I går burde den have stået på eksamenslæsning hele dagen, da jeg skulle til min første eksamen i dag. Men da klokken blev 14, gik jeg ned i køkkenet for at julehygge med de andre danskere, og da jeg kom op igen, havde skolebogen lagt sig til at sove. Heldigvis gik eksamen godt her til morgen.
Nede i køkkenet blev der lavet æbleskiver, bagt brunkager, kokosmakroner, lavet konfekt, smeltet chokolade til konfekten og drukket kæmpe portioner af varm kakao med håndpisket flødeskum (jeg savner altså den danske fløde!). Og så hørte vi alle de gode klassiske julesange fra en af pigernes computere. Hyggestemningen var himmelsk! Jeg fik selvfølgelig spist for meget, da jeg alt for sjældent kan finde ud af at bruge min stopklods, når det kommer til spiselige julerier. På billederne ses den franske grønne marcipan (eller massepain som den kaldes hernede), som er længder fra den danske i lækkerhed. Men nu hvor I har set den, skal I vide, at jeg også spiste dansk marcipan i går – den lille snitte på tallerkenen var Anthon Berg’sk!
Hvad desværre ikke fremgår så tydeligt af de to billeder er, at kokosmakroner udover sukker, kokosmel og æggehvider var proppet med de fineste små vanillekorn. Det var et hit, og super smukt at kigge på de sorte prikker på og i den lyse kokosmakron, og det gav en fin lille nuanceret smag.
Glædelig december til jer alle 🙂
Faster Phiip skriver
Mmmm, ikke dårligt Anne, ikke dårligt!! Massepain er nemlig drøn lækkert! Gid det var mig der var i Paris! Og rigtig glædelig December til dig også =D
Lone Kjær skriver
Uhm… hvor ser det dejligt ud. Jeg vil helt klart prøve vaniljekorn i mine kokosmakroner, hvis bund altid får fornøjelsen af at være dækket af et tykt lag god mørk chokolade. Det smager himmelsk.
Også god december til dig og fortsat held og lykke med eksamen. Kh Lone
Anne au Chocolat skriver
Tak kære Faster Philip! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Lone,
Jeg plejer også altid at spise kokosmakroner dyppet i mørk chokolade 🙂 I går var jeg bare for ivrig efter at tage et billede, at det blev uden choko på!
Tak for din hilsen! Håber vi mødes på dansk jord i det nye! Kh Anne
Julie skriver
Det kan godt være, at jeg spørger dumt, men jeg er meget nysgerrig. Hvad er pointen med håndpisket flødeskum. Jeg spiser masser af maskinpisket flødeskum, som smager dejligt, men jeg bliver nødt til at vide om jeg går glip af noget!!!
Anne au Chocolat skriver
Kære Julie,
Tak for spørgsmålet! Jeg kan nok kun give et subjektivt svar (som vist er meget psykologisk betinget for mit vedkommende) = Jeg spiser håndpisket flødeskum, fordi jeg synes, det smager bedre! 🙂
foodfanatic skriver
Kære Anne
Dejligt at du får tid til at opdatere bloggen midt i eksamensræs og udlandsophold. Jeg var ikke så god til det i Hong Kong. Det lyder bare helt vildt hygggeligt med jeres juleri i går.
Kh Nadia
Anne au Chocolat skriver
Kære Nadia,
Tak for dejlig hilsen! Det er nu lidt svært at opdatere ordentlig hernede fra. Jeg lever lidt i min egen lille Pariser-boble 🙂
Kh Anne
Ps. jeg skriver lige en lille mail til dig i aften!
Julie skriver
Hej Anne
Tak for svaret. Det må jo prøves – der er ikke andet for!