E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Parisisk Panettone

12. december 2010 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

Historien om Panettone-Lone.
Jeg har mødt så mange søde mennesker i Paris, og flere af dem har gæsteoptrådt på bloggen. I dag nævnes endvidere to af mine venner hernede fra. Kathrine og Simon som også bor i Fondation Danoise fandt for et stykke tid siden på et alternativt navn til Anne au Chocolat/ChokoladeAnne… nemlig Panettone-Lone. Ret sødt hvis de selv skulle sige det, og jeg var også pjattet med det lidt finurlige nye navn.
Ikke desto mindre måtte jeg fortælle dem, at jeg vist aldrig før havde prøvet at sætte tænderne i en panettone. Den lille information havde de tilsyneladende bidt mærke i, for i dag kom de hjem med en fin panettone til mig fra den lokale bager. Sikke en ære, først navnet og så kagen.

Den lille kuppelformede kage, som oprindeligt kommer fra Milano nydes faktisk til jul mange steder rundt omkring i verden og også i Frankrig. Normalt er den væsentlig større, men denne lille kage var genial – jeg kunne have den helt for mig selv og fik ikke dårlig samvittighed over at spise den til formiddagskaffen. Den var proppet med saftige rosiner, syltet appelsin- og citronskal og mindede mig lidt om en rosinbolle/frugtbolle hjemme fra DK. Derfor prøvede jeg også lige at putte smør på og må indrømme, at det var et hit, selvom jeg muligvis fornærmer nogle italienere i skrivende stund.

Skrevet i: Uncategorized Tags: appelsinskal, frugtbolle, jul, panettone, Paris, rosinbolle, rosiner

Previous Post: « Fransk konfekt og vanille’de kokosmakroner
Next Post: Nikolaos Strangas’ søde paradis »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Amanda skriver

    13. december 2010 kl. 16:37

    Panettone spises faktisk også med smør på i Italien, så du fornærmer vist ikke nogen 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    14. december 2010 kl. 14:51

    Hurra, så har jeg slet ikke syndet 🙂 Tak for info, Amanda!!

  3. Louise skriver

    17. december 2010 kl. 14:06

    Mmmm – lyder eller godt! Kan du mon ikke skaffe en opskrift og afprøve den for os andre? 🙂
    Kh Louise

Trackbacks

  1. Parisisk Panettone | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    12. december 2010 kl. 17:49

    […] More here: Parisisk Panettone […]

  2. Parisisk Panettone siger:
    28. december 2010 kl. 04:57

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap