Endnu en sød beretning fra Valrhona kommer på bloggen i dag, i det jeg giver jer en lille bid af den ældste af Valrhonas to chokoladefabrikker i Tain l’Hermitage. Tro mig, det var også enormt interessant at besøge den nye fabrik, men det var i særlig grad helt specielt at være på den gamle; måske jeg bare er enormt nostalgisk og choko-ladet, men jeg følte virkelig, at man kunne mærke Valrhona-ånden fra helt gamle dage og så frem til nu. Det kan også bare være fordi, at det duftede af smeltet chokolade overalt 🙂
Den søde dame I ser på billedet her er en del af det lille team på fabrikken, som laver de unikke Rinette chokolader, som jeg elsker højt. Rinette chokoladerne fås i to udgaver, en med lys chokolade og en med hvid chokolade. Begge er fyldt med den skønneste praliné lavet af karamelliseret mandler og hasselnødder malet helt fint til en cremet og lækker konsistens, og så er de dekoreret med et mønster af mørk chokolade.
Det var helt vildt vidunderligt at opleve disse chokolader blive fremstillet i hånden, og at damen bare sad og tegnede på den lyse chokolade, som var den hendes lærred var noget af det smukkeste, jeg har set.
Hver gang jeg spiser en rinette fra nu af, vil minderne fra fabrikken vælte frem igen. Det vil jeg glæde mig til.
Og til alle jer søde læsere, som har deltaget i konkurrencen, vil jeg sige af hjertet tak. Jeg er enormt beæret og glad, og jeg ser frem til at læse alle de flotte kommentarer grundigt igennem i aften, så jeg kan kåre 3 vindere i morgen.
Ha’ en dejlig mandag eftermiddag.
Jane skriver
Hvor ser det altså bare mums ud. Det kunne jeg godt liiiige klemme et stykke ned af eller to, måske tre….
Kh.
Jane
Benedikte Capion skriver
Hvor er det fantastisk at se, når der er så meget håndværk i det. Det er virkelig også smukt håndværk! Der er en grund til, at Valrhona laver noget af verdens bedste chokolade.. Jeg arbejder for Summerbird, hvis chokolade jo rent faktisk er Valrhonas! 🙂
Tanja skriver
Hej Anne,
min indre mormor fryder sig over at læse din blog samt afprøvning af dine opskrifter! Det er jo et hit hver gang!
Jeg vil egentlig blot høre dig til om man kan bestille et baking kit hos chokolade kompagniet (fandt det jeg søger på Valrhona’s amerikanse side):
http://www.valrhona-chocolate.com/Baking-Chocolates-Kit-3_p_190.html
@Benedikte er chokoladen fra Summerbird virkelig Valrhonas? I så fald, kan jeg jo godt opdrive chokoladen i store mængder…
Piskeriset skriver
Hold da magle – det må bestemt være en spændende oplevelse 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane
Ja, jeg kunne også godt spise et stykke eller tre nu 🙂
God aften,
Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Benedikte
Hvor spændende! 🙂 Arbejder du i en af butikkerne, eller er du med til at lave chokoladerne ?
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Tanja
Tak for en dejlig kommentar 🙂
Du kan desværre ikke få sådan et kit i Dk på nuværende tidspunkt, men du kan få al chokoladen i blokke. Hvor bor du henne i Dk ?
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Piske
Det var det bestemt også. Mit chokoladehjerte smeltede lidt.. 🙂
Ayoe Sine Amélie skriver
Ja Valrhona er jo fantastisk og du har vidst en sød tand 🙂 Rinette er meget søde, jeg elsker jo de meget mørke chokolader som Valrhona også laver. Skønt at du har besøgt fabrikkerne og dejligt at se, at selvom Valrhona er et stort foretagende i dag, så ser medarbejderne stadigvæk glade ud, det er nok alle de chocolatier’ier som de ser på hver dag 🙂 Jeg ville også hvine af glæde hvis jeg gik rundt i en duft af smeltet chokolade dagen lang 🙂 Smukt…
Tanja skriver
Hej Anne,
tak for svaret!
Bor i Aarhus (missede desværre dit besøg i Salling), men jeg har endnu ikke fundet et sted hvor Valrhona i blokke… Kender du til et sted?
kh
Tanja
Benedikte Capion skriver
Hej Anne. Jeg arbejder i én af butikkerne, den “første” af dem, den på Kronprinsensgade, hvor jeg får lov at stå og friste alle kunderne 🙂
Benedikte Capion skriver
Og til Tanja: Ja, det er den. Fx hedder vores hvide chokolade også “Ivory” 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Ayoe
Tak for din søde kommentar! Nu har jeg også opdaget din fine blog 🙂
God jul.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Tanja
Du kan få blokkene flere steder i Aarhus, men jeg vil anbefale dig chokoladeafdelingen i Salling 🙂
Kh Anne