For halvanden uges tid siden lavede jeg konfekt til min familie bestående af tre ingredienser: marcipan, amarena kirsebær og hvid chokolade. Endnu et simpelt stykke konfekt – lige som jeg kan lide det. Det behøver slet ikke være svært at få noget til at smage godt. Og så synes jeg bare, det er ekstra hyggeligt, at de ser lidt hjemmelavet ud – dog prøvede jeg at undgå alt for meget “chokolade-fod”, hvis I forstår, hvad jeg mener.
Måske nogle af jer tænker, at et stykke komponeret af disse tre ingredienser er alt for sød konfekt. Jeg var også selv en anelse bekymret, inden jeg gik i gang. Det viste sig dog at være helt tilpas sødt og med en nærmest mystisk fin balance mellem de forskellige smage og strukturer. På en eller anden lidt udefinerbar måde er dette stykke konfekt bare ren og skær livsnydelse. I særlig grad for min svigerinde, som foretrak dette stykke frem for karamellerne og bounty’erne. Hun syntes, at kombinationen af amarena kirsebær og marcipan var himmelsk, og at den hvide chokolade var prikken over i’et. Men jeg forestiller mig, at mange af jer ville have lyst til at overtrække med mørk chokolade i stedet, og til jer hvis jeg straks sige: Just do it 🙂
I morgen tager jeg til Spanien med mine forældre og skal være der weekenden over. Vejrguderne lover sol og varme, så det tegner godt. Jeg glæder mig til at blive genforenet med de skønne spanske råvarer, og ikke mindst den lille runde gamle mand, som ejer vores favorit tapasbar. Han har nemlig en helt særlig rolle i tapas-uddelingen i baren. Nærmest helt rituelt råber han caliente caliente, hver gang der bliver serveret noget varmt på bardisken. Så når man hører hans stemme betyder det, at der kommer tortilla, små tærter eller brandade på disken, og så skal man holde sig til, for de ryger i en fart. Heldigvis kommer der flere..
Den simple konfekt-opskrift kommer her til jer. Kan I ha’ en dejlig weekend. Den står garanteret på en masse dejlig mad og julerier. Fortæl mig endelig om jeres søde kreationer – jeg bliver jo også inspireret af jer!
Der bliver 16 stykker konfekt ud af denne opskrift:
200g marcipan
16 amarena kirsebær
200 g hvid chokolade til overtræk, jeg brugte Ivoire fra Valrhona
Del marcipan i 16 lige store stykker og rul/tryk dem til runde plader à ca. 3 mm tykkelse. Læg 1 amarena kirsebær på hvert stykke marcipan og luk dem forsigtigt til små pakker, som derefter trilles til små kugler i hånden. Overtræk konfektstykkerne med Ivoire.
