E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Konfektstykker med hvid chokolade og kirsebær

8. december 2011 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

For halvanden uges tid siden lavede jeg konfekt til min familie bestående af tre ingredienser: marcipan, amarena kirsebær og hvid chokolade. Endnu et simpelt stykke konfekt – lige som jeg kan lide det. Det behøver slet ikke være svært at få noget til at smage godt. Og så synes jeg bare, det er ekstra hyggeligt, at de ser lidt hjemmelavet ud – dog prøvede jeg at undgå alt for meget “chokolade-fod”, hvis I forstår, hvad jeg mener.

Måske nogle af jer tænker, at et stykke komponeret af disse tre ingredienser er alt for sød konfekt. Jeg var også selv en anelse bekymret, inden jeg gik i gang. Det viste sig dog at være helt tilpas sødt og med en nærmest mystisk fin balance mellem de forskellige smage og strukturer. På en eller anden lidt udefinerbar måde er dette stykke konfekt bare ren og skær livsnydelse. I særlig grad for min svigerinde, som foretrak dette stykke frem for karamellerne og bounty’erne. Hun syntes, at kombinationen af amarena kirsebær og marcipan var himmelsk, og at den hvide chokolade var prikken over i’et. Men jeg forestiller mig, at mange af jer ville have lyst til at overtrække med mørk chokolade i stedet, og til jer hvis jeg straks sige: Just do it 🙂

I morgen tager jeg til Spanien med mine forældre og skal være der weekenden over. Vejrguderne lover sol og varme, så det tegner godt. Jeg glæder mig til at blive genforenet med de skønne spanske råvarer, og ikke mindst den lille runde gamle mand, som ejer vores favorit tapasbar. Han har nemlig en helt særlig rolle i tapas-uddelingen i baren. Nærmest helt rituelt råber han caliente caliente, hver gang der bliver serveret noget varmt på bardisken. Så når man hører hans stemme betyder det, at der kommer tortilla, små tærter eller brandade på disken, og så skal man holde sig til, for de ryger i en fart. Heldigvis kommer der flere..

Den simple konfekt-opskrift kommer her til jer. Kan I ha’ en dejlig weekend. Den står garanteret på en masse dejlig mad og julerier. Fortæl mig endelig om jeres søde kreationer – jeg bliver jo også inspireret af jer!


Der bliver 16 stykker konfekt ud af denne opskrift:

200g marcipan
16 amarena kirsebær
200 g hvid chokolade til overtræk, jeg brugte Ivoire fra Valrhona

Del marcipan i 16 lige store stykker og rul/tryk dem til runde plader à ca. 3 mm tykkelse. Læg 1 amarena kirsebær på hvert stykke marcipan og luk dem forsigtigt til små pakker, som derefter trilles til små kugler i hånden. Overtræk konfektstykkerne med Ivoire.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: amarena, amarena kirsebær, hvid chokolade, ivoire, konfekt, marcipan, Spanien, valrhona

Previous Post: « Ganachens finurligheder, mousse og macarons
Next Post: Mandelmel – en lille konkurrence fra mig til jer »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Astrid Werge skriver

    8. december 2011 kl. 22:36

    Årh det ser jo SÅ godt ud! Men kære Anne, hvor køber jeg Ivoire?

  2. Benedikte Capion skriver

    9. december 2011 kl. 07:58

    Mmm, hvor lyder det virkelig, virkelig lækkert! Det er rigtigt, at man nok umiddelbart ville vælge at overtrække med mørk chokolade, men jeg kunne uden problemer godt forestille mig, at den hvide chokolade vil være perfekt til marcipanindpakkede kirsebær. Og mmmm – amarena kirsebær!!

  3. Sofie skriver

    9. december 2011 kl. 08:52

    Hej Anne

    Jeg har lavet noget tilsvarende de sidste mange år til jul. Jeg har dog blandet marcipan med finthakkede (blendede) amarena kirsebær og tilsat en sjat kirsebærlikør. Massen har jeg trillet til kugler og dyppet i mørk chokolade. Prøv det næste gang. Det er også meget lækkert.

    God jul
    Vh Sofie

  4. Anne au Chocolat skriver

    9. december 2011 kl. 16:12

    Kære Astrid
    De smager nemlig SÅ godt 🙂
    Du kan købe Ivoire i Valrhona shoppen i Magasins kælder og også hos Estate Kaffebar på Gl. Kongevej 1. Der er også en del andre specialbutikker, der forhandler den hvide Valrhona chokolade!
    Håber du finder den, den smager HIMMELSK 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    9. december 2011 kl. 16:13

    Kære Benedikte,
    Det smagte virkelig også som en lille bid af himlen 🙂
    God weekend fra Spanien.

  6. Anne au Chocolat skriver

    9. december 2011 kl. 16:14

    Kære Sofie
    Det lyder virkelig skønt. Tusind tak for tippet, det må jeg prøve næste gang.
    God jul til dig også 🙂
    Kh Anne

  7. marie skriver

    16. december 2011 kl. 17:53

    Dine bountrytrøfler er helt fantastiske, så de her må også prøves. Har her til jul lavet passionstrøfler med mælkechokolade og finthakket tørret abrikos, det er godt 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    16. december 2011 kl. 18:24

    Kære Marie
    Det lyder også som en himmelsk mundfuld 🙂
    Hvordan lavede du trøflerne ?

  9. marie skriver

    8. marts 2012 kl. 17:00

    Uh fik helt glemt at svare! Slemme, slemme Marie 🙂 Men hellere sent end aldrig (har brugt samme smagskombi til at lave hjemmelavet chokosmørepålæg, ohm nom nom…)

    200g jivara choko
    80g passionsfrugt pulp (jeg brugte ca 8 stk)
    40g piskefløde
    30g smør
    10+ (efter hvor meget bid man vil have i sine trøfler) udblødte abrikoser
    Usødet kakaopulver

    Hak chokoladen fint og put den i en skål, kog fløde og passionsfrugt pulp op og blend det, sigt kerner og kød fra og hæld den varme fløde over chokoladen. Lad stå lidt, så fløden kan smelte chokoladen og rør det til en fin og glat ganache. Sæt ganachen til side imens du finthakker de afdryppede abrikoser. Rør smørret i ganachen lidt efter lidt til det er helt inkorporeret og vend til sidst abrikoserne i. Sæt på køl til ganachen er stivnet og tril til kugler, der vendes i kakaopulver! Dejlig nemt, og kan også fint laves med hvid chokolade, der bruger jeg bare et lille skvæt limesaft for at bryde sødmen lidt mere.

  10. camilla skriver

    12. december 2013 kl. 15:43

    kn man bruge andet end amarena kirsebær? 🙂

  11. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2013 kl. 18:32

    Kære Camilla,
    Mener du andre kirsebær? 🙂
    Kh Anne

  12. Maria skriver

    25. november 2015 kl. 11:22

    Kan man bruge andre kirsebær end amarena og hvordan smager de bedre ift de øvrige på markedet

Trackbacks

  1. Salte macadamias med hvid chokolade | Anne au Chocolat siger:
    27. december 2011 kl. 10:07

    […] lavede jeg atter disse konfektstykker, da de mildest talt var et kæmpe hit, første gang jeg serverede dem for min familie. Jeg smeltede […]

  2. Salte macadamias med hvid chokolade - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:18

    […] lavede jeg atter disse konfektstykker, da de mildest talt var et kæmpe hit, første gang jeg serverede dem for min familie. Jeg smeltede […]

  3. Salte macadamias med hvid chokolade - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:25

    […] lavede jeg atter disse konfektstykker, da de mildest talt var et kæmpe hit, første gang jeg serverede dem for min familie. Jeg smeltede […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap