E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

En lille bid af Valrhonas chokoladefabrik

12. december 2011 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

Endnu en sød beretning fra Valrhona kommer på bloggen i dag, i det jeg giver jer en lille bid af den ældste af Valrhonas to chokoladefabrikker i Tain l’Hermitage. Tro mig, det var også enormt interessant at besøge den nye fabrik, men det var i særlig grad helt specielt at være på den gamle; måske jeg bare er enormt nostalgisk og choko-ladet, men jeg følte virkelig, at man kunne mærke Valrhona-ånden fra helt gamle dage og så frem til nu. Det kan også bare være fordi, at det duftede af smeltet chokolade overalt 🙂

Den søde dame I ser på billedet her er en del af det lille team på fabrikken, som laver de unikke Rinette chokolader, som jeg elsker højt. Rinette chokoladerne fås i to udgaver, en med lys chokolade og en med hvid chokolade. Begge er fyldt med den skønneste praliné lavet af karamelliseret mandler og hasselnødder malet helt fint til en cremet og lækker konsistens, og så er de dekoreret med et mønster af mørk chokolade.
Det var helt vildt vidunderligt at opleve disse chokolader blive fremstillet i hånden, og at damen bare sad og tegnede på den lyse chokolade, som var den hendes lærred var noget af det smukkeste, jeg har set.

Hver gang jeg spiser en rinette fra nu af, vil minderne fra fabrikken vælte frem igen. Det vil jeg glæde mig til.

Og til alle jer søde læsere, som har deltaget i konkurrencen, vil jeg sige af hjertet tak. Jeg er enormt beæret og glad, og jeg ser frem til at læse alle de flotte kommentarer grundigt igennem i aften, så jeg kan kåre 3 vindere i morgen.

Ha’ en dejlig mandag eftermiddag.

Skrevet i: Uncategorized Tags: lys chokolade, Praliné, Rinette, Tain l'Hermitage, valrhona

Previous Post: « Mandelmel – en lille konkurrence fra mig til jer
Next Post: Mandelmel-vinderne »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jane skriver

    12. december 2011 kl. 18:05

    Hvor ser det altså bare mums ud. Det kunne jeg godt liiiige klemme et stykke ned af eller to, måske tre….
    Kh.
    Jane

  2. Benedikte Capion skriver

    12. december 2011 kl. 18:10

    Hvor er det fantastisk at se, når der er så meget håndværk i det. Det er virkelig også smukt håndværk! Der er en grund til, at Valrhona laver noget af verdens bedste chokolade.. Jeg arbejder for Summerbird, hvis chokolade jo rent faktisk er Valrhonas! 🙂

  3. Tanja skriver

    12. december 2011 kl. 20:02

    Hej Anne,

    min indre mormor fryder sig over at læse din blog samt afprøvning af dine opskrifter! Det er jo et hit hver gang!
    Jeg vil egentlig blot høre dig til om man kan bestille et baking kit hos chokolade kompagniet (fandt det jeg søger på Valrhona’s amerikanse side):
    http://www.valrhona-chocolate.com/Baking-Chocolates-Kit-3_p_190.html

    @Benedikte er chokoladen fra Summerbird virkelig Valrhonas? I så fald, kan jeg jo godt opdrive chokoladen i store mængder…

  4. Piskeriset skriver

    12. december 2011 kl. 21:57

    Hold da magle – det må bestemt være en spændende oplevelse 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    13. december 2011 kl. 21:16

    Kære Jane
    Ja, jeg kunne også godt spise et stykke eller tre nu 🙂
    God aften,
    Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    13. december 2011 kl. 21:17

    Kære Benedikte
    Hvor spændende! 🙂 Arbejder du i en af butikkerne, eller er du med til at lave chokoladerne ?
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    13. december 2011 kl. 21:22

    Kære Tanja
    Tak for en dejlig kommentar 🙂
    Du kan desværre ikke få sådan et kit i Dk på nuværende tidspunkt, men du kan få al chokoladen i blokke. Hvor bor du henne i Dk ?
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    13. december 2011 kl. 21:23

    Kære Piske
    Det var det bestemt også. Mit chokoladehjerte smeltede lidt.. 🙂

  9. Ayoe Sine Amélie skriver

    14. december 2011 kl. 12:15

    Ja Valrhona er jo fantastisk og du har vidst en sød tand 🙂 Rinette er meget søde, jeg elsker jo de meget mørke chokolader som Valrhona også laver. Skønt at du har besøgt fabrikkerne og dejligt at se, at selvom Valrhona er et stort foretagende i dag, så ser medarbejderne stadigvæk glade ud, det er nok alle de chocolatier’ier som de ser på hver dag 🙂 Jeg ville også hvine af glæde hvis jeg gik rundt i en duft af smeltet chokolade dagen lang 🙂 Smukt…

  10. Tanja skriver

    14. december 2011 kl. 17:27

    Hej Anne,

    tak for svaret!
    Bor i Aarhus (missede desværre dit besøg i Salling), men jeg har endnu ikke fundet et sted hvor Valrhona i blokke… Kender du til et sted?

    kh
    Tanja

  11. Benedikte Capion skriver

    14. december 2011 kl. 19:08

    Hej Anne. Jeg arbejder i én af butikkerne, den “første” af dem, den på Kronprinsensgade, hvor jeg får lov at stå og friste alle kunderne 🙂

  12. Benedikte Capion skriver

    14. december 2011 kl. 19:11

    Og til Tanja: Ja, det er den. Fx hedder vores hvide chokolade også “Ivory” 🙂

  13. Anne au Chocolat skriver

    14. december 2011 kl. 21:26

    Kære Ayoe
    Tak for din søde kommentar! Nu har jeg også opdaget din fine blog 🙂
    God jul.
    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    14. december 2011 kl. 21:27

    Kære Tanja
    Du kan få blokkene flere steder i Aarhus, men jeg vil anbefale dig chokoladeafdelingen i Salling 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap