E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Den skønneste jordbær fra Din Baghave

26. juli 2010 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

DSC_2525

I skrivende stund spiser jeg jordbær og Valrhona chokolade. Det er sjovt nok også det, jeg blogger om. Min kæreste og familie beskylder mig tit for at ty til for mange superlativer – men denne her gang  kan de intet beskylde mig for – det er de SKØNNESTE jordbær!
Jeg var igen i dag forbi Din Baghave på Victor Borges Plads for at købe solmodne flotte økologiske tomater men blev selvfølgelig også fristet af deres lækre jordbær. Så jeg købte en bakke jordbær, som er plukket i morges på Ventegodtgaard ved Lille Skensved på Midtsjælland. Alt er frisk, lokalt og nyhøstet hos Din Baghave <3

Så vidt jeg ved, findes der seks jordbærsorter i Danmark, og på Ventegodtgaard dyrker de fem af dem – økologisk. Jordbærrene, jeg købte, var af sorten Florence, som med sin sene modning høstes sidst på jordbærsæsonen – dvs. midt i juli.
Florence jordbærrene er søde og saftige og har en dejlig syrlig eftersmag. Desuden har de en smuk dyb rød farve! Uhmm.. de smager så godt lige nu, at jeg næsten mister koncentrationsevnen til at færdiggøre indlægget her!

Jeg har faktisk selv været på Ventegodtgaard for en håndfuld år siden og spist sorterne Honeyeye og Polka. Honeyeye er med til at starte den danske jordbærsæson hvert år med sin tidlige modning midt i juni. Polka er mere midt på sæsonen og kan normalt købes/plukkes på gården fra sidst i juni. Begge bær smager også utroligt skønt og har en flot mørkerød farve – men det må jo vist blive til næste år.

Og PS. så klæder Valrhona’en jordbærrene utroligt smukt – visuelt og smagsmæssigt 🙂

 

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokolade, Din Baghave, Florence, Honeyeye, Jordbær, Polka, valrhona, Ventegodtgaard

Previous Post: « Financiers – endnu engang!
Next Post: Villa Vest – Vesterhavets perle »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. William skriver

    26. juli 2010 kl. 20:56

    Hej

    Hvordan er priserne egentlig i Din Baghave. Det er meget rart at vide inden man begiver sig ud på Østerbro.

  2. Anne au Chocolat skriver

    26. juli 2010 kl. 21:15

    Hej William,
    Priserne er mere end rimelige, når man tager økologi og biodynamik (+ lokalitet og eksklusivitet (lille produktsvolumen)) i betragtning! En bakke jordbær koster eksempelvis 30 kr – og man får to for 50 kr.
    Skynd dig derhen 🙂
    Alt godt,
    Anne au Chocolat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap