Det er ikke mere end en måneds tid siden, at jeg stiftede bekendtskab med Caroline Fibæks blog . Caroline, som er naturopath og raw food entusiast, fangede straks min interesse og åbnede i samme øjeblik mine øjne for en hel ny madverden med rå mad som omdrejningspunkt.
Caroline har en stor passion for raw food, som hun mener, nærer vores krop optimalt og på den måde tilfører os glæde og overskud i hverdagen. Og som hun selv skriver: En raw livsstil booster dit helbred kraftigt, men også på det mentale plan er der en gevinst med mere energi, højnet bevidsthed og bedre overblik.
Caroline delte forleden opskriften på sin ChokoNutz Brownie med karameltopping med mig – og kaldte mig i skrivende stund for en kyndig chokolade-kvinde, hvilket gjorde mig meget glad! Men den chokolade kyndige Anne måtte jo erkende, at hun ikke havde helt så meget indsigt i den rå verden.
Heldigvis anbefalede Caroline mig helsekostbutikken Ukrudt på Fælledvej på Nørrebro, hvor jeg fandt alle de (for mig nye og spændende) råvarer, der skulle i brownien. De ses her på billedet:
Jeg har nu tænkt mig at lade denne lækre rå brownie booste mig og mit helbred og give mig et skud sund og god energi. Derfor har jeg med ekstra god samvittighed lige spist et dejligt stykke. Selvom jeg elsker at proppe smør, sukker, chokolade og æg i mine kager, kan jeg godt vænne mig til at lave disse brownies af_og_til i fremtiden.
Caroline sendte sammen med opskriften på disse brownies også en lille faktaboks om alle kakaoens gode egenskaber, som ses her:
“Theobroma cacao betyder – helt med rette – Gudernes føde (det tro jeg ikke der er mange kvinder, der vil argumentere imod!)
Rå kakao ristes ikke ligesom almindelig kakaopulver gør – ved ristningen ødelægges mange af de fantastiske egenskaber kakao ellers har. Kakao er kemisk set den mest komplekse fødevare på jorden med et meget højt indhold af mineraler, og den scorer også top-point indenfor antioxidantværdier (28.000 ORAC-enheder pr 100 g).
Ud over det, indeholder rå kakao theobromin, som er et plantakemikalie (faktisk et alkaloid) i familie med koffein – samt phenylethylamin, som er kendt for at give en følelse af lykke og overvågenhed.
Pga kacaos høje indhold af theophylline og theobromin anvendes den traditionelt i behandlingen af astma. Derudover indeholder cacao også meget magnesium og bruges derfor som muskelafslappende middel (men spis ikke kakao inden sengetid – for godt nok slapper musklerne af, men kakao virker stadig meget opkvikkende!)
Jeg anbefaler ægte rå og økologisk kakao fra www.rawfood.dk”
Signe skriver
Og interessant er det også at hunde har det ualmindeligt svært med theobromin, som i relativt små doser slå hunde ihjel…
I øvrigt en interessant kage du har lavet.
Lejla skriver
Det her raw food er det helt store her i Californien og har vaeret det i et par aar. F.eks. er der en hel bod til Farmers Market her i Santa Cruz som saelger raa mad og slik. Det er ofte meget laekkert, men tit bliver det kedeligt fordi det er de samme ingredienser som altid er i. Naar man bager bruger man rigtig nok smoer, mel, sukker, chokolade, men de forskellige tilberedninger varierer det i en uendelighed. Jeg kan godt lide raw food, men ikke naar det er fanatisk.
Isaer agave er ogsaa helt nyt for mig. De bruger ogsaa mange goji baer, hvis du gerne vil udforske det. Og acai sirup. Der er rigtig mange spaendende ingredienser som endnu ikke er kommet helt i Danmark men her er let tilgaengelige i supermarkederne.
Anne au Chocolat skriver
Du var lige havnet i spam Lejla. Det var en fejl, som jeg ikke forstår. Nå, men altså tak for din kommentar!
Jeg skal helt klart på de dér gojibær snart!!
Klara Pauline skriver
Hej!
Hold da op, det ser lækkert ud!
God blog! 🙂
KH Klara
Anne au Chocolat skriver
Tak Klara – den smagte også dejligt! Alt godt, Anne au Chocolat 🙂
Anna skriver
Den ser super lækker ud! Det var ikke sådan at man kunne få opskriften vel? 😀
Anne au Chocolat skriver
Kære Anna,
Desværre ikke! Men hold godt øje med Caroline Fibæks nye kagekogebog! Den er vist deri! 🙂