E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

En lille bid af Valrhonas chokoladefabrik

12. december 2011 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

Endnu en sød beretning fra Valrhona kommer på bloggen i dag, i det jeg giver jer en lille bid af den ældste af Valrhonas to chokoladefabrikker i Tain l’Hermitage. Tro mig, det var også enormt interessant at besøge den nye fabrik, men det var i særlig grad helt specielt at være på den gamle; måske jeg bare er enormt nostalgisk og choko-ladet, men jeg følte virkelig, at man kunne mærke Valrhona-ånden fra helt gamle dage og så frem til nu. Det kan også bare være fordi, at det duftede af smeltet chokolade overalt 🙂

Den søde dame I ser på billedet her er en del af det lille team på fabrikken, som laver de unikke Rinette chokolader, som jeg elsker højt. Rinette chokoladerne fås i to udgaver, en med lys chokolade og en med hvid chokolade. Begge er fyldt med den skønneste praliné lavet af karamelliseret mandler og hasselnødder malet helt fint til en cremet og lækker konsistens, og så er de dekoreret med et mønster af mørk chokolade.
Det var helt vildt vidunderligt at opleve disse chokolader blive fremstillet i hånden, og at damen bare sad og tegnede på den lyse chokolade, som var den hendes lærred var noget af det smukkeste, jeg har set.

Hver gang jeg spiser en rinette fra nu af, vil minderne fra fabrikken vælte frem igen. Det vil jeg glæde mig til.

Og til alle jer søde læsere, som har deltaget i konkurrencen, vil jeg sige af hjertet tak. Jeg er enormt beæret og glad, og jeg ser frem til at læse alle de flotte kommentarer grundigt igennem i aften, så jeg kan kåre 3 vindere i morgen.

Ha’ en dejlig mandag eftermiddag.

Skrevet i: Uncategorized Tags: lys chokolade, Praliné, Rinette, Tain l'Hermitage, valrhona

Previous Post: « Mandelmel – en lille konkurrence fra mig til jer
Next Post: Mandelmel-vinderne »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jane skriver

    12. december 2011 kl. 18:05

    Hvor ser det altså bare mums ud. Det kunne jeg godt liiiige klemme et stykke ned af eller to, måske tre….
    Kh.
    Jane

  2. Benedikte Capion skriver

    12. december 2011 kl. 18:10

    Hvor er det fantastisk at se, når der er så meget håndværk i det. Det er virkelig også smukt håndværk! Der er en grund til, at Valrhona laver noget af verdens bedste chokolade.. Jeg arbejder for Summerbird, hvis chokolade jo rent faktisk er Valrhonas! 🙂

  3. Tanja skriver

    12. december 2011 kl. 20:02

    Hej Anne,

    min indre mormor fryder sig over at læse din blog samt afprøvning af dine opskrifter! Det er jo et hit hver gang!
    Jeg vil egentlig blot høre dig til om man kan bestille et baking kit hos chokolade kompagniet (fandt det jeg søger på Valrhona’s amerikanse side):
    http://www.valrhona-chocolate.com/Baking-Chocolates-Kit-3_p_190.html

    @Benedikte er chokoladen fra Summerbird virkelig Valrhonas? I så fald, kan jeg jo godt opdrive chokoladen i store mængder…

  4. Piskeriset skriver

    12. december 2011 kl. 21:57

    Hold da magle – det må bestemt være en spændende oplevelse 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    13. december 2011 kl. 21:16

    Kære Jane
    Ja, jeg kunne også godt spise et stykke eller tre nu 🙂
    God aften,
    Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    13. december 2011 kl. 21:17

    Kære Benedikte
    Hvor spændende! 🙂 Arbejder du i en af butikkerne, eller er du med til at lave chokoladerne ?
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    13. december 2011 kl. 21:22

    Kære Tanja
    Tak for en dejlig kommentar 🙂
    Du kan desværre ikke få sådan et kit i Dk på nuværende tidspunkt, men du kan få al chokoladen i blokke. Hvor bor du henne i Dk ?
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    13. december 2011 kl. 21:23

    Kære Piske
    Det var det bestemt også. Mit chokoladehjerte smeltede lidt.. 🙂

  9. Ayoe Sine Amélie skriver

    14. december 2011 kl. 12:15

    Ja Valrhona er jo fantastisk og du har vidst en sød tand 🙂 Rinette er meget søde, jeg elsker jo de meget mørke chokolader som Valrhona også laver. Skønt at du har besøgt fabrikkerne og dejligt at se, at selvom Valrhona er et stort foretagende i dag, så ser medarbejderne stadigvæk glade ud, det er nok alle de chocolatier’ier som de ser på hver dag 🙂 Jeg ville også hvine af glæde hvis jeg gik rundt i en duft af smeltet chokolade dagen lang 🙂 Smukt…

  10. Tanja skriver

    14. december 2011 kl. 17:27

    Hej Anne,

    tak for svaret!
    Bor i Aarhus (missede desværre dit besøg i Salling), men jeg har endnu ikke fundet et sted hvor Valrhona i blokke… Kender du til et sted?

    kh
    Tanja

  11. Benedikte Capion skriver

    14. december 2011 kl. 19:08

    Hej Anne. Jeg arbejder i én af butikkerne, den “første” af dem, den på Kronprinsensgade, hvor jeg får lov at stå og friste alle kunderne 🙂

  12. Benedikte Capion skriver

    14. december 2011 kl. 19:11

    Og til Tanja: Ja, det er den. Fx hedder vores hvide chokolade også “Ivory” 🙂

  13. Anne au Chocolat skriver

    14. december 2011 kl. 21:26

    Kære Ayoe
    Tak for din søde kommentar! Nu har jeg også opdaget din fine blog 🙂
    God jul.
    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    14. december 2011 kl. 21:27

    Kære Tanja
    Du kan få blokkene flere steder i Aarhus, men jeg vil anbefale dig chokoladeafdelingen i Salling 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap