E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Det må være en lille indisk tørret abrikos

20. januar 2012 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

I julen havde min far taget en stor og flot skinnende, guldfarvet æske med hjem fra Indien til Skagen. Æsken var delt op i små rum fyldt med de lækreste tørrede frugter og nødder. Det var en fornøjelse at snacke af æsken hele julen, og i særlig grad fordi små tørrede abrikoser som disse på billederne var i blandt herlighederne.
I julen vidste jeg ikke helt, hvad disse små runde tørrede og let seje frugter med en nuanceret og vild syrlighed samt fine noter af sød karamel var for nogen, da jeg mente, at deres sten var for små til at være abrikoser. Da min far var hjemme i Danmark forleden, forærede han mig en pose med disse indiske tørrede frugter, da han vidste, at jeg var vild med dem. Jeg havde taget nogen med i min taske i dag, da jeg var ude at gå tur i solen og til min store glæde, mødte jeg skønne Simone, som også var på vej ud at gå i det blå. Sammen spadserede vi ned igennem Assistens Kirkegård, og undervejs bød jeg Simone en tørret frugt og bad hende tage stilling til, hvad det var for en frugt. Hun var ikke et sekund i tvivl “det er da en abrikos!”. Da vi kom ned i Jægersborggade, spottede jeg den søde islandske Torfi i gang med at riste kaffebønner på The Coffee Collective, og så blev jeg også nødt til at lade ham smage. Torfi er en fænomenal barista og kafferister, og så er han oprindeligt kok, og derfor tænkte jeg, at jeg også lige ville trække lidt på hans ekspertise inden for smagens verden. Jeg gav ham en af de tørrede frugter, og efter at han havde fortalt hvor godt den smagte, sagde han også, at det var en abrikos.

Så det vælger jeg også at tro på nu. Har I smagt disse abrikoser i Indien eller her i Danmark før ?

Skrevet i: Uncategorized Tags: Indien, tørrede abrikoser

Previous Post: « Om at give julens søde rester et dejligt nyt liv – 2. version
Next Post: Gulerodskage med en safrangul hvid chokolade ganache »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    20. januar 2012 kl. 17:47

    Dem er jeg ikke stødt på, men falder jeg over dem en dag, vil jeg helt sikkert prøve dem. Elsker tørrede abrikoser 🙂

    Hav en dejlig weekend!

  2. Birthe skriver

    20. januar 2012 kl. 19:05

    Jeg smagte dem i Mumbai i bazaren for et par år siden. Desværre købte jeg ikke nogle med hjem – de er skønne 🙂

  3. Benedikte Capion skriver

    20. januar 2012 kl. 21:04

    Det lyder i hvert fald som en lille lækkerbisken 🙂

  4. merete juul skriver

    20. januar 2012 kl. 22:33

    Kan det være disse?
    http://www.rawandmore.dk/vilde-tørrede-abrikoser

  5. Anne au Chocolat skriver

    22. januar 2012 kl. 12:59

    Kære Piske
    Det kan være, at jeg skal tage nogle med hjem til dig fra min tur til Indien 🙂

    Ha’ en dejlig søndag 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    22. januar 2012 kl. 13:00

    Kære Birthe
    Dejligt at høre fra en anden, som har smagt dem 🙂
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    22. januar 2012 kl. 13:00

    Kære Benedikte
    De smager himmelske 😉
    God søndag.
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    22. januar 2012 kl. 13:01

    Kære Merete
    Det kan i hvert fald godt være, at de smager hen i retning af dem 🙂
    Kh Anne

  9. Anne skriver

    23. januar 2012 kl. 12:22

    Hej Anne,
    100o tak for dejlig inspiration! Lavede din chokoladeballade i weekenden og den fik stor ros.
    Mht til abrikoserne, så se her:
    http://gapersblock.com/drivethru/2008/06/13/tiny_apricot_packs_a_ton_of_fl/

  10. Anne au Chocolat skriver

    24. januar 2012 kl. 08:02

    Kære Anne
    Af hjertet tak fordi du viste mig linket med de indiske abrikoser!
    Dejligt at balladen var et hit 🙂
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Da den lille indiske tørrede abrikos svulmede op, fordi den mødte sukkersiruppen… | Anne au Chocolat siger:
    1. februar 2012 kl. 09:43

    […] jeg i sidste uge begejstret bloggede om de tørrede indiske abrikoser, min far havde foræret mig, fik jeg en fantastisk kommentar fra en navnesøster, som henledte min […]

  2. Da den lille tørrede indiske abrikos svulmede op, fordi den mødte sukkersiruppen... - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:13

    […] jeg i sidste uge begejstret bloggede om de tørrede indiske abrikoser, min far havde foræret mig, fik jeg en fantastisk kommentar fra en navnesøster, som henledte min […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap