E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Mandelmel – en lille konkurrence fra mig til jer

10. december 2011 af Anne au Chocolat 115 kommentarer

Som I ved, er jeg i Spanien denne weekend, og jeg nyder det – ren afslapning. Solen stråler, og vi spiste frokost på terrassen i går. Forhåbentlig også i dag!
Helt rutinemæssigt puttede jeg en masse poser mandelmel ned i indkøbskurven, da vi besøgte vores lokale supermarked i går. Det gør jeg altid, fordi mandelmel er en del billigere at købe sydpå, og fordi det er en af de eneste “cheats”, jeg tillader mig at bruge i det søde køkken. Selvom der er noget ganske særligt og hyggeligt over at smutte mandler (det gør jeg med glæde til ris à l’amanden hvert år til jul), og jeg absolut heller intet har imod at blende mandler, så er mandelmel altså bare vidunderligt nemt, hvis man skal bruge en lille portion til en kage eller til macarons. Og jeg nyder det også drysset på havregrøden om morgenen sammen med den aromastiske Sri Lanka kanel.

Som førnævnt har jeg allerede købt en del poser hernede, og seks af dem fik jeg lyst til give til jer som en lille gave, der kan forsøde jeres jul endnu mere.  Der er 125 g i poserne, så jeg tænker, at 3 af jer kan vinde 2 poser – det vil sige 250 g i alt. De seks poser ses på billederne i indlægget parvis sammen vores timianbuske, rosmarinbuske og vores lyseblå vand 🙂

Det ville glæde mig, hvis I har lyst til at deltage i konkurrencen, fordi jeg selv er så stor en fan af mandelmel. Alt I skal gøre er at fortælle mig i kommentarfeltet, hvilke kager eller andre søde sager, I ville bruge mandelmelet til at kreere. Mandag aften kårer jeg vinderne ud fra de bedste fortællinger.  Og så sender jeg en Anne au Chocolat-julepakke til jer, formentlig også med lidt chokolade i. Jeg ser frem til at høre fra jer. God weekend, søde læsere!

Skrevet i: Uncategorized Tags: konkurrence, mandelmel, Spanien

Previous Post: « Konfektstykker med hvid chokolade og kirsebær
Next Post: En lille bid af Valrhonas chokoladefabrik »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lotte skriver

    12. december 2011 kl. 01:28

    Jeg ville (langt om længe) kaste mig ud i at lave macarons!

  2. Benedikte Capion skriver

    12. december 2011 kl. 08:21

    Oven på dit “sådan laver man perfekt ganache”-indlæg, så tror jeg, at jeg vil prøve at lave macarons. Det har jeg virkelig længe godt kunne tænke mig at lave. Og så er mandelmel bare “desværre” noget, som min studenterøkonomi normalt ikke rigtig bifalder – så det vil være fantastisk at vinde denne konkurrence!! 🙂

  3. Hanne Jessen skriver

    12. december 2011 kl. 09:43

    Ville straks gå igang med årets vanillekranse med mit polynesiske vanille. Ha` en god dag. Hanne 🙂

  4. Ninett Lohse skriver

    12. december 2011 kl. 10:45

    Hej Anne.

    Udover macarons(min mund løber allerede i vand), ville jeg prøve at lave en lækker chokoladekage(efter hovedet), selvfølgelig med Valrhona chokolade. Elsker simpelthen chokolade. Så derfor håber jeg at være en af de heldige. Jeg forestiller mig at mandelmel vil passe godt til mit lille forsøg.

    Venlig hilsen Ninett

  5. Nanna Planck Drost-Nissen skriver

    12. december 2011 kl. 11:45

    Kære Anne…..Hvor lyder det skønt med weekend i Spanien og flirten med solen og livet på terrassen!!!!det åbner minder i mig fra vores tur i Andalusien i sept…. Når jeg bruger mandelmel plejer jeg at blende mandlerne på en gammel kaffekværn og det kan den godt, men det er svært at få det hele ud og rengøringen af den er et kapitel for sig….men hvis mandelmel skal købes i 50 g poser ..kan min tålmodighed godt strækkes til det ekstra arbejde…Der hvor jeg bruger mest mandelmel er til min mandellagkage m/chokolade-orangecreme….den tror jeg lige er noget for dig…5 æggehvider….250 g sukker….250 g blendede mandler!!! Fyld: 1/4 l piskefløde….saft og skal af 1 appelsin eller (efter smag)….100 g halvbitter chokolade.

    Pisk æggehviderne meget stive, pisk herefter sukker i lidt efter lidt. Vend forsigtigt mandelmelet i marengsen. Smør 2 springforme godt, og fordel mandelmassen i formene.
    Bages ved 175 g i ca. 45 min midt i ovnen.

    Fløden piskes stiv og smeltet chokolade (helt afkølet) appelsinsaft og skal røres i.

    Når bundene er kolde – lægges de sammen med cremen. Kagen kan pyntes med kiwi eller appelsinskiver og pyntechokolade…sprøjtes evt. med flødeskum….Bundene er fryseegnet…..

    En rigtig god mazarinkage fås kun med mandelmel….

    200 g sukker…150 g mandelmel….2 te bagepulver…skal af 1 citron og 1 appelsin…4 æg og sidst 150 ml. olivenolie….bages v.200 g i ca.35 min …den kan stå i køleskab i mange dage uden at “miste” Den er også fryseegnet og hurtig at tø op…..glaseres med den chokolade man bedst kan lide……”Det er måske ikke de vise sten” angående opskrifter jeg leverer ,,,,men gode gamle klassikere der aldrig forgår…..Kærlige tanker fra mandelblenderen….

  6. Käthe Vestereng skriver

    12. december 2011 kl. 12:27

    Hej Anne
    Først vil jeg lige sige, at jeg er vild med din hjemmeside. Den giver så meget inspiration.
    Jeg vil også være så glad hvis jeg vinder en pose mandelmel, da jeg længe har tænkt på at jeg ville prøve det.
    Det jeg vil bruge mandelmelet til, vil vær de små Macorons jeg jeg længe har tænkt på at jeg ville kaste mig ud i.
    Ligeledes vil prøve at bruge dem i hindbærsnitter. Min kære husbond elsker hindbærsnitter, og jeg er sikker på at det vil give dem lidt eksklusivt pift med lidt mandelmel.
    Håber jeg vinder og endnu en gang tak for din inspiration

    Hilsen Käthe

  7. Ida KB skriver

    12. december 2011 kl. 14:17

    Jeg ville bruge dem til macaroons (som jeg ALDRIG har turdet vove mig ud i før!) og konfekten til jul. Namnamnam

  8. Trine Sørensen skriver

    12. december 2011 kl. 15:44

    Hejsa 🙂 Jeg ville nok bruge mandelmelet til min morgenmad! Jeg elsker at lave, tja, hvad skal man kalde det, morgenting på panden. Jeg blander havregryn, hvedemel, mælk, lidt olie, kanel, evt appelsinsaft, bagepulver og steger det sprødt på panden. Det er faktisk lidt som en blanding af pandekager og rösti, og opstod mest fordi jeg ville lave en dessert, men bestemt ikke ville ned og handle. Jeg tror virkelig at mandelmelet ville komplimentere de andre smage, og gøre mine morgenmadsting endnu bedre end de allerede er (Haha, janteloven kan gå hjem og vugge. Mine morgenmads ting er lækre. Men hvor ville jeg ønske, at jeg havde et bedre navn for dem). Noget andet jeg kunne forestille mig at bruge det til er at fremstille min egen mandelthe. Jeg har et ret skidt immumforsvar, og er derfor storforbruger af the, og selvom earl grey og kamille er lækre varianter bliver det bare en lille smule kedeligt i længden. Derfor ville jeg gerne prøve at lave noget the med mandelmel og malet chili. Om det ville gå godt sammen skulle nok afprøves for at jeg kunne svare på det 🙂
    Ja det var mit bud. Tak for en fantastisk blog 😀
    Hilsen Trine

  9. Bitten Folke Petersen skriver

    12. december 2011 kl. 17:48

    Jeg tror, jeg ville forsøge mig ud i en macarons bagning med mandelmelet – og ellers så den mandelkage som bliver nævnt i et tidligere indlæg kunne også være en mulighed.

  10. Ann-Sofi Gundtoft skriver

    12. december 2011 kl. 23:46

    HO HO HO HO!!!!!

    JEG VIL HELT SIKKERT OGSÅ LAVE MACARONS. JEG BOR I PARIS, SÅ DET VILLE VÆRE EN RIGTIG GOD START MED MELET. DOG VILLE JEG BEGIVE MIG UD I LAKRIDS MACARONS, SÅ FØLGER DE OGSÅ MED TIDEN. 🙂

    GOD JUL

  11. Ida Holm skriver

    13. december 2011 kl. 07:08

    Jeg ville eksperimentere med lidt lettere mandelbunde. Mandelmel + æggehvide + halvt sukker og halvt Multisød. Derpå rørt is og frugt/bær. Drys af grofthakkede, brændte mandler.

  12. Gurli skriver

    13. december 2011 kl. 15:12

    Kære Anne
    Mandelmel…det er luksus. Min kære mor har i 6 år haft glutenallergi. Jeg bager rigtig meget, men det er nogen gange en stor udfordring at bage glutenfrit, så ofte har hun selv sine kager med. Men med mandelmelet, vil jeg fluks kaste mig ud i at bage muffins og lave et “småkageforsøg” til min mor.

  13. Mette skriver

    13. december 2011 kl. 21:05

    Jeg ville for første gang forsøge mig med de smukke Macarons. Aner ikke hvordan man gør, men det ved du sikkert:)

« Ældre kommentarer

Trackbacks

  1. En lille bid af Valrhonas chokoladefabrik | Anne au Chocolat siger:
    12. december 2011 kl. 14:57

    […] Anne au Chocolat Madkærlighed en masse Hop til indhold HjemAnne au Chocolat – opskriftindeksChocoholic – lidt om mig. ← Mandelmel – en lille konkurrence fra mig til jer […]

  2. En lille bid af Valrhonas chokoladefabrik - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:26

    […] til alle jer søde læsere, som har deltaget i konkurrencen, vil jeg sige af hjertet tak. Jeg er enormt beæret og glad, og jeg ser frem til at læse alle de […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Det eneste jeg har lyst til i dag.. Varme sommerda Det eneste jeg har lyst til i dag.. Varme sommerdage rimer på hjemmelavet vaniljeis🫶🏻🌞💦🍦
Mere sommermorgenmad på endnu en lun sommerdag 🌞 Dansk sommer 🫶🏻
Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra haven og ristede hasselnødder.. Når sommermorgenmaden smager som dessert 😋
Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap