

    Kh Anne

  14. Anja skriver

    19. oktober 2012 kl. 17:19

    Kagen ser ubeskrivelig lækker ud..Så den også inde hos Emily.

    Det der meyou.dk skal jeg vist lige have tjekket ud…lyder fedt!

  15. Annika skriver

    19. oktober 2012 kl. 17:28

    Anne: Ja, men de kræver desværre at man opretter et login, og gider ikke oprette for at tjekke om siden er noget for mig – og dermed er der mistet en kunde sikkert 🙁
    Kald mig bare hys 😉 for siden ser lækker ud, men synes det er en uvane at det skal være tvang.

  16. Anna-sofie skriver

    19. oktober 2012 kl. 22:25

    Uhm hvor ser den kage lækker ud 🙂

  17. Sofie skriver

    20. oktober 2012 kl. 20:21

    Snickerskagen holder 100% 😉

    Er derudover enig med Annika, den side får heller ikke mig som kunde – på trods af at den ser meget spændende ud – gider ikke oprette login for at checke siden ud.

  18. Louise skriver

    21. oktober 2012 kl. 19:07

    Min far og jeg er store fans af din blog, men jeg læser tilfældigvis også Emilys – jeg har altså hørt om kagen, hihi. Hyggeligt, at I kender hinanden, og keep on the good work, din dessertblog er FANTASTISK! 🙂

  19. Anne au Chocolat skriver

    22. oktober 2012 kl. 12:33

    Kære Louise
    Tak for en hyggelig kommentar 🙂
    Emily er vidunderlig!

    Kh Anne

  20. britt skriver

    24. oktober 2012 kl. 10:38

    Hvor ser den bare overdrevet god ud!
    Den må jeg prøve at bage til mine forældre en dag 😉

    http://madenerikkedinfjende.wordpress.com – blog om MAD og SPISEFORSTYRRELSE

  21. Anne au Chocolat skriver

    27. oktober 2012 kl. 19:42

    Kære Anna-sofie

    Tak for din søde kommentar 🙂

    Kh Anne

  22. Anne au Chocolat skriver

    27. oktober 2012 kl. 19:43

    Kære Britt

    Det lyder godt!

    Kh Anne

  23. Sara Clausen skriver

    24. september 2014 kl. 11:05

    Hvor finder jeg opskriften på denne dejlige kage ? (-:

  24. Louise skriver

    22. oktober 2014 kl. 13:39

    Hej Anne!

    En lille kommentar til et gammelt indlæg 🙂

    Jeg har lige været forbi emilysalomon.dk, hvor Emily taler om sin Snickers kage. Kagen fik mig til at tænke på dine brownies med et twist (https://anneauchocolat.dk/2009/09/09/brownies-med-et-twist/), som jeg bagte til mine tvillingers 2 års fødselsdag i sommer. De var også helt fantastiske!

    Emily omtaler sin kage som et større bageprojekt, og så kom jeg til at tænke på, om kagen mon er det værd, eller om man måske hellere skulle kaste sig over dine brownies endnu en gang…? Da du jo har smagt begge, tænkte jeg, at du nok var den bedste at spørge 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap