1. søndag i advent kalder vist på julerier. Derfor har jeg lavet konfekt til den store guldmedalje i dag. Blandt andet disse lækre karameller til smagt fleur de sel og rosiner og overtrukket med hvid og mørk chokolade.
Mange af jer har garanteret allerede stiftet bekendtskab med mine karameller lavet med kondenseret mælk. Til dem som ikke kender dem endnu, er der vist ikke andet at sige end, at de er utroligt nemme at lave og smager så forbandet godt – det er meget svært at udvise mådehold over for disse små guldklumper, men man skal altså også bare nyde dem.
Jeg brugte 1 tsk fleur de sel til en normal portion karameller, og man kunne sikkert sagtens putte mere i, hvis man ønskede en rigtig saltkaramel. Men jeg ønskede bare et lille saltet twist sammen med rosinerne, og så synes jeg også, at saltet er med til at åbne karamellen op smagsmæssigt.
Og så puttede jeg rosiner i, da jeg elsker rosiner! Men mulighederne for fyld til karamellerne synes for mig uendelige, og jeg holder også af dem med fine mørkerøde tørrede tranebær i – det ligner små ædelsten.
Og så til en sjældenhed. Jeg vil nemlig lige tillade mig at reklamere for denne uges Femina, hvori min søde kollega Liza Hvidt har lavet en række super fine stykker konfekt. Liza er klart den sejeste chokoladepige, jeg kender. Og hun er et kæmpe forbillede og en god sparringspartner for mig. Liza har været så flink at dele ud af sine guldkorn i forhold til temperering af chokolade, så den bliver klar til smukt at overtrække konfekten. Jeg tror, at dette Femina blad bliver særligt godt at have liggende tæt ved køkkenbordet, når konfektsæsonen for alvor går i gang.
Jane skriver
Hej Anne.
Mums, hvor ser de lækre ud…..
Jeg læser ofte med, men jeg har hidtil ikke kommenteret. Jeg synes, at du har en fantastisk inspirerende blog, og jeg har ofte afprøvet dine lækre opskrifter. Tak for masser af inspiration.
God adventssøndag til dig
Foodfanatic skriver
Hvor er de flotte søde Anne. Dit indlæg her var en god lille reminder – dine karameller har stået på min to-do liste rigtig længe 🙂
Kim Schulz skriver
Hej Anne,
Jeg har lavet karamellerne med kondenceret mælk et par gange efterhånden. Sidst lavede vi en stor portion da der skulle være til lidt værtinde gaver osv. Der blev nogen til overs som jeg stillede på køl i en lufttæt bøtte i køleskabet (de var pakket i bolsje papir inden da). Her en uges tid senere så spiste jeg lige en, men kunne konstatere at de var nærmest krystalliserede i overfladen og sådan helt underlige bløde – nærmest slet ikke chewy.
Er det noget du har oplevet og ved du evt. hvad årsagen er?
Ciao,
Kim
Stine skriver
Du er simpelthen så sej, kære Anne! Må helt klart få erhvervet mig mit første nummer af Femina – Lizas konfekt var jo vidunderligt! Jeg må snart få afprøvet saltkaramellerne.
Katja skriver
Hej Anne, skøn blog. Har du nogle forslag til nem konfekt her til julen? Ud over karamellerne, som jeg helt klart skal prøve.
Mange hilsner Katja
Benedikte Capion skriver
For pokker, hvor ser de lækre ud! Og ja, det er jo en fantastisk nem opskrift med den kondenserede mælk.
Må hellere se at få nærlæst det nye femina! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane
Tusind tak for en skøn kommentar. Lige præcis sådanne kommentarer giver mig ekstra lyst til at blogge 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Søde Nadia
Kan du så se at komme i gang 😉
Anne au Chocolat skriver
Kære Kim
Det har jeg aldrig oplevet, men jeg laver også altid kun én portion.
Hmm, jeg har ingen idé om, hvad der kan have været sket, men jeg vil lige tænke over det !!
Anne au Chocolat skriver
Skønne Stine
Du kan selv være sej. Jeg glæder mig til at smage dine saltkarameller 😉
Anne au Chocolat skriver
Kære Katja
Tak! Har du set mine hjemmelavet bounty’er ? De er i opskriftsarkivet og super duper lækre og lette at lave 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Benedikte!
Tusind tak 🙂
Ja, køb Femina!
Kh Anne
Livsmod skriver
Jeg har aldrig købt kondenseret mælk før, det har jeg så nu!
Ved du hvordan man afskaller hasselnødder? 😀
Daisies skriver
Hvor ser de bare fantastisk laekre ud. Havde ikke taenkt mig at lave karameller, men nu kan jeg naermest ikke lade vaere 🙂 Tak for inspirationen MvH Maria mariasdaisies.com
Anne au Chocolat skriver
Kære Livsmod
Du skal ristes dem på panden eller i ovnen før du kan afskalle dem 🙂
God fornøjelse med karamellerne!
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria
Ja, dem bliver du vist nødt til at kreere i denne juletid!
charlotte g skriver
Hej Anne.
Sikke lækre karameller! Og med rosiner i, det vil jeg prøve.
Jeg kan vældig godt lide rosiner som har lagt i blød i rom. Tror du ikke de ville være
gode at putte i de her karameller? Og hvilken chokolade skal de så overtrækkes med?
Vh charlotte g
Anne au Chocolat skriver
Kære Charlotte
Jo, rom-rosiner er en fantastisk idé men husk at dræn dem godt for væde!
Mht. chokoladen, så kan jeg forestille mig, at både hvid og mørk ville gå godt til rom-smagen!
Kh Anne
Anne skriver
Hej Anne.
Kunne man tænke sig, at det kunne være muligt at lave karamellerne med lakridssirup? Kunne godt tænke mig, hvis jeg kunne lave lakrids-karameller…
Hilsen Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne
PRØV 🙂 Jeg har ingen anelse, men mit søde instinkt siger JA.
Kom endelig med en tilbagemelding.
Glædelig jul.
Kh Anne
Anna s skriver
Kære Anne, jeg er fast læser men har vist ikke rigtig kommenteret før. Jeg havde to dåser kondenseret mælk med hjem på juleferie, for at lave bountyerne og disse lækre karameller. Karamellerne blev perfekte med fyld af tranebær blanding og nødder. Bountyerne blev lækre, men mindre fotogene, så hvis du har en guide til hvordan man overtrækker med pænest må du meget gerne dele detaljerne;) men pointen med kommentaren var faktisk at dine fantastiske opskrifter nok bliver en tilbagevendende juletradition!
Anne au Chocolat skriver
Kære Anna
Tusind tak for din søde kommentar. Glædelig jul 🙂
Kh Anne
Stine skriver
Hej Anne.
Jeg tænkte på om man kan bruge Læsøsalt istedet, da jeg ikke lige kan nå at få fat i fleur de sel.
Anne au Chocolat skriver
Kære Stine
Det kan du tro, at du kan 🙂 Rigtig god idé i øvrigt!
Kh Anne
Stine skriver
Tak for svaret 🙂
De blev super gode, dog lidt hårde da de fik lidt for lang tid.
Efter at have læst om macarons med saltet karamel i et af dine andre indlæg blev jeg inspireret og når jeg nu havde alt det Læsø salt. Jeg har ikke smagt dem du nævner, men kan bare sige at de blev rigtig gode med de søde “skaller” og den cremede salte karamel.
Tak for en super blog 🙂
Elisabeth skriver
Du har vel ikke tilfældigvis en ca. temperatur som karamelmassen skal nå, for at den sætter sig ordentligt, men uden at blive grynet eller for hård/blød? Jeg er lidt nervøs ved at koge en karamelmasse ud fra øjemål på farve ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Elisabeth,
Jo, hvis du ønsker en blød karamel, skal du ramme en temperatur på ca. 120-125˚c og for en hård karamel 130-135˚c 🙂
Elisabeth skriver
Tusind tak for svaret! Et til spørgsmål: Hvorfor skal de opbevares i køleskabet? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Elisabeth,
Jeg kan bedst lide at spise dem køleskabskolde, og jeg tror, at de holder sig friske længst tid, når de er på køl 🙂
Kh Anne