E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Et kæmpe glas med knasendesprød kærlighed 3. søndag i advent fra mig til jer

16. december 2012 af Anne au Chocolat 536 kommentarer

Julestemningen har så småt sneget sig ind på mig, og i går stod den på den hyggeligste og lækreste julefrokost med min familie med himmelsk mad og dejlige vine. Det var alletiders!

Fordi I er søde, serverer jeg denne 3. søndag i advent i samarbejde med Meyou.dk et kæmpe glas valgfri Summerbird mandler, som I kan vinde. Hvis jeg vandt dem, ville jeg afgjort vælge dem med hindbær – Raspberry Red.  De har i forvejen erobret en fin plads i mit søde hjerte. Så vidt jeg kan se på billedet, kan I også vælge mellem Lakrids, Citron Cayenne, Kaffenødder og Madagascar mandler blandt andet.

Hvis I har lyst til at deltage i konkurrencen, skal I i kommentarfeltet skrive, hvilken et glas, I helst vil vinde. Jeg trækker den heldig vinder i morgen – mandag den 17. december kl.18 – og jeg giver vedkommende besked med det samme.

Ligesom de 2 forrige Meyou adventskonkurrencer kan Summerbird mandlerne kun afhentes hos Isværket i Stefansgade på Nørrebro. Jeg synes dog, at alle skal deltage. Hvis vinderen ikke har mulighed for at komme forbi Isværket og hente det kæmpestore glas med knasendesprød chokokærlighed, har Meyou lovet at give et tilsvarende gavebevis til Aarhus-varer, eller også vi kan sende mandlerne med posten.

Jeg glæder mig over the top meget til at læse om jeres præferencer udi søde mandler, selvom jeg er sikker på, at mange af jer vælger lakridsvarianten uden at blinke 😉

Skrevet i: Uncategorized Tags: adventskonkurrence, chokolade, isværket, isværket i stefansgade, mandler, stefansgade, Summerbird

Previous Post: « Julens lækre konfekt og andre skønne mundfulde
Next Post: 24 dage med lækker grød »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. sophie skriver

    17. december 2012 kl. 14:41

    madagaskar mandler! de kunne forsøde enhver grå og våd mandag

  2. lotte wegger skriver

    17. december 2012 kl. 14:43

    er helt klart til LAKRIDS-smagen, skarpt forfulgt af hindbær-smagen :-))
    de er bare super lækre og uimodståelige 😉

  3. mathilde christensen skriver

    17. december 2012 kl. 14:56

    åhhh, sikke dog en fantastisk ting.
    her hos mig så alt i eksamens tegn, så der har slet ikke været tid til julehygge, har dog hørt rygter om at summerbird skulle have lavet mandler med honningkage, og de kunne helt sikkert hjælpe på mit julehumør, så krydser fingre!!

  4. inga skriver

    17. december 2012 kl. 14:58

    Also I would like sign up for these fine candy.
    I love raspberry.
    hugs
    Gerda

  5. emilie stolt skriver

    17. december 2012 kl. 15:06

    Har aldrig smagt dem, så stoler på det med hindbær smagen 🙂

  6. Kathrine skriver

    17. december 2012 kl. 15:26

    Lakrids smagen lyder rigtig lækker!

  7. Kathrine skriver

    17. december 2012 kl. 15:26

    Lakridsen lyder rigtig lækker!

  8. Natascha Coester skriver

    17. december 2012 kl. 15:26

    Åh, ved ikke hvilken slags, vil bare vinde 🙂

  9. Charlotte Kristensen skriver

    17. december 2012 kl. 15:27

    Jeg eeeeelsker lakridsmandlerne! Så helt sikkert dem! God jul!

  10. Charlotte skriver

    17. december 2012 kl. 15:30

    Jeg eeeelsker dem med lakrids, så helt klart dem! God jul!

  11. Christina skriver

    17. december 2012 kl. 15:35

    Jeg har endnu ikke prøvet kaffe-nødder, så den vil jeg vælge, hvis jeg vinder.

  12. Lea skriver

    17. december 2012 kl. 15:43

    Helt klart HINDBÆR:)

  13. Nikoline skriver

    17. december 2012 kl. 15:59

    Absolut citron! Min altid fantastiske kæreste gav mig hindbær mandler i adventsgave som jeg har sukket efter længe. Nu sukker jeg efter dem med citron. Jeg bliver vist aldrig helt færdig med at sukke efter Summerbird mandler:-)

  14. Carsten Jensen skriver

    17. december 2012 kl. 16:07

    Helt klart lakrids 🙂

  15. Anna skriver

    17. december 2012 kl. 16:09

    Præcis. Lakrids!

  16. Anne-Marie skriver

    17. december 2012 kl. 16:19

    Lakridssmag mhh…

  17. Annalea Hartelius skriver

    17. december 2012 kl. 16:22

    Åh gud! Jeg ville helt klart også vælge Raspberry Red – fordi jeg elsker elsker ELSKER hindbær på alle mulige måder. Smører 1 cm tyk hindbær marmelade på nybagte boller, spiser dem ad mine fingre a la Audrey Tautou i Amelié osv. De er himmelske. Og sammen med mandler – mmh!

  18. Amalie skriver

    17. december 2012 kl. 16:48

    uh den er svær – lakrids eller kaffenødder.. de laver så mange gode varianter!

  19. Louise B. skriver

    17. december 2012 kl. 17:01

    SÅ meget lakrids.. mmmm 🙂

  20. Janne skriver

    17. december 2012 kl. 17:06

    Mmmm, kunne godt tænke mig at sætte tænderne i lakridsmandlerne 🙂

  21. Mette skriver

    17. december 2012 kl. 17:10

    Jeg ville være lykkelig for at vinde dem med hindbær-smag, og hvor ville de bare hjælpe på eksamenslæsningen…

  22. Siv skriver

    17. december 2012 kl. 17:15

    LA-to-the-KRIDS.

  23. bensimon skriver

    17. december 2012 kl. 17:17

    Jeg vil helt afgjort vælge citron/cayenne.
    Glædelig jul.
    Bensimon.

  24. Maria skriver

    17. december 2012 kl. 17:28

    Æv den er tricky men jeg ville nok også vælge Rasberry Red selvom jeg nu også er blevet lidt lun på Citron Cayenne:-)

  25. Maria skriver

    17. december 2012 kl. 17:28

    Æv den er tricky men jeg ville nok også vælge Rasberry Red selvom jeg nu også er blevet lidt lun på Citron Cayenne:-)

  26. Heidi Lindberg skriver

    17. december 2012 kl. 17:36

    Mmm.. Min mund løber allerede i vand 🙂
    Jeg har svært ved at vælge ét glas, som klar favorit, men jeg eeeeeelsker altså Madagascar mandlerne en lille bitte smule mere end de andre, så dem ville jeg vælge 😀

  27. Trine skriver

    17. december 2012 kl. 17:38

    Hum hvor ser de lækre ud. Egenligt ville jeg også vælge dem med lakrids, men ved nærmere eftertanke vil dem med citron sikkert gøre lykke. Så jeg krydser fingre for at citron-mandlerne rammer min gane 🙂

    Kh Trine

  28. Karin skriver

    17. december 2012 kl. 17:39

    Jeg følger naturligvis din anbefaling og skal da prøve dem med hindbær 🙂

  29. Mathias Lang skriver

    17. december 2012 kl. 17:57

    Jeg vil helt klart vælge den med lakrids – den smager helt fantastisk…
    Gid heldet vil følge en 😉

  30. Maria H skriver

    17. december 2012 kl. 18:08

    Jeg er blevet helt vild med den med Citron Cayenne. De smager fantastisk!

  31. Kirstine skriver

    17. december 2012 kl. 18:27

    Jeg er komplet forelsket i mandlerne med hindbær!

  32. sandra grøne skriver

    17. december 2012 kl. 22:42

    citron 🙂

    Kig også gerne forbi min give away hvor du kan vinde et Danefæ sengesæt:

    http://krea-kaos.blogspot.dk/2012/12/give-away-6.html

  33. Liv skriver

    17. december 2012 kl. 23:52

    Lakrids uden tøven!

  34. Stine Sørensen skriver

    18. december 2012 kl. 19:36

    Coffelovers… Hmm og ellers lakrids

  35. Charlotte skriver

    19. december 2012 kl. 19:29

    Helt sikkert lakrids mandlerne… uhm, de er lækre!

  36. Miatilda Andersen skriver

    17. december 2014 kl. 17:58

    Uhhh.. sidste øjeblik. Citron / cayenne.. eller vent.. Jo. Tror jeg.
    Glædelig december.
    Citron / Cay

« Ældre kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap