E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Den rigtige Roskilde madklub

30. juni 2011 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

Den rigtige Roskilde madklubI aftes tog Simone og jeg som nævnt til 3 retters middag på campingspladsen på Roskilde lavet af Ad Hoc Madklubben. Det var en super hyggelig aften, hvor vi helt automatisk lærte en masse nye mennesker at kende, da alle de mange middagsgæster hver især havde vundet smagskonkurrencen samme dag, som havde givet dem adgang til middagen. Smart smart!

Den rigtige Roskilde madklub

Imens vildsvinet blev skåret ud, fik vi serveret en dejlig rabarbersaft med geraniumblade (jernurt) og vodka. Den fik jeg dog ikke knipset et billede af.

Den rigtige Roskilde madklubDen rigtige Roskilde madklub

Vi fik Ad Hoc armbånd til lejligheden (det er Simones brune arm :)).

Den rigtige Roskilde madklubDen rigtige Roskilde madklub

De to middagsborde var dekorerede med Ad Hoc tags, som var enormt fine – og drengede!Den rigtige Roskilde madklub

Sådan så bordene ud – Mads var endnu en gang i action. Måske han serverede rabarberdrinks.Den rigtige Roskilde madklub

Disse søde sommerpiger sad Simone og jeg overfor. Dejligt dejligt selskab under hele middagen.

Den rigtige Roskilde madklub

Johan serverede rødvinen og var i hopla hele aftenen…

Den rigtige Roskilde madklubDen rigtige Roskilde madklub

.. det var Mads også!

Den rigtige Roskilde madklub

Så blev forretten serveret. Kulmule på bund af perlebyg”otto”, syltet grønt og urter samt en dejligt knaldgrøn ærtemos.

Den rigtige Roskilde madklub

Simone og jeg var yderst tilfredse med den saftige fisk og den let sprøde otto for ikke at tale om den bløde grønne mos. Haps!!!Den rigtige Roskilde madklub

Til hovedretten blev der serveret nye gulerødder og løg med timian.

Den rigtige Roskilde madklub

På tallerkenen ses vildsvinet, rødderne, mosen, æblet, de nye kartofler, den saftige spidskål. Det var overdådigt godt!

Den rigtige Roskilde madklub

Johan fik også noget at gnaske i, han var yderst glad og meget optaget af benet!Den rigtige Roskilde madklubTil dessert fik vi en dejligt syrligt sød rabarbertrifli, lavet med rabarberkompot, creme anglaise og makroner. Plain and simple – og jeg var vild med det!

Tusind tak til Ad Hoc drengene og de dejlige piger (I ved hvem, I er!) for at have givet os en smækkerlækker middagsoplevelse midt ude på marken.

Skrevet i: Uncategorized Tags: ad hoc madklubben, citronverbena, geranium, kulmule, nye kartofler, rabarbersaft, rabarbersaft med vodka, rabarbertrifli, Roskilde Festival, vildsvin

Previous Post: « Madklub på Roskilde
Next Post: Stilhed før stormen i Meyers på Roskilde »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap